Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kalyoncu Grup Samsun-Rusya seferlerine başlıyor
Cumartesi günü Samsun-Rusya arası yolcu gemisi seferlerine başlayacak olan Kalyoncu Grup, ‘Ammari’ adlı gemisini Samsunport Limanı’na yanaştırdı

Kalyoncu Grup bünyesinde hizmet veren Akdeniz Roro Deniz Taşımacılığı Şirketi, Rusya’nın Novorossiysk Limanına roro yolcu taşımacılığına başlıyor. Kalyoncu Grup Samsun Bölge Müdürü Ahmet Yılmaz, Novorossiysk Limanı’nda yaşanan sıkıntıların çözülmesi için bürokrasiden destek beklediklerini belirtti.



CUMARTESİ İLK SEFER BAŞLIYOR

Yılmaz, “2006 yılında ilk aldığımız gemi ile birlikte Rusya’nın Gelincik Limanı’na Samsun’dan seferlere başlamıştık. Daha sonra gemi filomuzu büyüterek bu seferleri artırdık. Yaş sebze ve meyve taşımacılığının yanı sıra paletli dorse şeklinde taşımacılık yaparken kapasiteye göre TIR taşımacılığı da yapmaktayız. Samsun’da ve bölgemizde yolcu taşımacılığı için talep ve ihtiyaç doğduğunu hissederek bir arayışa birdik. Yaptığımız ön çalışma ile birlikte Samsun ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz ilk adımı Yunanistan’dan Ammari gemisini satın alarak attık. Gemimiz içerisinde bakımlarımızı yaptık. Gemimiz şu an Samsun’da. Cumartesi günü gemimiz ilk seferini atacak” dedi.

BU PROJE İLE İŞ ADAMLARI RAHATLAYACAK

Yılmaz, “Samsun’un tanıtımı açısında da büyük bir adım olarak gördüğümüz projemizin hayat geçmesi için Kalyoncu Grup olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Projemiz TIR şoförlerinin daha konforlu seyahatleri içinde büyük bir avantaj olacaktır. Rusya ile ticaretimiz sadece gemilerle mal gidiş gelişinden ibaret olduğu için, iş adamlarımızın ve ticaret yapmak isteyen yatırımcılar uzun vadeli ve kendi araçlarıyla Rusya’ya gitme imkanı bulamıyordu. Bu projemizle birlikte özellikle iş adamları kendi araçlarını da alarak rahat bir şekilde Rusya’ya gitme imkanı bulacaklar” diye belirtti.

HAFTADA İKİ SEFER YAPACAĞIZ

Yılmaz, “Bu hafta başlayacağımız seferimizin ardından projemizi oturttuktan sonra haftada iki sefer yapmayı düşünüyoruz. Fakat Novorossiysk Limanında yolcu çıkışı kapalı. Bunun için Kalyoncu Grup olarak Novorossiysk ile görüşmelere başladık. Karşı tarafında açılması adına Valimiz İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ve Ticaret Sanayi Odamız ile görüşerek bürokratik anlamda kardeş şehir olan Novorossiysk’nin bu sorunu çözmesi için destek isteyeceğiz. Novorossiysk Limanı’nın yolcu çıkışının da açılması ile seferlerimizin oturacağına ve her iki taraftan da büyük oranda yolcuların seyahat edeceğine inanıyoruz. Bunun için şirketleri de teşvik edecek değişik projelerimizi de hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

TEK SEFERDE 162 YOLCU TAŞIYACAĞIZ

Samsun’dan Rusya’ya tek seferde 162 yolcu taşıyabildiklerini kaydeden Yılmaz, “Ammari gemimizle Rusya’nın Novorossiysk Limanı’na 162 yolcuyu tek seferde götürme imkanımız var. 72 adet koltuk bulunan gemimizde yolcular için bulunan kamaralarımızda toplam 90 yatak bulunmaktadır. Yine gemimiz 60 tır kapasiteli olduğu gibi araçlarıyla gitmek isteyen yolcularımız içinde gemimizde ayrıca 170 araçlık otoparkımız mevcuttur” dedi.







Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 06.10.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 REYSAŞ Denizcilik
 FORSA Uluslararas..
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 TAN Tanker
 INSPEKTOR Marıne ..
 NAUTİLUS Diving
 ARSLAN Shipping
 KERMANTRANS deniz..
 CEM Shipping
 BİSTEK Gemi Elekt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim