Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
35. Uluslararası İstanbul Boat Show başladı
Uluslararası Istanbul Boat Show'a toplam değerleri 250 milyon Euro olan 200'ün üzerinde tekne katılıyor.

600'den fazla marka ve 200'den fazla firmanın yer aldığı Boat Show'u 6 günde 20'yi aşkın ülkeden 20 binden fazla ziyaretçinin gezmesi bekleniyor. 3 ile 40 metre aralığındaki teknelerin sergilendiği fuar 6-11 Ekim tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

35. Uluslararası Istanbul Boat Show, denizde düzenlenmenin sağladığı avantaj sayesinde alıcılarına diledikleri tekne ile seyir yaparak deneyimleme fırsatı sunuyor. Ayrıca, karada düzenlenen fuarlarda sergilenemeyen 40 metreden uzun tekneler de dahil olmak üzere farklı boylarda megayat, süperyat, motoryat, yelkenli, katamaran ve sürat tekneleri ile çeşitli tekne donanımları, malzemeleri ve aksesuarları da 6 gün süresince 35. Uluslararası Istanbul Boat Show'da sergileniyor. Her yıl merakla beklenen Boat Show'un en pahalı ve en büyük teknesi ise 5.7 milyon Euro'luk fiyatı ve 40 metrelik boyuyla yerli üretim bir tekne olan Vay. En ucuz tekne ise 785 dolar fiyatıyla Brig marka şişme bot.

Megayat üretiminde dünya üçüncüsü olan Türkiye'de yat sektörünün yıllık ortalama 450 milyon Euro ticari hacmi olduğunu belirten UBM EMEA (Istanbul) Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Haluk Balcı, "Bu yıl 35'nci yaşına giren Uluslararası Istanbul Boat Show'da ülkemizde bir yılda gerçekleşen yat alım satımının yarısından fazlasına karşılık gelen değerde lüks tekneleri satışa sunuyoruz. Yılda ortalama yüzde 20 büyüyen sektörü daha fazla desteklemek üzere İzmir İtalyan Ticaret Odası ile birlikte ikili ticari ilişkiler geliştirmek amacıyla dinlenme amaçlı tekne gezintileri pazarındaki en büyük tedarikçilerden biri olan İtalya'dan Alım Heyeti'ni Boat Show'a getiriyoruz" dedi.

Türkiye'nin dünyada en çok ziyaret edilen altıncı ülke olduğunu ve bu sıralama içinde yat turizminin çok önemli paya sahip olduğunu belirten Haluk Balcı, "Her yıl yaklaşık 1 milyon yat düzenli olarak Akdeniz'i geziyor. Bu talebin yüzde 5'ini, bir başka deyişle 50 bin tekne talebini karşılamayı hedefleyen Türkiye için, deniz üzerinde düzenlenen tek marin fuarı olan Uluslararası Istanbul Boat Show stratejik önem taşıyor. 35 yılda 1 milyon deniz tutkunu Uluslararası Istanbul Boat Show'u ziyaret ederken, sektör için 2 milyar dolar iş hacmi yaratıldı" dedi.

Boat Show, bu yıl ziyaretçilerine çok özel etkinlikler hazırladı…

Uluslararası Istanbul Boat Show, 35'nci yılında ziyaretçileri için fuar alanında tamamı ücretsiz çok özel etkinlikler organize etti. Deniz tutkunu işadamlarının deneyimlerini anlatacağı Fortune CEO Marine Sohbetleri, Boat Show'da yeni bir geleneğin başlangıcı olacak. Hem denizde hem de karada hareketten hoşlananlar için Boat Show'un etkinlik sponsoru Vira Yatçılık Yelken Okulu'nun uzman ve deneyimli ekipleri tarafından verilecek ücretsiz yelken, kürek ve Türk Balıkadamlar Kulübü Rüzgar Sörfü Şubesi tarafından ücretsiz sörf, paddle board dersleri, deniz sporlarını merak eden ama deneyimleme fırsatı bulamayan ziyaretçiler için Boat Show'da sunulan fırsatlar arasında yer alacak.

Denizciliğin Formula'sı olan Extreme 40 yarışlarına katılan ilk ve tek Türk ekibi Team Turx ekibinin kurucusu Edhem Dirvana ekip arkadaşları ile beraber, Team Turx Ekibi'nin nasıl kurduklarını ve zorlu maceralarını Boat Show'da görsel bir şölen ile paylaşacak. Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi'nin Olimpiyat Oyunları'na katılmayı hedefleyen minik optimistleri de nasıl hazırlandıklarını yine Boat Show'da genç denizcilerle ile paylaşacak. Şirinler Müzikali'nin fuarı ziyaret eden karakterleri aileleri ile birlikte Boat Show'a gelecek çocuklar için beklenmedik bir sürpriz olacak.

Vira Yatçılık-Delphia Yachts Yelken Okulu'nun düzenlediği Delphia 24 Kupası Üniversitelerarası Yelken Yarışı'na Özyeğin, Bilgi, Boğaziçi, Doğuş, İstanbul, İstanbul Teknik, Bahçeşehir, Marmara, Yıldız Teknik, Yeditepe, Sabancı üniversiteleri yelken kulüpleri katılım sağlayacak. Yarışların ardından ödül töreni ve yarış sonrası kutlama gerçekleşecek.

35. Uluslararası İstanbul Boat Show, bilet satışlarından elde ettiği gelirin bir bölümünü, daha önceki yıllarda olduğu gibi, ülkemizde denizlerin korunması için mücadele eden en önemli sivil toplum örgütü TURMEPA/Deniztemiz Derneği'ne bağışlayarak denizlerin korunmasına da katkı sağlıyor.

UBM EMEA (Istanbul) Hakkında

UBM EMEA (Istanbul), Avrasya ve Türkiye pazarlarının uluslararası fuarlarını düzenleyen tecrübeli bir etkinlik organizatörüdür. Londra borsasında işlem gören ve 40'dan fazla ülkedeki 5.000 çalışanıyla her yıl 450 etkinlik düzenleyen küresel pazarlama ve iletişim hizmetleri şirketi UBM plc. bünyesinde yer almaktadır. UBM EMEA (Istanbul)'un pazara liderlik eden etkinlikleri şunlardır: Exposhipping İstanbul Europort Denizcilik Fuarı, Uluslararası Istanbul Boat Show, Food Ingredients Istanbul, Istanbul Jewelery Show, CPhI Istanbul, Tissue World Istanbul, Growtech Eurasia, IstanbulLight, Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı, Istanbul Kids Fashion, ISSA Interclean Istanbul, Intertraffic Istanbul.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 06.10.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇETİNKAYA Denizci..
 HANMAR Denizcilik
 GUNGOR Shipping
 GENÇ Denizcilik
 PRUVA Yatçılık
 YENAL Gemi İşletm..
 GÜRMAR Denizcilik..
 DOĞRU Denizcilik
 BARBAROS Yatçılık
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim