Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Okyanusta ölüme 'İhmal var' davası
Başmühendis Emin Uzgidiş Hint Okyanusu'nda rahatsızlandı ve 10 gün kadar sonra öldü. Kızı da "Gerekli tıbbi müdahale yapılmadı" iddiasıyla gemi şirketini ve kaptanını dava etti
Endonezya'dan Arabistan'a yük taşıyan Bulk Flower isimli kuru yük gemisinde görevli baş mühendis okyanus ortasında rahatsızlandıktan kısa süre sonra kamarasında ölü bulundu. Gemi kaptanı, 2 yardımcısı ve geminin sahibi şirketin genel müdürü hakkında "İhmali davranışla kasten adam öldürme" suçu kapsamında dava açıldı.



OKYANUSTA ANİDEN HASTALANDI

Hazırlanan iddianamedeki bilgilere göre olay şöyle gelişti: Emin Uzgidiş (61), mayıs sonunda ECO Ships firmasına ait Bulk Flower gemisinde görev almak üzere İstanbul'dan Endonezya'ya uçtu. 18 Haziran 2014 günü Arabistan'a yola çıkan gemide başmühendis olarak görev alan Uzgidiş, yaklaşık 10 gün sonra gemi Hint Okyanusu'nda yol alırken aniden rahatsızlandı. Kabızlık çeken, şişkinliği olan ve ayakta durmakta zorlanan Uzgidiş, sürekli kamarasında yatmaya başladı. Yemeklere bile çıkamaz hale gelen başmühendis Uzgidiş, gemi kaptanı Fikret Kanan'a doktora görünmek istediğini söyledi. İddiaya göre gemi kaptanı, acil ambulans çağırmak yerine Dammam limanına vardıklarında doktora gidebileceğini söyledi. Başmühendis, 28 Haziran'dan, vefat ettiği 8 Temmuz'a kadar odasında ilaç içerek iyileşmeye çalıştı.

'DURUMUM KÖTÜ' MESAJI…

Her geçen gün durumu kötüye giden Emin Uzgidiş, kızı Funda Uzgidiş'e attığı telefon mesajında 10 gündür ağır hasta olduğunu belirtti. Babası ile yaptığı telefon görüşmesinde durumunun iyi olmadığını anlayan ve endişelenen kızı da şirket yetkililerine babasının sağlığından endişe ettiğini iletti. Ancak şirketten doktor kontrolü altında olduğu cevabını aldı. Emin Uzgidiş'in Olcay Ağarcı isimli şirket yetkilisine gönderdiği 3 Temmuz tarihli e-mail mesajında, "Yaklaşık 5 gündür acılar içersinde kıvranmaktayım. Dengem inanılmaz bozuk. Eğer mümkün olursa Dammam'da bir doktora çıkmak istiyorum. Durumum cidden iyi değildir" ifadelerini kullandığı belirlendi. Ve şirket yeklileri de 8 Temmuz günü aileyi arayarak Emin Uzgidiş'in hayatını kaybettiğini bildirdi.

SAVCILIK CEZA İSTEDİ

Gemi limana yanaştıktan sonra bile doktora götürülmediği anlaşılan Emin Uzgidiş'in öldüğü anlaşılınca kaptan tarafından acil ambulans çağırıldı. Gelen görevliler Uzgidiş'in 5 saat önce yaşamını yitirdiğini belirledi. Uzgidiş ailesi de sapasağlam sefere yolladıkları babalarının cenazesini karşılama acısını yaşadı. Savcılığa gemi personeli ve şirket yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunan Funda Uzgidiş, babasının ihmal sonucu kaybedildiğini, gemiden hiç doktora çıkarılmadığını, 10 gün kamarasında acı çekerek öldüğünü ve kendisi ile ilgilenilmediğini iddia etti. Adli Tıp, kişinin doğal olmayan sebeplerle öldüğünün tıbbi delilleri bulunmadığı yönünde rapor verse de savcılık kaptan Fikret Kanan, 3. Kaptan Erdem Usta, 4. Kaptan Hasan Dalda ve şirket genel müdürü Hakan Özcan hakkında "İhmali davranışla kasten adam öldürme" suçu kapsamında ceza istedi. Yargılama ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayacak.

ŞOK TUTANAK: KAPTAN YANINA BİLE GİTMEDİ

Gemide görevli bir grup çalışan tarafından tutulan ve savcılık dosyasına delil olarak konulan tutanakta Uzgidiş'in durumunun her geçen gün kötüye gittiği, gemi kaptanı ile başmühendis arasında bir soğukluk olduğu, başmühendisin yardım talebinin kaptan tarafından yerine getirilmediği, kaptanın Emin Uzgidiş'in hastalığını ciddiye almadığı ve bir kez bile kamarasına gitmediği ileri sürüldü. İfadesine başvurulan Kaptan Fikret Kanan ise "Dammam kanalı aşırı yoğundu. Limana bu yüzden gidişimiz gecikti. Emin Uzgidiş, limana yanaştığımızda odasında yerde yatar halde ölü olarak bulundu. Şahsi kusurum söz konusu değildir" dedi.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 19.10.2015




Share |




YORUMLARINIZ


ihmal var
böyle durumların şakası yoktur,gemi kaptanı ve b.müh arasında ne olursa olsun hukuki sorumluluğu olan kaptanın önce sağlık tezi üzerinde konuya eğilmesi ve b. müh disi takip etmesi son derece önemlidir,her şeyin önünde bir can var ,allah rahmet eylesin

Yazan: cemal yalçın oyal - 21.10.2015 07:35:23




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 OMSAN Lojistik A...
 ÖZSAY Deniz nakli..
 TAN Tanker
 TRAMOLA Deniz Taş..
 GENTA
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
 MS Denizcilik ve ..
 UZMAR Uzmanlar De..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim