Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi seferlerine ara verildi, İzmirliler tepkili
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Ağustos tarihinde başlattığı Foça-İzmir gemi seferlerine ara verdi.

25 Ekim Pazar günü Foça’ya son seferini gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, üç ayda 12 bin kişinin Foça-İzmir güzergahında gemi yolculuğu yaptığını ve seferlerin 2016 Yaz sezonunda kaldığı yerden devam edeceğini bildirdi.

AZİZ KOCAOĞLU’NA BÜYÜK TEPKİ

Ancak seferlere ara verilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Hava muhalefeti olmadığı sürece seferlerin devam etmesi gerektiğini savunan vatandaşlar, “Sayın Aziz Kocaoğlu, ‘filomuzu son teknolojiye sahip gemilerle donattık’ diye her yeri geldiğinde övünüyor. Fakat nasıl oluyor da son teknolojiye sahip gemiler, kış seferi yapamıyor. Kaldı ki okyanusta değiliz. Seferler körfez çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Birkaç sayılı fırtına dışında seferler rahat bir şekilde devam edebilir. Hiç kimse kış mevsimini bahane etmesin. Biz seferlerin asıl neden yapılamadığını çok iyi biliyoruz. Bizi kimse keriz yerine koymasın” diyerek, tepkilerini dile getiriyorlar.

FOÇA’NIN ASIL KIŞ MEVSİMİNDE DESTEĞE İHTİYACI VAR

Foça gündeminde birinci sıraya oturan gemi seferleri konusunu farklı bir bakış açısıyla değerlendiren MHP’li Foça Belediye Meclis Üyesi Taner Acar, Foça’da turizmin yaz sezonunda değil, kış mevsiminde desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu yaz başlayan gemi seferlerinin ilçemize çok faydası oldu. Ancak yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte gemi seferlerine de ara verildi. Belediye Meclisi’nde Foça halkını temsil eden biri olarak bu duruma üzüldüğümü söyleyebilirim. Çünkü yaz mevsimi geldiğinde Foça zaten yeterince kalabalık oluyor. Esnafın iş yapamama gibi bir sıkıntısı olmuyor. Esnafın asıl sıkıntısı içinde bulunduğumuz kış aylarında hasıl oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça’ya gerçekten destek olmak istiyorsa; bu seferleri asıl kış aylarında yapmalıdır. Ayrıca ilçemizi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde temsil eden CHP’li meclis üyelerinin de bu konuyu meclis gündemine getirmesini bekliyoruz”

12 AY TURİZM HEDEFİNİ BÖYLE Mİ GERÇEKLEŞTİRECEK?

CHP’li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın basına verdiği demeçlerde sık sık “Foça’da turizmi 12 aya yayacağız” şeklinde ifadeler kullandığını hatırlatan MHP’li Acar, Başkan Demirağ ve dolayısıyla Aziz Kocaoğlu’nun eylemleriyle söylemlerinin birbiriyle örtüşmediğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gemi seferlerine ara verme kararı karşısında Başkan Demirağ’ın tepkisiz kalmasına anlam veremediğini sözlerine ekleyen Acar, “Sayın Demirağ, rüzgârı arkasına alarak konuşmayı çok seviyor. Ama partisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gemi seferlerinin kış mevsiminde de devam etmesini sağlayamıyor. Kendisine buradan soruyorum. Foça için büyük önem arz eden gemi seferlerini sürekli hale getiremedikten sonra; 12 ay turizm hedefini acaba nasıl gerçekleştirmeyi düşünüyor” diye konuştu.



Kaynak: Günaydınaliağa
Eklenme tarihi: 11.11.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DİPMAR Gemi Kurta..
 RECA MARMARA Nak...
 KURUOĞLU Denizcil..
 EMSAN Denizcilik ..
 KAMAN Denizcilik ..
 AY İnşaat Turizm ..
 SENKRON Travel
 UND RORO İşletmel..
 ALATURKA Cruises
 ONUR Makina San. ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim