Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemide kafasına kapı çarpan adam 21 milyon dolar tazminat kazandı
Büyük Okyanus'u gezen yolcu gemisine binen 61 yaşındaki James Hausman gemide bulunan otomatik cam kapıya başını çarptı. Başından yaralanan yolcu tazminat davası açarak 21.5 milyon dolar kazandı.

61 yaşındaki James Hausman, karısı kızı ve kızının özel hocasıyla 2011 eylülünde Amerika'nın Seattle şehrinden kalkan M/S Amsterdam isimli gemiyle, Rusya, Çin ve Güney Asya ülkelerini kapsayan 280 günlük seyahate çıktı.

Altın ve değerli maden satışı işi ile uğraşan Hausman, 26 kasım 2011'de gemi Honolulu'ya yaklaşırken hanımı ile birlikte kamarasından çıkarak yüzme havuzuna doğru yürüdü.

FATURASI AĞIR OLDU

Gemi tayfasının ardından otomatik açılan kapılara vardığında, sensör arızasından ötürü kapı Hausman'ın kafasının sağ tarafına çarptı. İşte bu an Holland America Cruise firmasına 21.5 milyon dolara mal oldu.



TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Hasuman kapının çarpmasının ardından seyahatine devam etti ve 280 günlük turunu tamamladı. Kazanın ardından gemi doktoruna muayene olan Hausman yüzünde yaralanma ve diş kırılmasına dair rapor aldı. Yaşadığı kazanın ardından hafıza kaybı, baş dönmeleri, krizler geçirdiğini ve beyninde az da olsa hasar oluştuğunu iddia eden adam gemi firmasına tazminat davası açtı.

ÇALIŞMA HAYATI BİTTİ

Hausman'ın avukatı Rick Friedman mahkemeye sunduğu delillerde, Holland America firmasının diğer gemilerinde de sensör arızalarından dolayı benzer kapı kazaları yaşandığını ve yolcuların yaralandığını ifade etti. Friedman ayrıca müvekkilinin kazadan beri devam etmekte olan krizler geçirdiğini, bir şeylerden bahsederken anlık kopuşlar yaşadığını ve söylemekte olduğu hususu unuttuğu gibi şikayetleri olduğunu, bunlara binaen çalışma hayatının bittiğini söyledi.

FİRMA İNDİRİM TALEP ETTİ

Holland America firması ise olayın münferit bir kaza olduğunda ısrar etti. Mahkemeye sunulan raporda son üç yıl içinde 34 otomatik kapı kazası yaşandığı, bunların içinde iki yolcunun kalça kemiğini kırdığı belirtildi. Holland America firması mahkemenin kararının aşırı olduğunu ve indirime gidilmesini talep etti. Ayrıca mahkemenin verdiği kararı temyize götüreceklerini belirttiler.




Eklenme tarihi: 13.11.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 METE KARDEŞLER De..
 ERSAGUN Denizcili..
 DALYAN Denizcilik
 ELİT Denizcilik S..
 PARİON Gözetim
 ABALCO
 GAMMA Shipping
 HANMAR Denizcilik
 POLATHANE Denizci..
 EGE Su Altı Hizme..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim