Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
''Yüzen Oteller'' ile tatil artık hayal değil
Yolcu kapasitesini artıran ve "yüzen otel" olarak adlandırılan kruvaziyerler ile seyahate gitmek son yıllarda hayal olmaktan çıktı.

Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay, yaptığı açıklamada, kruvaziyer yolcularının karasal tatile çıkan turistlerden alım gücünün daha yüksek olduğuna dair genel bir kanı olduğunu söyledi.

Son yıllarda gemilerin çok büyüdüğünü belirten Tugay, böylece hitap edilen yolcu topluluğunun da tabana yayıldığını anlatarak, "Eskiden kruvaziyer yolculuğuna çıkan herkesin zengin ve aristokrat takımından olduğu ve üst bir segment tatil türü olduğu kabul ediliyordu. Ancak yolcu kapasitelerinin artmasından dolayı kruvaziyerler artık orta tabakadaki insanlar tarafından da tercih edilir oldu" dedi.

Tugay, otellerde tatil yapan turistlerden daha fazla alım gücüne sahip gemi yolcularının gittikleri bölgelerdeki esnafa daha çok katkı sağladığının altını çizdi.

Gemi yolcularıyla ilgili yurt dışında yapılan istatistikleri incelediklerini anlatan Tugay, özellikle İspanya, Yunanistan ve Karayipler'e giden turistlerin kişi başı günlük 60 ila 140 dolar arasında para harcadıklarını bildirdi.

Türklerin ilgisi artıyor

Türk turistlerin de son yıllarda kruvaziyer turizmine ilgisinin arttığını ifade eden Tugay, bunun en önemli nedeninin, Türkiye'den seferlere başlayan gemi sayısının çoğalması olduğunu dile getirdi.

Tugay, gemi seyahatlerinde vize uygulaması olmadığı için talebin arttığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl Türkiye'den kruvaziyer gemilerle tatile çıkan kişi sayısının 30 bini geçtiğini biliyoruz. Buna ilaveten gittikleri ülkelerden gemilere binen çok sayıda Türk de var. Özellikle gemi firmaları Türkiye'den daha çok yolcu gelsin diye havayolu şirketleriyle anlaşmalar yapıyor. Uçuş fiyatlarında indirim yaptırarak böylece gemi seyahatlerini cazip hale getiriyorlar."

Olumsuzluklara rağmen 100 bin yolcu eşiği aşıldı

Ortadoğu ve Doğu Akdeniz havzasındaki siyasi istikrarsızlar, savaşlar, terör gibi etkenlerle kruvaziyer turizminde düşüş yaşandığına değinen Tugay, Marmaris Limanı'na bunların yansımaları olduğunu belirtti.

Tugay, geçen yıl 94 yolcu gemisiyle yaklaşık 135 bin yolcu sayısına ulaştıkları bilgisini veren Tugay, şöyle dedi:

"Bu yıl limanımızı ziyaret eden kruvaziyer sayısı 81 oldu. Yolcu sayısında da 100 bini yakaladık. Yaklaşık yüzde 30 civarında düşüş yaşandı. Tek tesellimiz bütün olumsuzluklara rağmen kendi eşiğimiz olan 100 bin yolcu barajını yeniden aşmayı başarmış olmamız. Bir önceki yıla göre düşüş olsa da genel olarak baktığımızda, 100 bin yolcu bizim potansiyelimizdeki bir liman için çok da kötü değil."

Alman ve İngiliz turistlerin yoğunlukta olduğu yolculardan geçen yıllara göre ABD'li turistlerin sayısında artış olduğunu aktaran Tugay, sezon başındaki gemi seferleriyle Çinli turistlerin Marmaris ile tanıştığını söyledi.

Tugay, hedeflerinin gelecek yıl da 100 bin yolcu sayısını yakalamak olduğunu sözlerine ekledi.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 26.11.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARAS Gemi Kurtarm..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 T&O Denizcilik
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 HDR Denizcilik
 ERCAN Denizcilik
 DELTA Marine Yach..
 İMDAT Gemicilik S..
 ASPET Gemi
 KAPTAN ACAR Yatçı..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim