Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Binali Yıldırım'dan denizci öğrencilere gemi müjdesi
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi '131. Geleneksel Balık Günü' etkinliğine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, denizci öğrencilere staj gemisi müjdesi verdi. Bakan Yıldırım, ''Bugün burada geleneksel balık gününde sizlere sevgili denizci öğrencilere müjdemi açıklıyorum. Sizin 7 denizde gezebilecek en güzel bir staj gemimizi sağlamak için gereken neyse onu yapacağız.'' dedi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği ve İTÜ Denizcilik Fakültesi işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen Balık Günü, bu sene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla, İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Yerleşkesi’nde düzenlendi.



Programda konuşan Bakan Yıldırım, denizciliğin ülkemizin ana konularından biri olduğunu belirterek, ''Ülkemizin kara sınırları 2 bin 700 kilometre, ama deniz sınırları 8 bin 483 kilometreyi buluyor. Neredeyse üç katı. Dolayısıyla denizcilik ülkemizin ana konularından biridir. Ecdadımızın cihana hakim olmasının arkasında da denizcilikle ilgili başarılarımız yatar.'' şeklinde konuştu.

Denizci öğrencilere staj gemisi müjdesi veren Bakan Yıldırım, ''Fakültemizin en önemli sorunlarından birinin staj gemisi olduğunu biliyorum. Akdeniz devreden çıktıktan sonra genç kardeşlerimizin staj konusunda çok daha büyük sıkıntılar içerisine düşecekleri aşikardır. Bu konuyu buraya gelmeden önce arkadaşlarımızla konuştuk. Bugün burada geleneksel balık gününde sizlere sevgili denizci öğrencilere müjdemi açıklıyorum. Sizin 7 denizde gezebilecek en güzel bir staj gemimizi sağlamak için gereken neyse onu yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun.'' ifadelerini kullandı.




'DENİZCİLERİ BAKANLIKLA BULUŞTURDUK'

Denizcileri bakanlıkla buluşturduklarını belirten Binali Yıldırım, gemi tutulmalarında yüzde 84 azalma sağladıklarını vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Önceki dönemde birinci dönemde bakanlığa geldiğimde 2002'de Türk denizciliği maalesef kara listedeydi. Gemileriz limanlardan çıkıp açıldığında en yakın limanda tutuluyordu. Denizciliğimiz hakikaten bir sıkıntı yaşıyordu. Biz göreve geldiğimiz ilk andan itibaren denizcilerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda daha fazla yer alması için adımlar attık. Denizcileri Denizcilerin Bakanlığıyla buluşturduk. Böylece yaptığımız çalışmalar sayesinde gemi tutulmalarında yüzde 84 azalma sağladık. Beyaz listenin en üst noktalarında yer almaya başardık.''




Kaynak: Cihan
Eklenme tarihi: 12.12.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SALMAKİS Turizm Y..
 BEŞERLER Denizcil..
 PRUVA Denizcilik ..
 YAREN Denizcilik
 O.D.G.I. SHIPPING
 SARP Turizm
 ZRC Denizcilik
 LİKİTGAZ gemicili..
 MAGOSA Kıbrıs Tra..
 BAASE & ELSEK
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim