Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Limanda sıkışıklık kazalara da neden oluyor
İZMİR Alsancak Limanı'nda yeni yatırım yapılamaması nedeniyle yaşanan sıkışıklık, kazaları da beraberinde getirdi. Limanın düzensiz yapısı ile elemanların yetersiz olması, çalışan ve takviye getirilen elemanların da vasıflı olmaması nedeniyle iş kazalarının arttığı öne sürüldü. Kısa süre önce aynı günde 3 iş kazası meydana geldi.

TCDD işletmesinde iken 4 Mayıs 2007 tarihinde özelleştirilen İzmir Alsancak Limanı 15 aydır yeni sahibine teslim edilmeyi bekliyor. Daha önce de ihalesi 4 kere ertelenen limanın devir işlemi, açılan davalar nedeniyle tamamlanamadı. Yeni sahibine teslim edilemediği için limanda bir yatırım da yapılmıyor. Yatırımların yapılmaması sonucu artan sıkışıklık, ihracatçıları, armatörleri zarara uğratmakla birlikte, liman içindeki düzensizlik, eleman yetersizliği, elemanların vasıflı olmaması nedeniyle son günlerde iş kazaları da arttı. Son günlerdeki üç kaza da ucuz atlatıldı, ölen veya yaralanan olmadı. Kazaların birinde gemiye yüklenen bir konteyner, kamyonun sürücü kabininin üzerine düştü. Sürücü kabini ezilirken, içinde kimsenin olmaması ölümlü kazanın önüne geçti. Öte yandan ihracatın yükselmesine paralel sıkışıklık da arttı ve körfez yük gemileriyle doldu.

KAZALAR SORUŞTURULUYOR

Çözüm, dışarıdan eleman takviyesi olarak gösterildi, ancak toplu iş sözleşmelerinde dışarıdan eleman alınmamasına yönelik prensip kararı bunu zorlaştırıyor. TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü de kazaların soruşturulması ile ilgili bir heyet oluşturdu. Heyetin araştırması neticesinde hazırlanacak rapor Ankara'da genel müdürlüğe gidecek. Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi'nden Başkan Geza Dologh imzalı ve ‘dışarıdan eleman takviyesi yapılmasına’ yönelik talebi içeren yazı da Ankara'da genel müdürlüğe gidecek.

DTO'DAN ‘ELEMAN TAKVİYE EDİLSİN’ ÇAĞRISI

DTO İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, limanda personelin yetersiz olduğunu, devlet limanlarından geçici eleman takviye edilmesine karşılık, bu elemanların da çok vasıflı olmadığını belirterek, dışarıdan eleman alınmasına yönelik talebi içeren yazıyı TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü'ne gönderdikleriin kaydetti. Dologh, firmaların limanda çalıştırmak üzere kendi işçilerini getirmek istediğini kaydetti. Dologh, elemanların vasıflı olmamasının da sektörün genel bir sorunu olduğunu ifade ederek, bu sorunun devlet limanlarında yaşandığını kaydetti. Liman İşletme Müdürlüğü ile Liman- İş Sendikası'nın dışarıdan eleman alınmasına yönelik görüşebileceğini dile getiren Dologh, “Biz teklifimizi yaptık. Bu sorun aslında özelleştirmenin tamamlanıp yeni sahibine teslim edilmesiyle sona erer” diye konuştu.

Eklenme tarihi: 04.09.2008




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSTANBUL Denizcil..
 ERENLER Denizcili..
 SAN-MAR Denizcili..
 VEYSEL VARDAL Gem..
 UZMAR
 AKAYLAR Denizcili..
 ATİPOST Turizm
 NAMAR Denizcilik
 AVRASYA Dentur
 SAROS Dalgıçlık H..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim