Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Ünal Aysal'ın batan yatı jilet olacak
Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir marinada çıkan yangın sonrası batan, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'a ait 52 metrelik "Barbie" isimli yat 25 günde denizden çıkarılacak.

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın ortağı ve yöneticisi olduğu The Barbie Limited şirketine ait 52 metre uzunluğundaki "Barbie" isimli mega motor yat, yanarak battığı yerden 25 günde çıkarılarak İzmir'e söküme götürülecek.



Geçen ay bağlı bulunduğu marinanın iskelesinde yanındaki yatta çıkan yangının fırtına nedeniyle sıçraması sonucu hasar alarak batan Ünal Aysal'a ait "Barbie" isimli mega motor yat, İngiliz sigorta şirketi Shipowners tarafından çıkartılmak üzere kurtarma şirketi Solar Gemi Kurtarma Hizmetleri A.Ş'ye devredildi.

Solar Gemi Kurtarma Hizmetleri A.Ş'den, Gemi Kurtarma Uzmanı Hikmet Bora, yaptığı açıklamada, denizden çıkartılacak yatın İzmir'e gemi sökümüne götürüleceğini, jilet ve yedek parça malzemesi olarak değerlendirileceğini kaydetti.

Batan mega motor yatın boşaltılan tanklarına ve kapalı bölümlerine hava basılarak vinç yardımıyla deniz üstüne çıkartılacağını belirten Bora, bu işlemin yatı kesmeden, parçalamadan tek parça halinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Bora, "Yatın büyük kısmı yandığından, motor ve elektrik aksamları suda zarar gördüğünden tekrar yapılma maliyeti çok yüksek. Bundan dolayı hurdaya verilecek" diye konuştu.

Yatın çelik fabrikalarında değerlendirileceğini dile getiren Bora, "Jilet yapımı için ya da başka işler için kullanılacak. Motor aksamındaki parçalarda yedek parça olarak piyasaya satılır. Açık deniz kurtarma römorkörlerimiz geliyor. 34 metre boyunda 9 bin beygir römorkörümüz çekerek götürecek" ifadelerini kullandı.

4 Ocak'ta Marmaris ilçesinde bir marinada çıkan yangında eski Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın mega yatının da aralarında bulunduğu üç yat yanmıştı.



Kaynak: AA
Eklenme tarihi: 16.02.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALESTA Denizcilik
 ALDEBARAN Gemi İş..
 LÜFER Turizm orga..
 KALKAN Denizcilik
 CİHAN Gemi Elektr..
 LNS Marine Ltd. Ş..
 KAPTANOĞLU Denizc..
 H M Denizcilik
 MARİN Römorkör ve..
 BAASE & ELSEK
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim