Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Askeri denizcilik faaliyetlerinde yerlileşme atağı
Savunma Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş. (STM), 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl dönümünde askeri denizcilik alanında başlattığı yerlileşme atağını sürdürüyor. Dünyada sınıfında en iyisi olarak gösterilen Milli Gemi MİLGEM'in yanı sıra, denizaltı modernizasyon ve inşa projeleriyle de adından söz ettiren STM, Pakistan'ın talebi üzerine inşa edilen ve bu yıl içinde tamamlanması öngörülen Denizde İkmal Tankeri projesiyle cumhuriyet tarihinin en büyük askeri gemiihracatına imza atacak.

TSK ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na mühendislik, teknik destek, proje yönetimi, teknoloji transferi ve lojistik destek hizmetleri vermek amacıyla Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı ile 1991 yılında kurulan STM, savunma sanayii alanında geride bıraktığı 25 yılda pek çok ilke imza attı. Özellikle son on yılda Türkiye'nin askeri denizcilik alanında göstermiş olduğu ilerleme ve atılımlar doğrultusunda bilgi, birikim ve tecrübesini askeri gemi inşa ve modernizasyon konularında yoğunlaştıran STM, bu alanda Türkiye'nin lider kuruluşu vasfını taşıyor.

STM, milli ve uluslararası askeri deniz projelerinde Su Üstü ve Denizaltı Gemileri ile Askeri Tesis/Tersanelere yönelik Gemi İnşa ve Modernizasyon ile bakım onarım faaliyetlerinde anahtar teslim mühendislik hizmetleri sunuyor. Sınıfında dünyadaki en iyi örneklerinden birisi olarak gösterilen ve en son teknolojik sistemler ile Türk mühendisleri tarafından özgün olarak dizayn ve inşa edilen MİLGEM Projesi'nde gemi dizayn, ana tahrik sistemi dahil entegrasyon faaliyetleri, sistem ve malzeme tedariki gibi hizmetler sağlayan STM, sanayileşme alanında da önemli görevler gerçekleştirdi. STM ayrıca, MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen Ada Sınıfı Korvetler ve benzeri milli muharip platformların ihracat faaliyetlerini yöneterek ana yüklenici olarak yurt dışına hizmet vermek üzere resmi olarak da görevlendirildi.

Denizaltı teknolojilerinde de STM imzası

STM, su üstü harp gemileri yanında denizaltı projeleriyle de adından sıkça söz ettiriyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile yürütülen AY Sınıfı (Tip-209) Denizaltı Modernizasyon Projesi ve Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda inşa edilen, havadan bağımsız tahrik sistemine sahip Tip-214 sınıfı benzeri 6 adet denizaltı inşa projesiyle, denizaltı sistemlerinde de STM imzası bulunuyor. STM'nin denizaltı inşa projesinde üstleneceği görevler arasında; dizayn, mühendislik ve sistem entegrasyon faaliyetlerine iştirak, malzeme, cihaz ve sistemlerin yerlileştirme çalışması ile projede yerli katkının artırılması gibi kritik sorumluluklar yer alıyor.

Pakistan Denizde İkmal Tankeri 2016'da denize indiriliyor

Milli su üstü ve denizaltı projelerinde yürütülen bu görevlerin yanı sıra, STM tarafından Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı ile Pakistan Deniz Kuvvetleri ihtiyacına yönelik olarak 1 adet Denizde İkmal Gemisi Projesi için de geri sayım sürüyor. STM'nin ana yükleniciliğinde Karaçi Tersanesi'nde inşa edilen ikmal tankeri, Cumhuriyet tarihi boyunca askeri gemi projeleri alanında gerçekleştirilen en büyük ihracat değeri olma niteliği taşıyor. MİLGEM Projesi ile askeri gemi inşa alanında büyük atılım yapan gemi inşa sanayii açısından; tasarım ve mühendislik hizmeti ihracı yanında gemi inşa yan sanayi ürünlerinin ihracına da imkan veren bu projenin, bu yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.

"Geleceğe güvenle bakarken geçmişi de hatırlıyoruz"

STM Genel Müdürü Davut Yılmaz, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünde dinamik, tecrübeli ve alanında uzman kadrolarıyla Türkiye'nin büyüyen ekonomisine önemli bir katkı yaptıklarını belirterek "Güçlenen Türk Savunma Sanayii'ne gerekli katkıyı yapmak için her geçen gün daha fazla ve azimle çalışıyoruz. Geleceğe güvenle bakarken geçmişimizi hatırlamanın önemini bu anlamlı günde bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu bağlamda, Çanakkale Savaşı esnasında kahramanca ülkesini savunan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin anısını bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz" diye konuştu.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 19.03.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 RİZE İPEKYOLU Den..
 ARSLAN Shipping
 TAN Tanker
 LNS Marine Ltd. Ş..
 NAUTİLUS Diving
 YEĞİNER SHIPPING ..
 ROYALMAR Denizcil..
 HACI ŞABAN ZORER ..
 ALGEM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim