Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Düzgit Denizcilik ile Türkiye Denizciler Sendikası toplu iş sözleşmesi imzaladı
Düzgit Gemi İnşa Sanayi A.Ş.’yi temsilen Türk Armatörleri İşverenler Sendikası ile Türkiye Denizciler Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni düzenlendi. Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni; her iki sendika temsilcilerinin ve yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla, Türk Armatörleri İşverenler Sendikası toplantı salonunda icra edildi.



“SENDİKALAŞMA ASLINDA BİR ZARURİYET”

Düzgit Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Recep Düzgit, Deniz Haber Ajansı’na anlaşmanın önemini açıkladı.“Sendikalaşma, işçi çalıştırdığınız her iş alanında gereklilik arz eden bir konu” diyen Recep Düzgit, “Özellikle uluslararası taşımacılık yaptığımız için dünyanın her yerinde her limana gidiyoruz. Dünyada sendikalaşma bizim ülkemize göre özellikle Avrupa’da ve Amerika’da çok daha yaygın. Bir açıdan da aslında bir zaruriyet. Dolayısıyla biz de yaklaşık 8-9 yıldır bir şekilde toplu sözleşme yapıyoruz. Toplu sözleşmenin faydasını gördük, zararını görmedik” açıklamasında bulundu.

Recep Düzgit, sözlerine şöyle devam etti: “Hem uluslararası gittiğimiz limanlarda bir saygınlık görüyoruz. Hem de herkes haklarını biliyor. Çünkü oldukça detaylara inen bir toplu sözleşme. Dolatısıyla bence bir gereklilik zaten bu. Çok da tartışılacak bir konu değil. Önemli olan herkes haklarını bilmeli ve bunlara saygı göstermeli. Bu haklar suistimal edilmemeli. Bu güne kadar en büyük sıkıntı bu konuda yaşanmış. İnsanlarda hep bu endişeler var. Deniz iş kolunda sendikalaşma çok daha yaygınlaşabilir ama insanların aklında hep 70’li 80’li yıllardan gelen mevcut hakların suistimal edilmesi durumu var. Biz kendi yaşadığımız dönemde bu durumları görmedik. Herkes kendi hakkını savunuyor.”

Düzgit Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Recep Düzgit, Çalışma Bakanlığı denetimlerinde toplu iş sözleşmesi olmasına rağmen gelen denetmenlerin işin kendi kurallarına ve sözleşmelerine bakmadan rapor hazırladıklarını bunun da iş huzurunu bozacak sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

“ANLAŞMA İLE GEMİ ADAMLARININ ÖNÜNDEKİ BELİRSİZLİK KALKTI”

Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı Hasan Pekdemir ise “Anlaşma ile gemi adamlarının önündeki belirsizlik kalktı” dedi.

Hasan Pekdemir, “Toplu İş Sözleşmesi ile ortadaki belirsizlik kalkmış oldu. Düzgit Denizcilik ile Türkiye Denizciler Sendikası arasında toplu sözleşme yapmakla birlikte 45-50 kişilik çalışan grubun yani gemi adamlarının önündeki belirsizlik ortadan kalktı. Ücretleri, sosyal hakları, ekonomik haklarında bir takım iyileştirmeler söz konusu oldu. Herkes ne alacağını, ne vereceğini, ne kadar borcu olduğunu, ne kadar ödeyebileceğini biliyor. Yani her şeyden önce çalışanlar geleceğini gördüğü için bütçesini de ayarlama fırsatı yakalamış oldu” dedi.

İmza töreni, tarafların toplu iş sözleşmesini imzalamasının ardından sona erdi.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 31.03.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BATU Shipping
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 ARYA SHİPYARD CO.
 ÇAVANOZ Motor
 DİTAŞ Deniz işlet..
 MARMARA RoRo
 FUL Denizcilik Lt..
 ASYA Nakliyat Ve ..
 ERTUR Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim