Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk gemisi 314 göçmeni kurtardı
Arkas Denizcilik’e ait M/V Vento Di Bora adlı gemi Mart ayı sonunda Mataban Denizi’nde Salerno limanına giderken yardım çağrısı üzerine harekete geçti veLibya’dan Avrupa’ya gitmek için denize açılan yaşları 12 ile 45 arasında değişen 314 kaçak göçmeni gemiye alarak kurtardı.

Kaçak göçmenler için yardım çağrısı yapıldığı anonsunu duyan M/V Vento Di Bora adlı geminin kaptanı Mete Koçar MRCC ROME ile uydu telefon aracılığı ile hemen bağlantıya geçti ve kaçak göçmenlerin bulunduğu yerin koordinatlarını istedi. Yaklaşık 3 saatlik bir mesafedeki olay yerine giden Arkas Denizcilik’e ait M/V Vento Di Bora adlı geminin olay yerine gelmesinin ardından İtalyan Sahil Güvenlik helikopteri ve yine İtalyan Sahil Güvenlik’e ait 6 bot da olay yerine geldi. Ancak İtalyan ekipler kaçak göçmenlerin sayısının fazla olması üzerine Türk gemisi M/V Vento Di Bora adlı gemiden kaçak göçmenleri gemiye almalarını istedi.

Arkas Denizcilik’e ait M/V Vento Di Bora adlı gemi 3 saatte denizdeki 314 kaçak göçmeni sağlıklı bir şekilde gemiye alarak onların güveliğini sağlayıp, karınlarını doyurdu.

Suriye, Mısır, Somali, Eritre, Sudan, Filistin ve Libya uyruklu oldukları öğrenilen 314 kaçak göçmenle birlikte yola çıkan Arkas Denizcilik’e ait M/V Vento Di Bora adlı gemi İtalya’nın Crotona limanına hareket etti. Akdeniz’in ortasında denizde ölüm kalım savaşı veren 314 kaçak göçmeni gemiye alan Arkas Denizcilik’e ait M/V Vento Di Bora adlı gemiye kaçakları İtalya’ya götürürken iki adet İtalyan Sahil Güvenlik botu eskortluk etti.

Libya’dan 8 gün önce denize açılan ve 4 gündür denizde aç susuz biçar vaziyette kalan 314 kaçak göçmen Arkas Denizcilik’e ait M/V Vento Di Bora adlı gemi mürettebatı tarafından karınları doyurulup gerekli sağlık hizmeti verildikten sonra sorunsuz bir şekilde İtalya’nın Crotona limanı açıklarında römorkörler yardımıyla tahliye edildiler. 314 kaçak göçmeni İtalya’da tahliye eden Arkas Denizcilik’e ait M/V Vento Di Bora adlı gemi daha sonra Salerno limanına doğru hareket etti.

TÜRK MÜRETTEBAT İNSANLIK DERSİ VERDİ

M/V Vento Di Bora adlı geminin başta kaptanı Mete Koçar, olmak üzere Burak Bulut, Can Polat Erçetin, Gökberk Ülker, Serdar Pekbelgin, Buğra Karaman, Ahmet Bakımlı, Murat Temiz, Birol Yazıcı , Şaban Avcı Göksel Çelebi, Birol Emen, Ali Gümüşyaka, Olgun Dündar, Cem Taner Un, Salih Karabulut, Mehmet İzmirli, Serhaz Kahraman ve İbrahim Çakır adlı mürettebat kendilerine ayrılan kumanyaları ve içeçekleri 4 gün boyunca karınlarına bir lokma bir şey gitmeyen 314 kaçak göçmene vererek büyük bir insanlık örneği gösterdiler.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 12.04.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MOBİDİK Yatçılık
 MEKE Group
 SERAKİ Turizm Ltd..
 ICM Havacılık A.Ş
 AKTUG Denizcilik
 ATİPOST Turizm
 DİNÇER Yatçılık
 AVMAN Deniz Tic. ..
 TRAMOLA Deniz Taş..
 KALKAVAN Transpor..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim