Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Kaçırılan Türk denizciler için korsanlarla pazarlık başladı
Nijerya’da 12 gün önce 6 Türk denizciyi kaçıran korsanlara ulaşıldığı belirtildi. Yüklü miktarda fidye isteyen korsanlarla görüşmelerin olumlu şekilde sürdüğü ifade edildi.

Nijerya'da 12 gün önce korsanlar tarafından kaçırılan 6 kişilik Türk mürettebat için korsanlar firma ile temasa geçti. Kaptanoğlu Denizcilik'in avukatı Fehmi Ülgener "Sonunda korsanlardan beklediğimiz telefonu aldık. 4'ü kaptan olmak üzere 6 kişiden oluşan mürettebatımızın hepsinin sağlık durumları iyi. Kendileri bize ulaşıp bizden yüklü miktarda fidye talep ettiler. Korsanlarla görüşmelerimiz telefon aracılığıyla sürüyor. En yakın zamanda denizcilerimizi teslim alacağız" dedi.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Kaptanoğlu Denizcilik'e ait Malta bayraklı Türk bandıralı 148 metre boyundaki M/T Puli adlı kimyasal sıvı yüklü tanker, 10 Nisan'da Kamerun'a doğru seyir halinde bulunduğu sırada Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğradı. Türkiye saati ile 04.00'te yaşanan baskında korsanlar, 19 kişinin bulunduğu gemide aralarında 4 kaptanın bulunduğu 6 Türk denizciyi kaçırdı. Yaklaşık 12 gündür korsanlar tarafından kaçırılan mürettebat ile ilgili sadece sağlık durumlarının iyi olduğu paylaşılmıştı. Son yaşanan gelişmede kaçırılan mürettebattan İlkay Olgun, Haluk Buran, Furkan Topçu, Mehmet Babacan, Şükrü Dömbek ve Eray Falay ile ilgili korsanlar geminin sahibi firma Kaptanoğlu Denizcilik'e telefonla ulaştı. Korsanlar ismi geçen 6 denizci için firmadan yüksek miktarda fidye talep etti.



AİLELER ENDİŞELİ

Ülgener, daha önce de gemilerinin kaçırıldığının ancak ilk kez personele yönelik bir saldırı yaşadıklarının altını çizerek "Korsanlar beklediğimiz üzere telefon yoluyla bizimle temasa geçti. Söylediklerine göre şu an Nijerya'dalarmış. Yüksek miktarda fidye talep ettiler. Ama hiçbir sorun yok. Görüşmelerimiz olumlu bir şekilde devam ediyor. Umuyorum ki en yakın zamanda mürettebatımızı teslim alacağız" diye konuştu. Kaçırılan denizcilerinin ailelerinin de endişeli bekleyişlerinin devam ettiğini söyleyen Ülgener, şöyle devam etti: "Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve diğer ilgili makam ve kurumlarımız ile ilk baştan beri yakın temas halindeyiz. Konuyla ilgili yeni bir gelişme olursa tekrar kamuoyunun bilgisine sunacağız."

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;

- Kaçırılan Türk denizcilerle ilgili açıklama yapıldı
- Nijerya açıklarında 6 Türk denizci kaçırıldı




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 22.04.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AGS Union İnşaat ..
 KEVSER Denizcilik
 ORTAKS Shipping c..
 PEARL NAVAL GLOBA..
 REKA Denizcilik
 DİTAŞ Deniz işlet..
 EFEMAY Denizcilik..
 DALYAN Denizcilik
 ASPET Gemi
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim