Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Bozburunda inşa edilen ödüllü yelkenli doğduğu denizlerde
Marmaris'teki Dream Shipyard Victory'in Bozburun'daki tersanesinde üç yıl önce gövdesi yapılan ve imalatı sırasında yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle denizden Hollanda'ya götürülüp, donanımları burada tamamlanıp, denize indirilen dünyanın en büyük ahşap lamine yelkenli teknesi 'Mikhail S. Vorontsov', Ege kıyılarına döndü.



Bugün öğlen saatlerinde Bozburun Tersanesi'nde getirilen 2014 Dünya Süperyat Ödülleri'nde 'en iyi geleneksel tekne' seçilen yelkenlinin ahşap mobilya bakımlarının ardından tekrar Hollanda'ya götürüleceği bildirildi.

Ukrayna'da yaşayan Hülya Alizade Kucheruk ile Valery Stepanenko, Bozburun'da yapılan gulet teknelerden etkilenerek, bu alanda yatırım yapma kararı aldı. İkili, 11 yıl önce Bozburun'da 80 milyon Euro bütçeli Dream Ship Victory Limited Şirketi'ni kurarak, yat üretimine başladı. İlk olarak ise dünyanın en büyük lamine ahşap yelkenli teknesi olan 64.5 metrelik 'Mikhail S. Vorontsov'un gövdesini Bozburun'da inşa etti.



Ancak o dönemde çok sayıda haksız şikayete maruz kaldıklarını belirten şirket yetkilileri gövdesi biten tekneyi denizden Hollanda'ya götürüp, burada tamamlayıp, denize indirdi. Tek bir çivi dahi çakılmadan Afrika'da yetişen tik ağacından, tamamen Türk işçiler tarafından inşa edilen tekne denize indirildikten sonra 2014 Dünya Süperyat Ödülleri'nde 'en iyi geleneksel tekne' seçildi. Hollanda'da haftalık 400 bin euroya kiraya verilen 'Mikhail S. Vorontsov', ahşap mobilyalarının bakımı için denize indirildikten sonra ilk kez yapıldığı Bozburun'a getirildi. Dünyanın tüm karasularında çalışma izni olan yelkenlinin, Bozburun Tersanesi'nde yapılacak bakımın ardından tekrar Hollanda'ya götürüleceği bildirildi.

Dream Ship Victory Limited Şirketi'nin ortağı Hülya Alizade Kucheruk, Mikhail S. Vorontsov'un yapıldığı tersanenin kapılarını ilk kez DHA'ya açarak, "Tekne yapımında artık Türkiye'nin adını ölümsüzleştirdik. Karadan denize tekne indiren Osmanlının torunları olarak tarihe yine Türk ismini kazıdık. Teknelerimiz Türk ustalar tarafından benzersiz, sadece bu proje için geliştirilmiş bir lamine sert ağaç kereste teknolojisiyle inşa ediliyor. Daha önce hiçbir yelkenli gemi bu kadar büyük bir projeye sahip olmamıştı. Projeye göre işçi sayımız değişiyor. Bünyemizde 49 kişi civarında çalışanımızla birlikte taşeron firmalarla bu sayı 100 kişiyi buluyor. Teknelerimiz, tek bir çivi kullanılmadan özel geçmeli sistemle yapılıyor. Modern ahşap işçiliği alanında en az beş yıllık deneyimi olan gençlerle çalışıyoruz" dedi.



Kucheruk, şu an 'Dream Symphony' ismini verdikleri 151 metre boyunda, her biri 80 metre yükseklikte dört direği olan yeni bir yelkenli teknenin yapımına devam ettiklerini de belirtip, şunları söyledi:
"Yelken alanı 5 bin metrekarenin üzerindeki yeni tekne, ekolojik ve her türlü konfora sahip olacak. Yelkenleri sayesinde kendi elektriğini kendisi üretecek. Yaklaşık saatte 60 kilometre hız yapabilecek. 250-300 milyon euroya mal olacak ve 2020 yılında tamamlanacak. Lamine ahşap, modern gemi yapımında rekabetçi ve başarılı bir ürün olarak, Dutch Technology Institute (Hollanda Teknoloji Enstitüsü) TNO (Hollanda), Delft University of Technology (Delft Teknoloji Üniversitesi) (Hollanda), Sicilya'daki Messina University (Messina Üniversitesi) (İtalya), University of Southampton (Southampton Üniversitesi) (Birleşik Krallık) gibi lider enstitülerde test edildi. Yüzme havuzuna otomatik açılacak platform üzerine helikopter bile inebilecek."



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 04.05.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HACIBEKİROĞLU Den..
 ALFEKS ALESTA Den..
 ACT Deniz Taşımac..
 YÜTEK Denizcilik
 HUG Denizcilik
 ROYALMAR Denizcil..
 YALİ Denizcilik
 ORTAK Denizcilik
 CANBAZ Denizcilik
 BEŞERLER Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim