Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Rus savaş gemisinden dostluk mesajı
Boğaz’dan geçen Rus savaş gemisinin askeri personelinin güverteye sıralanması Türkiye’ye verilen barış ve güven mesajı olarak yorumlandı.

Bir süre önce güvertede bir askerin omuzunda füze taşırken görüntüsü yüzünden büyük tepki çeken Rus savaş gemisinin ardından, önceki gün Boğaz’dan geçen bir Rus gemisi, güvertesine sıralanmış mavi üniformalı askerlerle Türkiye’ye ‘barış’ mesajı verdi.

ZARARSIZ GEÇİŞ REJİMİ

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, geçiş yapan Rus gemisinin gerek kontrol mekanizmalarında gerek taşıdığı silah ve radarlarında geçişi ihlal edecek bir durumun olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Gemi için zararsız geçiş rejimini ihlal etmiyor. Üzerinde bulunan silahları tevcih etmemiş, radarları ve diğer sistemleri çalışır pozisyona almamış. Tam bir susma pozisyonunda geçme yapıyor. Güverte üzerindeki denizciler, geminin savaş yerlerinde pozisyon alarak o şekilde donatılmamış. Ben de 3 harp gemisinin komutanlığını yaptım. Gemi komutanının ve personelinin psikolojisini bilirim. Burada Rus gemisindeki personel Türk halkına karşı dostça bir izlenim vermeye çalışıyor. Barış içerikli bir görüntü. Güverteye dizilerek ve geçişi ihlal edecek herhangi bir eylemde de bulunulmayarak Türkiye’ye bir barış mesajı veriliyor.”



GÜVEN VE SEVGİNİN ASKERİ ŞEKİLDE SUNUMU

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz’e göre geminin Rus komutanı, personelinin İstanbul’un güzelliklerini görmesi için olduğu kadar Türk yetkililere Türk halkını selamladığını da göstermek için böyle bir davranışa yöneldi. Gürdeniz, “Rus komutan, bu geçiş sırasında görevli seyir personel dışındaki herkesi güverteye çıkartarak bize duyduğu güveni ve sempatiyi kanıtlamak istemiş. Savaş ve taarruz durumunda bulunan personel bile güvertede yer alarak bu sempatiyi pekiştirmek amacında olduklarını kanıtlamış. Bu eylem, tamamen iyi niyet çerçevesinde Türk toplumuna olan güven ve sevginin askeri şekilde sunumudur” diye konuştu.

Emekli Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İstanbul Baş Kılavuz kaptanı Saim Oğuz Ülgen de şunları söyledi: “Askeri literatürde ‘çimavira’ denilen selamlamanın gayrıresmi bir yöntemini uygulayan komutan, tüm personelini güvertede toplayarak duyduğu güveni kanıtladı. Çimavira, askeri emir gerektiren bir selamlama biçimi. Komutan, zannediyorum, emir almadan, ‘çimavira’ya en yakın gayrıresmi bir selamlama yöntemi kullanmış. Personeline, ‘İstanbul’un güzelliklerini görün’ derken; İstanbullulara ‘En güzel üniformalarımızla karşınızdayız. Sizi selamlıyoruz’ mesajı verdiler.”

2 SAVAŞ GEMİSİ DAHA BOĞAZ’DA

Rus Donanması’na ait iki gemi daha dün sabah İstanbul Boğazı’ndan geçti. 127 borda numaralı ‘Minsk’ isimli savaş gemisi İstanbul Boğazı’ndan geçerek Marmara Denizi’ne açıldı. 031 borda numaralı “Aleksandr Otrakovskiy” adlı savaş gemisi de Karadeniz’den gelerek, İstanbul Boğazı’na girdi. İki geminin Boğaz’dan geçişi sırasında Türk Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi botları eşlik etti.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- Rus savaş gemisi Boğaz'dan geçerken askerler güverteye dizildi ****VİDEO




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 28.05.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RANMARİNE Denizci..
 İÇDAŞ A.Ş.
 UTL Denizcilik
 ORSA SU ÜRÜNLERİ
 ATLANTİS Deniz Na..
 İSTANBULLİNES Den..
 ÖZSTAR Denizcilik
 B.A.S.K
 İS-BİR Denizcilik..
 GM Denizcilik Kur..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim