Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
''Şükran Camuz'' gemisinde yangın
Hacizli olduğu için uzun süredir limanda demir atmış halde bekletilen gemi, çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale geldi.

Mersin sahilinde hacizli olduğu için uzun zamandır demir atmış halde duran kuru yük gemisi, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

Alınan bilgiye göre, Mersin Balıkçı Barınağı açıklarında demirli duran ve hacizli olduğu belirtilen "Şükran Camuz" isimli kuru yük gemisinin kaptan köşkünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Çevredeki balıkçıların dumanı görüp haber vermesi üzerine olay yerine gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, yangına karadan müdahale etmeye çalıştı.



Yangının diğer gemilere sıçramaması için yoğun çaba harcayan ekiplerin yetersiz kalması üzerine Mersin Uluslararası Limanı'ndan (MIP) römorkörler de yangına denizden müdahale etti. Bu arada geminin yanındaki "Kaptan Hasan Camuz" isimli gemi de yangın bölgesinden uzaklaştırıldı.

Karadan ve denizden yaklaşık 1 saatlik çalışmanın sonucu kontrol altına alınabilen yangın sonucu gemi kullanılamaz duruma geldi.

Geminin sahibi Abdulkadir Yeniçıkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geminin 2008 yılından beri çalışmadığını ve Mersin yakınlarında demirli olduğunu söyledi.

Geminin daha önce farklı bir noktada demirli olduğunu aktaran Yeniçıkan, şöyle konuştu:

"Bundan 7-8 ay önce Büyükşehir Belediyesi ve MIP, görüntü kirliliği oluyor diye gemileri oradan çektiler. Benim rızam olmadan gemiler buraya çekildi. Burada gemiler korunaksız, ufak bir yangın oldu müdahale dahi edilemiyor. Gemide yağ ve mazot yok. Bu yangın nasıl çıktı? Bu kundaklamadır. Daha önce de hırsızlar jeneratörünü, kablolarını almışlar. Belki yine bir şeyini çalmaya çalışırken yangın çıkmış olabilir."

Abdulkadir Yeniçıkan, geminin rızası dışında yerinin değiştirildiği iddiasına ilişkin, MIP işletmesi ve Büyükşehir Belediyesi hakkında şikayetçi olacağını da sözlerine ekledi.



Kaynak: Yeniakit
Eklenme tarihi: 31.05.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GEMEK Denizcilik ..
 BURTRANS Shipping
 SEALİON Shipping
 ADAMAR Denizcilik
 KEREM Denizcilik
 CAPT.ELSEK Intern..
 SANCAK Den. Nak. ..
 HUG Denizcilik
 DOĞUŞ Denizcilik ..
 AKAR Deniz
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim