Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Batan gemiyi terk eden kaptana 16 yıl hapis
2012 yılında İtalya'nın Giglio adası açığında kayalıklara oturarak 32 kişiye mezar olan "Costa Concordia" kruvaziyerinin kaptanı Schettino’ya verilen 16 yıllık hapis cezası onandı.

İtalya'nın batısındaki Giglio Adası açıklarında Costa Concordia gemi, kayalıklara çarparak sulara gömüldü. Geminin kaptanı Francesco Schettino'nun gemiden kaçan görüntüleri, dünya kamuoyunda büyük tepki uyandırmıştı. Kaptan Schettino'ya daha önce verilen 16 yıl hapis cezasını temyize götüren savcılığın talebi geri çevrildi ve ceza aynen onandı.



"Kazada bilinçli ihmal var"

İtalya'nın en çok konuşulan davalarından Costa Concordia davasında, gemi kaptanına Şubat 2015'te verilen 16 yıl 1 aylık hapis cezasını az bularak kazada bilinçli ihmal olduğu savıyla üst mahkemeye temyiz başvurusunda bulunan savcılığın talebi kabul edilmedi.

Savcılığın, geçen ay sonunda 27 yıl hapis cezası talebini yinelemesinin ardından bugün görülen duruşmada Floransa'daki temyiz mahkemesi, geçen yıl şubat ayında ilk derece mahkemenin verdiği 16 yıllık cezayı aynen onayarak, kaptan Schettino'nun cezasını karara bağladı.

Mahkeme acil tutuklama istemişti

Costa Concordia kazasının ilk derece mahkemedeki davasına bakan Grosseto Cumhuriyet Başsavcılığı geçen yıl, Francesco Schettino için 26 yıl hapis cezası ve kaçma şüphesi nedeniyle acil tutuklama istemiş ancak mahkeme, tutuklama talebini reddederken kaptana 16 yıl hapis cezası vermişti. Söz konusu cezayı, savcılık az olduğu gerekçesiyle temyize taşırken, Schettino ise avukatları aracılığıyla bu cezanın da çok olduğu savunmasıyla itirazda bulunmuştu.

Costa Concordia kruvaziyeri, 4 bin 229 yolcu ve mürettebatıyla 13 Ocak 2012'de Civitavecchia kentinden kuzeybatıdaki Savona kentine giderken Toskana bölgesi sahillerindeki Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarpmış, kazada 32 kişi yaşamını yitirmişti. Kazanın ardından gemi, yaklaşık 20 ay boyunca adaya paralel yatık şekilde kalmış, Eylül 2013'te "Parbuckling" operasyonuyla doğrultulduktan sonra Temmuz 2015'te söküm için Cenova Limanı'na çekilmişti.

Bu arada, İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre, geminin söküm işlemlerinde de sona yaklaşıldı.



Kaynak: Yenişafak
Eklenme tarihi: 01.06.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADAKENT Gemi İşle..
 YANARTAS Travel A..
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 MMMARİNE denizcil..
 ULUSOY Denizyolla..
 MORGÜL Denizcilik
 UZAKLAR Denizcili..
 MAGOSA Kıbrıs Tra..
 SERMAR Denizcilik
 AZAK Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim