Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
BAGİS hayata geçiyor
Su ürünleri avlama ruhsatına sahip, boy uzunluğu 12 metre ve üzerinde olan balıkçı gemilerine takılacak olan Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS) cihazı ile birlikte elektronik seyir defteri hizmete giriyor. Bu kapsamda Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü BAGİS 42 adet balıkçı gemisine cihaz takacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, balıkçı gemilerinin konumunun, hızının izleneceği, av faaliyetlerinin ve avladığı ürünlerin takip edilebileceği bir sistemi hayata geçiriyor. Su ürünleri avlama ruhsatına sahip, boy uzunluğu 12 metre ve üzerinde olan balıkçı gemilerine takılacak olan BAGİS cihazı ile birlikte elektronik seyir defteri de hizmete giriyor.



BAGİS İLE AVCILIK FAALİYETLERİ DAHA ETKİN İZLENECEK

BAGİS cihazı ile birlikte balıkçı gemilerinin denizlerdeki avcılık faaliyetleri daha etkin izlenerek, avlanılan ürünlere ait bilgiler daha hızlı olarak kayıt altına alınacak. Böylelikle denetim faaliyetlerinin etkinliği artarak sürdürülebilir balıkçılık yönetimi daha etkin olarak uygulanacak.

BAGİS kapsamında 12 metre ve üzerinde balıkçı gemilerine Gemi İzleme Cihazı ve Elektronik Seyir Defteri cihazları takılacak olup Bakanlıkta kurulan Gemi İzleme Merkezinden izlenecek.

KIRKLARELİ ’NDE 42 BALIKÇI TEKNESİNE BAGİS TAKILACAK

Kırklareli’nde BAGİS kapsamında 42 adet balıkçı gemisine cihaz takılacak. Gemi sahiplerine il müdürlüğü personelince gerekli bilgilendirmeler yapıldığı bildirildi. Bakanlığın programı kapsamında cihazların takılma işlemleri 13-24 Haziran tarihleri arasında Kıyıköy ve İğneada Balıkçı Barınaklarında ücretsiz olarak gerçekleştirileceği belirtildi.

Bakanlık programı dahilinde balıkçı gemilerine cihaz taktırmayan balıkçıların program tarihinden sonra taktıracakları cihazların temini ve balıkçı gemilerine takılması ile ilgili masraflar kendilerine ait olacağı ve daha sonra takılacak cihazların Bakanlıkça istenen özelliklere sahip ve BAGİS ile uyumlu olması gerekeceği, ilerleyen dönemlerde cihaz takılı olmayan balıkçı gemilerin avcılık faaliyetinde bulunamayacağı bildirildi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 12.06.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VEYSEL VARDAL Gem..
 BORLU Çevik Akary..
 İSTANBULLİNES Den..
 EMSAN Denizcilik ..
 PENNON Yat
 ALFEKS ALESTA Den..
 EGE BİRLİK Taşıma..
 ALPAGUL Denizcili..
 KINAY Denizcilik
 EGE Sualtı Gemici..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim