Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Milli savaş gemisi Burgazada denize indirildi
Milli Gemi (MİLGEM) Projesi kapsamında üretilen ada sınıfı korvetlerden üçüncüsü Burgazada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle denize indirildi.



Savunma Sanayi İcra Kurulu'nun 2004'teki kararının ardından yerli savaş gemisi üretmek amacıyla başlatılan MİLGEM Projesi kapsamında İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda yapımı tamamlanan serinin üçüncü gemisi suyla buluştu.

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de katıldı.

Daha sonra yerli savaş gemisi Kınalıada'nın denize indirilmesi öncesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın "Burgazada. Seni denize indiriyorum. Vatanıma, milletime hayırlı ve uğurlu olmanı, şanlı Türk bayrağını denizlerde şerefle ve başarıyla dalgalandırmanı diliyorum. Bahtın açık, denizlerin sakin, pruvan neta olsun." dedi. Emine Erdoğan, temsili olarak halatı baltayla kesti. Gemi de tören eşliğinde denize indirildi. Balta da Emine Erdoğan'a hediye edildi.

TCG Burgazada Korveti

MİLGEM Projesi'nin üçüncü gemisi Burgazada Korveti'nin yapımına, 17 Aralık 2014'te İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda başlandı. 18 ayda korvetin 29 bloku inşa edilerek, kızak üstünde birleşimi gerçekleştirildi. Bu sürede komutanlığa teslim edilen cihaz, sistem, kabo, boru ev IHİ sistemi devreleriyle ana tahrik sistemi şaft braketleri ve stern tüpler yerine monde edildi.

Gemi, sözleşmelerde yer alana inşa zaman planından 3 ay önce tamamlanarak, denize indirildi. Geminin, denize inmesinden sonra da donatım faaliyetlerine devam edilerek, test aşamasından sonra hizmete girişi yapılacak. Buna göre, geminin, sözleşmede yer alan Aralık 2018'den iki ay erken teslim edilmesi planlanıyor.

Korvet, serinin diğer gemileriyle aynı standartlara göre üretildi. Buna göre, 99,5 metre boyunda, 14,4 metre genişliğindeki gemi, 2400 ton ağırlığında bulunuyor. Su üstünde saatte 29 deniz mili üzerinde sürat yapabilen gemide, 35 megavat güce erişen gaz türbini ve dizel makinelerle çift pervaneden oluşan sevk sistemi yer alıyor.

İntikal sürati ile ikmal ve yakıt desteksiz 3 bin 500 deniz mili yani 6 bin 485 kilometre seyir menziline sahip gemi, 10 gün denizde kalabilme özelliğe göre tasarlandı. Bu şekilde ekonomik sürat olan saatte 15 deniz mili yani saatte 28 kilometre süratle 9 günde, saatte 29 deniz mili yani saatte 54 kilometre üzeri süratle 5 günde Aden Körfezi'ne intikal edebiliyor.

Korvet, 10 tonluk helikopter için gerekli platform, hangar ve kapsamlı destek ekipmanlarına sahip şekilde sahip inşa edildi.

Burgazada Korveti, su üstü harbi, deniz altı savunma harbi, hava savunma harbi, keşif gözetleme, komuta kontrol, asimetrik savunma harbi görevlerini icra edebiliyor.

TGC Kınalıada Korveti

Toplam 8 gemiden oluşan MİLGEM Projesi'nin dördüncüsü olan Kınalıada Korveti'nin de kaynak töreni yapıldı.

Korvetin ilk kaynağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.

Saç kesimi, sözleşmelerde yer alan gemi inşa zaman planından 5 ay öne çekilerek, 8 Ekim 2015'te gerçekleştirilen geminin ocak 2018 olan planlı denize iniş tarihi de 8 ay öne çekildi. Buna göre geminin Mayıs 2017'de suya indirilmesi planlanıyor.

Bu gemi de diğerleriyle aynı özellik ve standartları sahip bulunuyor.



Kaynak: TRThaber
Eklenme tarihi: 20.06.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SUNSAİL
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 MİNERAL den. san ..
 TOLGA Denizcilik ..
 PEARL NAVAL GLOBA..
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 GOODHOPE Shipping
 AYDEN Denizcilik
 ATLANTİK Deniz ve..
 DMY Denizcilik A...
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim