Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Üçüncü köprü 10 gün içinde bitiyor
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, darbe girişimi sonrası hiçbir projede takvim değişikliği olmadığını belirtti. Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde inşaatın 10 gün içinde tamamlanacağını söyledi. Osmangazi Köprüsü'nden günde ortalama 20 bin araç geçtiğini belirten Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü için tarih verdi.

Arslan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

3 KATLI İSTANBUL TÜNELİ'NDE İHALE 1 YIL İÇİNDE

15 Temmuz darbe girişimi sonrası hiçbir projede takvim değişikliği olmadı. 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi 6,5 milyon insanın yolculuk yaptığı diğer raylı sistemlerle ve karayoluyla entengre olacak. TEM'den başlayan tünel otomobilleri getirecek. Bu projeyi çok önemsiyoruz. En son sondajlarının yapılması ve yap işlet devret modeliyle ilgili şartnamenin hazırlanması için müşavirlik ihalesine çıktık. Gelen tekliflerde üç firma teknik yeterlilik aldı. Dün itibariyle üç firmadan mali teklifleri aldık. Firmaya karar verildi, işe başlanacak. İtalya, İspanya ve Türkiye'den üç firma başvurdu. Yüksel Proje ihaleyi kazandı. 1 yıl içinde üç katlı tünelin yapım ihalesine çıkacağız.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NDE İNŞAAT 10 GÜNE BİTİYOR

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün iki özelliği var. Büyük ağır kamyonların İstanbul trafiğine girmeden kuzeyden geçmesi. Aynı zamanda demiryolu da barındıracak. Bağlantı yolları da var. Tamamen bitmiş durumda. Geçen cumartesi şantiyeyi Başbakanımızla ziyaret ettik. Herhangi bir aksaklık yok. 26 Ağustos'ta köprüyü açacağız. 20-21'inde bütün işler bitmiş olacak.

AVRASYA TÜNELİ 20 ARALIK'TA AÇILIYOR

Avrasya tünelinde takvim değişikliği yok. Sultanahmet ve civarı tarihi yarımadadaki en aza indirecek bir proje. Anadolu Yakası'ndan vatandaşlar Karacaahmet Mezarlığı'nın oradan girecek. Yakın zamanda otomobille karşıdan karşıya geçilecek hale geliyor. 20 Aralık'ta da işletmeye açacağız. Tarihi yarımadanın yükünü alacak.

HAVALİMANLARINA ŞEHİT İSMİ VERİLECEK Mİ?

15 Temmuz gecesi şehit olanların hepsi bir yere verilecek. Havalimanları için de talepler var. Bunları değerlendireceğiz.

VARLIK FONU PROJELERİN HIZINI ARTIRACAK

Mevcut projelerin finansmanında sıkıntı yok. Varlık fonuyla birlikte diğer fonların da kurulması mümkün hale gelecek. Uzun soluklu kredi aldığınız zaman kredi kuruluşları riski dikkate alarak ilave maliyetler bindiriyor. Varlık fonuyla bunu teminat altına alınca riskin azalması sağlanacak, maliyet artmayacak. Ulaştırmada büyük projeleri daha hızlı ve kolay fonlama imkanı yaratacak. Projelerin hızını artıracak.

OSMANGAZİ'DEN GÜNDE ORTALAMA 20 BİN ARAÇ GEÇİYOR

Osmangazi Köprüsü'yle birlikte 58 kilometrelik kısmı açtık. Köprüde verdiğimiz garanti 40 bindir. Bu büyüklükteki projelerde siz hiçbir para koymadan 6,5 milyar dolarlık yatırımı yaptırıyorsanız burada verilmesi gereken garantiler var. Köprüden başlangıçta beklediğimiz trafik 15 bin idi. Şu an ortalama günde 20 bin araç geçiyor. Bu beklediğimizin de üzerindedir. Sene sonu Bursa'ya kadar olan yolu açtığımızda otoyolun tamamı bittiğinde araç trafiği artacak. Biz garanti rakamını da aşacağız.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NDE İLK KAZMA 2017'DE

Kuzey Marmara otoyolunun da ihalelerini yaptık. Bunun dışında öncelikli projemiz 1915 Çanakkale Köprüsü. Bu yıl ihaleye çıkarak önümüzdeki yıl kazmayı vurmak istiyoruz.

KANAL İSTANBUL GÜZERGAHINDA SON AŞAMADAYIZ

Kanal İstanbul projesiyle ilgili alternatif güzergah çalıştık. Bütün güzergahlardı sanki o olacak gibi en ince ayrıntısına kadar çalışıyoruz. Spekülasyon oluşmaması için güzergahı yüzde 100 netleştirmeden açıklamak istemiyoruz. Güzergahta çalışmalar son aşamaya geldi. Projeyi yapacağımız finansal yöntemi çalışıyoruz. Onu da bitirme aşamasındayız. Bunun sonrasında ihale süreci başlayacak. Projede takvim ortaya koymak yanıltabilir. Yıl sonuna kadar ihale sürecini başlatabilirsek 1,5-2 yıl içinde yol almış oluruz.

TİB YENİ BİR BİNAYA TAŞINACAK

TİB ayrı bir yapıydı, onu BTK'nın içine alıyoruz. Yeni bir bina yapacağız, taşıyacağız. Mevcut fonksiyonlarını yerine getirmek durumunda. BTK'nın içinde olacak ama TİB başkanlığı olmayacak.





Eklenme tarihi: 11.08.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ŞAHPET Denizcilik..
 AYTRANS Denizcilk..
 ÖZSTAR Denizcilik
 MEHTAP Denizcilik
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 ALERİA Denizcilik..
 MCE KARGO
 TİM Gemi Mühendis..
 MİNERAL den. san ..
 HUG Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim