Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İkinci yardım gemisi Gazze yolunda
Türkiye ile İsrail arasında sağlanan mutabakatın ardından, Gazze için hazırlanan ikinci yardım gemisi de Mersin'den yola çıktı.

"Eclips" adlı gemide 2 bin 500 ton insani yardım, çocuklar için okul çantası ve kırtasiye seti, 300 bin giysi, bin bisiklet ile 100 tekerlekli sandalye de bulunuyor. Bisikletlerin Gazzeli çocuklara bayram hediyesi olacağını belirten Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, okul ihtiyaçlarının da karşılanacağını söyledi.



Kurban Bayramı öncesi Filistin halkının insani ihtiyaçlarını karşılamak için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda hazırlanan ve içinde 2 bin 500 ton insani yardım malzemesi bulunan 2. insani yardım gemisi, Mersin Limanı'ndan hareket etti.

AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, limanda düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, İsrail'in uzun yıllardan beri ciddi bir ambargo uyguladığı Gazze'ye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın vizyonu, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla ilk yardım gemisini 1 Temmuz'da gönderdiklerini anımsattı.



BİN BİSİKLETLİ GEMİ

Devlet büyüklerinin "Ayda bir, iki ayda bir mutlaka Türkiye'den Gazzeli kardeşlerimize ihtiyaçları ne varsa onların tespiti yapılarak bir geminin oraya gideceğini" söylemeleri üzerine bunu talimat olarak aldıklarını ifade eden Bilden, bugün ikinci gemiyi göndereceklerini kaydetti.

Bilden, şunları söyledi:

"Yine Aşdod Limanı'na gidecek. Bu sefer Gazze'nin içine kadar götüreceğiz. Yine Kızılay oradan alacak ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmış olacağız. Tabii geçen sefer gıda ağırlıklıydı ve ilaç da vardı. Bu sefer malumunuz okul sezonu. 100 bin çanta ve bir eğitim sezonuna yetecek kadar kırtasiye malzemesi; defter, silgi, kalem, gibi malzemeler var. Yine 350 bin civarında farklı farklı giyim var. Yine gıdamız var. Sembolik olarak bin Gazzeli çocuğa bisiklet var. Türk bayrağımızı, logomuzu yaptık. Yine bebek bezi var. Bu tür malzemelerle gemimizi doldurduk."

Bilden, insani yardım taşıyan bu geminin diğer Müslüman ülkelere örnek olmasını dileyerek, "İnşallah dünyanın farklı yerlerinde bu törenlerle Gazzeli kardeşlerimize artık hiç ambargo uygulanmadan gemilerin gideceğini ümit ediyorum." dedi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak da AFAD'ın koordinasyonunda hazırlanan geminin 2 ay önce olduğu gibi yine Mersin Limanı'ndan uğurlandığını söyledi.

İlk geminin Ramazan Bayramı arefesinde gönderildiğini anımsatan Çakacak, "Yine Filistinli kardeşlerimize insani yardım malzemesi göndermiştik. Kurban Bayramı arefesinde kardeşlerimize aynı şekilde gemiyle insani yardım malzemeleri, bisiklet, tekerlekli sandalye yani gıdadan, giyime bisiklete kadar her türlü ihtiyaç malzemesini gönderiyoruz. Filistinli kardeşlerimize gönderdiğimiz bu insani yardım malzemelerinin Mersin'den gönderilmesi dolayısıyla Mersin halkı olarak mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eclips adlı gemi, Aşdod Limanı'na doğru hareket etti.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 05.09.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 KALE Grubu
 YÜKSEL Denizcilik
 DİZMAN Denizcilik
 KAŞ Diving
 FEYZ Denizcilik L..
 TEAM SHIP Crew
 NEGMAR Denizcilik..
 CHEMTANKERS Shipp..
 ÖZSTAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim