Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
ABD gemisi Yemen'de radar tesislerini vurdu
ABD ordusu, Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgede bulunan üç radar mevzisini vurdu.

Kızıldeniz'de seyreden Amerikan savaş gemilerinin bir hafta içinde ikinci kez füze ile hedef alınmasının ardından ABD, Yemen'de Husilerin elindeki bölgede bulunan üç radar tesisini vurdu.

ABD Savunma Bakanlığından üst düzey bir yetkili, Kızıldeniz'de seyreden USS Mason adlı Amerikan destroyerinin, Husilerin kontrolü altındaki Hudayda bölgesinden fırlatılan füze ile hedef alındığını açıkladı. Saldırı üzerine ABD de Yemen'de Husilerin elindeki bölgede bulunan üç radar tesisini vurdu.



ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan açıklamada, ilk değerlendirmelere göre savaş gemisine yönelen füze saldırılarında rol oynayan üç radar tesisinin yok edildiği vurgulandı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, açıklamada, radar tesislerinin İran'ın desteklediği Husi isyancıların kontrolündeki bölgede olduğu belirtildi.

Pentagon, saldırıların ABD Başkanı Baracak Obama'nın onayıyla düzenlendiğini bildirdi. Pentagon Sözcüsü Peter Cook, "Bu kısıtlı, nefsi müdaaa saldırıları personelimizi, gemilerimizi ve bu önemli deniz yolunda seyretme özgürlüğümüzü korumak için düzenlendi. ABD gemilerimizi ve ticari trafiği tehdit eden her türlü tehdide uygun yanıtı verecektir" dedi.

ABD'nin saldırısı, Kızıldeniz'de seyreden Amerikan destroyeri USS Mason'a Husilerin kontrolü altındaki Hudayda bölgesinden füze atılmasının ardından düzenlendi.

FÜZE İSABET ETMEMİŞTİ

Savunma Bakanlığı yetkilisi, AA muhabirine gönderdiği yazılı açıklamada, Yemen'de Husilerin kontrol ettiği Hudayda bölgesi sahillerinden fırlatılan bir füzenin Amerikan destroyerini hedef aldığı yönündeki haberleri doğrulamıştı.

Açıklamada, füzenin gemiye ulaşamadığı ve USS Mason'ın gerekli savunma tedbirlerini aldığı kaydedildi. Ancak füzenin, destroyer tarafından mı etkisiz hale getirildiği, yoksa gemiye menzili yetmediği için mi varamadığı konusunun henüz net olmadığı bildirildi.

Saldırı sonucunda herhangi bir yaralının olmadığı ve gemide de herhangi bir hasarın meydana gelmediği not edildi.

HUSİLERDEN YALANLAMA

Yemen'de yönetim karşıtı Husiler ise Kızıldeniz'de seyreden USS Mason'ın, kontrolleri altındaki Hudayda bölgesinden fırlatılan füze ile hedef alındığı yönündeki haberleri yalanladı.

Husilerin kontrolündeki haber ajansı Saba'nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, "Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçler, Yemen açıklarında seyreden herhangi bir savaş gemisini hedef almamıştır. Bu yöndeki tüm iddialar gerçek dışıdır ve bizim bunlarla hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Haberde, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'deki hava saldırılarına işaret edilerek, "Söz konusu iddialar, düşman tarafından Yemen'e uygulanan abluka ve halkına yönelik işlenen cinayetleri örtmek için uydurulan gerekçelerden ibarettir" denildi.

DAHA ÖNCE DE HEDEF ALINMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis, Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerden ABD gemisinin olduğu alana iki füze atıldığını, füzelerin denize düştüğünü duyurmuştu.

Husiler ise Kızıldeniz'de hiçbir ABD gemisini hedef almadıklarını ifade etmişti. Ancak Husiler, 1 Ekim'de Babu'l Mendeb Boğazı açıklarında Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait bir gemiye düzenlenen saldırıyı üstlenmişti.

ABD, YEMEN'DEKİ HAVA OPERASYONLARINA SUNDUĞU DESTEĞİ GÖZDEN GEÇİRİYOR

Beyaz Saray, yönetimin Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'e yönelik hava harekatlarına sunduğu desteği gözden geçirdiklerini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, Yemen'de bir taziye merasimine yönelik hava saldırılarının ardından ABD'nin Suudilerin liderliğindeki koalisyona verdiği desteğe ilişkin soruları da yanıtladı.

'AÇIK ÇEK DEĞİL'

ABD'nin söz konusu koalisyonla bazı istihbarat paylaşımında bulunduğunu ancak hangi hedeflerin vurulacağını kendilerinin belirlemediklerini ifade eden Earnest, "Suudiler ve ortakları bizim edindiğimiz bazı istihbaratları kullanıyor. Fakat vuracakları hedeflere dair kararları kendileri veriyor" dedi.

Earnest, ABD'nin Suudi Arabistan ile güvenlik işbirliğinin "açık çek olmadığının" altını çizdi.

Suudi Arabistan'a sağladıkları güvenlik yardımını yeniden gözden geçirdiklerini kaydeden Earnest, taziye merasimine yönelik saldırının ABD'nin Suudi Arabistan'a askeri satışı etkileyip etkilemeyeceği sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

BM, Yemen'de taziye merasiminin olduğu binaya cumartesi günü yapılan hava saldırısında ilk belirlemelere göre 140'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.




Kaynak: F5haber
Eklenme tarihi: 13.10.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
 AKMAR Denizcilik
 CLUP CHERRY
 GÜNDEM Denizcilik..
 ERDOĞDU Denizcili..
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 İSKELE Denizcilik..
 ALİDAŞ Liman İşle..
 FAAL Denizcilik
 SEAHAWK Training ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim