Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Palmali Grup'tan eski CEO'su Alaattin Aykaç'a zimmet suçlaması
Mübariz Mansimov'un şirketi Palmali Denizcilik'e ait hisseleri 8 aydır iade etmediği iddia edilen eski CEO Alaattin Aykaç'ın yöneticilik dönemi mercek altına alındı. Aykaç'ın 8 yıllık CEO'luk döneminde zimmetine para geçirdiği, kumar harcamalarını bile şirkete ödettiği iddia ediliyor



Dünyanın en büyük 10 armatörlük şirketinden biri olan Palmali Grup, eski üst yöneticisi ile karşı karşıya geldi. Grupta, uzun yıllar icra kurulu başkan yardımcısı olarak görev yapan Alaattin Aykaç’ın, gruba bağlı bazı şirketlerin hisselerini devretmediği iddia edildi. Palmali Grup CEO’su Vugar Hüseyin’in dile getirdiği iddialar arasında, Aykaç’ın şirketin parası ile yüklü miktarda kumar oynadığı, İstanbul’da bulunan lüks gayrimenkulleri ise devretmediği yer alıyor. Zimmet suçu işlemekle suçlanan Aykaç’a ise ulaşılamadı. Azeri kökenli işadamı Mübariz Mansimov’un sahibi olduğu Palmali, bünyesindeki 200’e yakın gemi ile petrol taşımacılığı yapıyor.

"AYKAÇ, PALMALİ'NİN EMANET HİSSELERİNİ DEVRETMEDİ" İDDİASI

Dünyadaki 10 büyük armatörlük şirketinden biri olarak kabul edilen Palmali Denizcilik ve 8 yıl boyunca CEO’luk görevini yürüten Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Alaattin Aykaç arasında hisse devri krizi yaşanıyor. Krizin sebebi ise Aykaç’ın görevden ayrıldıktan sonra Palmali Denizcilik’e ait üzerinde emanet olarak bulunan gayrimenkul ve hisseleri 8 aydır devretmediği iddiası.

HİSSE DEVRİ İÇİN KARŞILIKLI İBRALAŞMAYI ŞART KOŞUYOR

Palmali Grup CEO’su Vugar Hüseyin’in verdiği bilgilere göre Aykaç’a hisse devirlerinin bir an önce yapılması için noter aracılığıyla ihtarname gönderilmiş durumda, fakat Aykaç bu ihtara rağmen hisse devri yapmaktan ısrarla kaçınıyor. Hüseyin, Aykaç’ın hisse devri için karşılıklı ibralaşma şartı öne sürdüğüne de dikkat çekiyor. Yani Aykaç, karşılıklı olarak hak ve alacakların kalmadığının imza altına alınmasını hisse devri için şart koşuyor.

MANSİMOV TALİMAT VERDİ, TÜM İŞLEMLER MERCEK ALTINA ALINDI

Palmali Denizcilik’te usulsüzlükler yaptığı ve bu usülsüzlüklerin ortaya çıkması sonrasında Palmali Denizcilik Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov tarafından görevine son verildiği öğrenilen Aykaç’ın, Palmali Denizcilik adına girdiği ihalelerde şirketi zarara uğratacak faaliyetler yürüttüğü ve bazı ihalelerden ihaleye giren rakip şirketler lehine çekildiği belirtiliyor.

Bu doğrultuda 23 yıl boyunca Palmali Denizcilik Grubu’nun çalışanı olan ve 8 yıl boyunca da Palmali Denizcilik CEO’su olarak görev alan Alaatin Aykaç hakkında, şirketi zarar sokmak, zimmet ve üzerinde emanet bulunan Palmali Denizcilik varlıklarının görevden ayrıldıktan sonra iade etmemek suçlamasıyla hukuki işlem başlatılacağı da gelen bilgiler arasında. Bu arada grup içerisinde Mansinov’un talimatıyla Aykaç döneminin tümü için hesap incelemeleri başlatıldığı ve Aykaç’ın imzası olan işlerin yakın mercek altına alındığı da belirtiliyor.

"KIBRIS'TA YAKINI ÜSTÜNE KURDUĞU ŞİRKETE YÜKLÜ ÖDEMELER, ŞİRKET KARTINDA KUMAR ÖDEMESİ"

Aykaç hakkında usulsüzlük incelemesine tabi olan işlemler arasında Palmali Havacılık tarafından Kıbrıs’ta bir şirkete yapılan ödeme de var. İddiaya göre Aykaç, bir yakını üzerine Kıbrıs’ta kurduğu bir şirkete, bu şirketten hiç hizmet alınmamasına rağmen yüklü miktarda ödemeler yaptı. Yine Aykaç’ın yurtdışında yaptığı kumar harcamalarını da şirkete ait kredi kartlarıyla ödediği, bu ödemelerin büyüklüğünün ise milyonlarca dolara tekabül ettiği iddiaları söz konusu. Buna göre incelemeler tamamen bittiğinde savcılığa Aykaç hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

Palmali Denizcilik Grubu, Clarkson’un yaptığı araştırmaya göre 200’e yakın gemisiyle dünyanın en büyük yedinci armatörlük şirketi ve Türkiye’de 3.5 milyar dolarlık yatırımı bulunuyor.





Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 01.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İMTRANS Denizcili..
 ER Gemicilik
 ÖZKANDEMİR Denizc..
 DOĞANBEY Denizcil..
 EKSİM Denizcilik
 ÇANAKKALE Liman İ..
 IMB Shipping and ..
 HALİKARNAS Denizc..
 TEMEL REİS Shippi..
 TAM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim