Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk ordusunun rüya projesi TF-2000
Türk savunma sanayisinin emin adımlarla geleceğe doğru ilerliyor. Birçok yerli silah projesi hayata geçiyor. TF-2000 hava savunma firkateyni bu projelere eklenen en yeni halka. TF-2000, dünyanın süper güçleri İngiltere ve Fransa’nın bile elinde çok az sayıda bulunan balistik füzelere karşı koruma bölge hava savunma gemileri sınıfında.



TÜRK DONANMASININ RÜYA PROJESİ

Türk savunma sanayisinin emin adımlarla geleceğe doğru ilerliyor. Birçok yerli silah projesi hayata geçiyor. TF-2000 hava savunma firkateyni bu projelere eklenen en yeni halka. TF-2000, dünyanın süper güçleri İngiltere ve Fransa’nın bile elinde çok az sayıda bulunan balistik füzelere karşı koruma bölge hava savunma gemileri sınıfında.

TF-2000, savaş gemisinden 4 adet üretilmesi düşünülüyor. Birim maliyeti uzmanların tahminlerine göre 1 milyar dolar olarak ön görülüyor. TF-2000 projesi bünyesinde birçok yeniliği barındırıp Türk donanmasının gücüne güç katacak.

PROJENİN AMACI VE GELİŞİMİ

TF-2000 bir hava savunma harbi firkateyni. Öncelikli amacı, bağlı bulunduğu deniz görev grubu veya bir bölgenin hava savunmasını üstlenmek.

TF-2000 projesi Bilgi İstek Dosyası Mayıs 1996’da, İhaleye Çağrı Dokumanı ise 1998 yılında yayınlandı. Hedef; 6 adet firkateyn, 5 milyar dolarlık bir bütçe ve 2004 yılından başlayan hizmete alınma tarihleri idi. Ancak, 1999 Golcük depremi ve sonrasında ekonomik kriz nedeniyle proje ertelendi.

Savunma Sanayii İcra Komitesi tarafından sayısı 4’e düşürüldü.

Tasarımı, DzKK.ligi ARMERKOM Dizayn Proje Ofisi tarafından yapılıyor. 2016 yılı içersinde tasarım çalışmalarının son bulması ön görülüyor.



AYNI ANDA BİRÇOK GÖREVİ YERİNE GETİREBİLİYOR

TF-2000, bünyesinde bulunan birçok silah ve sensör sayesinde çok farklı görevleri icra edebiliyor. 250+ km menzildeki hedefe ateşlenebilen milli gemisavar füzesi Atmaca, torpido savunma füzesi TORK ve deniz-kara unsurlarını 1000-1500 km öteden vurabilen yerli GEZGİN füzesini taşıyacak TF2000 fırkateyni, bunlarla birlikte daha birçok mühimmatla teçhiz edilecek.

BİNLERCE HEDEFİ İZLEYEBİLİYOR.



TF-2000 bünyesinde aynı anda binlerce hedefi takip edip 3 boyutlu haritalandırma yapabilen faz dizinli radar teknolojisi bulunacak. Erken uyarı ve istihbarat için gemide mutlaka bulunması gereken Çok Maksatlı Faz Dizinli Radar yani 'ÇAFRAD' için ASELSAN, METEKSAN ve TÜBİTAK ortaklaşa çalışıyor. Bu yıl içersinde ÇAFRAD’ın bitmesi ve testlerine başlanması hedefleniyor. ÇAFRAD’ın menzilinin 450+ km olması ön görülüyor. ÇAFRAD’ın bitişinden itibaren gemi tasarımı son halini alacak.

O BİR GEMİ AVCISI



ATMACA füzesi 250+ km etkili menzile sahip gemi savar füzesi. Atmaca, günümüzde Türk donanmasının savaş gemilerinde bulunan ABD menşeili HARPOON gemi savar füzelerinin yerini alacak ve TF-200 de kullanılacak.

TF-2000 savaş gemisinde ayrıca 1000/1500 km menzile sahip GEZGİN seyir füzesinin de kullanılacağı savunma saanyi uzmanları tarafından dile getiriliyor.

Ayrıca TF-2000’e yetişirse kesin olmamakla beraber otoriteler tarafından dile getirilen HİSAR-O hava savunma füzesi, alçak irtifa için ASELSAN üretimi Yönlendirilmiş Enerji Silahı (LAZER)ve Suriye sınırında görev yapan KORKUT hava savunma sisteminin deniz versiyonu KORKUT-D’yi kullanacak.

ÜSTÜN ÖZELLİKLERİ NELER?

TF-2000 savaş gemisinin kabiliyetleri uzmanlar tarafından şu şekilde açıklanıyor. Bir TF-2000 savaş gemisinin Karadeniz’de seyir halinde görevini icra ediyor. Kendisine doğru yaklaşmakta olan düşman A savaş gemisini 250+ km menzilden ATMACA füzesiyle imha edebilen gemi, aynı anda düşman B ülkesinden fırlatılan kıtalar arası balistik füzeyi havada imha edebilir, bu sırada kendisine doğru yaklaşmakta olan düşman C üleksinin denizaltısını etkisiz hale getirebilir, aynı anda düşman A’nın önemli üslerini GEZGİN seyir füzesi ile 1000-1500 km uzaklıktan imha edebilir ve bunları yaparken onlarca savaş uçağını koordine edip farklı hedeflere yönlendirebilir.



DÜNYADA SADECE 13 ÜLKEDE VAR

TF-2000 fırkateyni dünyada ‘Balistik füzelere karşı koruma Bölge Hava Savunma Gemileri’ sınıfında değerlendiriliyor. Bu gemilerden dünya üzerinde 13 ülkede mevcut. Toplamda 151 adet civarı mevcut. En çok BHSG gemisi ABD Donanmasında bulunuyor.

TF-2000 GENEL ÖZELLİKLERİ

Uzunluk: 147 m - Genişlik: 18 m - Tam Yuk Deplasman: 7.000 ton - Mürettebat: 220

Fiyat: 1 Milyar USD/Adet (Tahmini)

İlk TF-2000 donanmaya ait İstanbul tersanesinde üretilecek. Sonrasındaki üç gemi özel şirket tersaneleri tarafında üretilecek. TF-2000 fırkateynlerinin 2020’li yıllarda Türk denizlerinde olması ön görülüyor.



Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 01.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YAKAMOZ Denizcili..
 YOROZ Agency
 LIGHTTOURS Seyaha..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 MULTISERVICE Ship..
 SOLAR Gemi Kurtar..
 LİDER Gemi San.Tu..
 CATONI Deniz İşle..
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 NEW MOON Shipping..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim