Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Bahreyn ordusuna gemi ihracatı için ilk adım
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye-Körfez 2. İş ve Yatırım Forumu için gittiği Bahreyn’de iki ülke arasındaki ticaretin artırılmasına yönelik yeni işbirliklerine imza attıklarını söyledi.



Anadolu Tersanesi ile Bahreyn Deniz Kuvvetleri Komutanlığı arasında görüşmeler yapılacağını belirten Tüfenkci, şunları söyledi:

BANKALAR AKTİF OLMALI

“Gemi yapımıyla ilgili olumlu gelişmeler olabilir. Tersane boyutuyla görüşmeler olacak. Türkiye’de sağlık sektöründe yatırım yapmak isteyenlerin talepleri var. Onunla ilgili görüşmeler yapıldı. Gıda sektöründe ön anlaşmalar yapıldığına yönelik bilgiler var” dedi. Bakan Tüfenkci, Bahreyn’de faaliyet gösteren 9-10 Türk bankası olduğunu ifade ederek Körfez sermayesinin Türkiye’ye çekilmesi konusunda finans kesiminin daha aktif kullanılabileceği söyledi.

KRALIN DESTEĞİ

Tüfenkci, Körfez ülkelerinin Türkiye’ye bakışının olumlu olduğunu belirterek, özellikle 15 Temmuz süresince Bahreyn’in Türkiye’ye desteğini hiçbir zaman kesmediğini ifade etti. Bahreyn’in ekonomik olarak çok ciddi potansiyel barındırdığını ve iş forumunun verimli geçtiğini ifade eden Tüfenkci “Bahreyn Kralı’nın 15 Temmuz’u ilk kınayanlardan ve Türkiye’yi ziyaret edenler arasında olması, Bahreyn’li işadamlarını Türk işadamları ile iş yapma konusunda cesaretlendirdi. TOBB yönetimi de bu fırsatı değerlendirmiş oldu. Körfez ile TOBB 2. Yatırım İş Forumu gerçekleştirildi. Aldığımız bilgilerde, görüşmelerin verimli geçtiği ve bazı anlaşmalar imzalandığını duyduk” diye konuştu.

Türkiye enerjide Avrupa’ya açılan kapı

Körfez İşbirliği Konseyi Elektrik Bağlantıları CEO’su Ahmed Al Ebrahim, enerji alışverişinin elektriğe bağlı olarak gün geçtikte geliştiğini belirterek “Körfez ülkeleri olarak petrol ve doğalgaza bağlı kalmaktayız. Rüzgar, güneş ve nükleer gibi onlarla da ilgilenmekteyiz” dedi. Körfez Elektrik Bağlantı Projesi’nin 2009 yılında işletmeye alındığını ifade eden Ebrahim, “Irak, Ürdün, Mısır ve Türkiye’ye varabilecek kadar gideceğiz. Türkiye Avrupa kıtasına açılan bir kapı. Uzun vadede enerji ticaretini Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine taşımayı planlıyoruz” dedi.



Kaynak: Star
Eklenme tarihi: 03.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LÜFER Turizm orga..
 OCEAN Shipping Ap..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 ORSA SU ÜRÜNLERİ
 DERİN Dalgıçlık
 HİLAY Denizcilik ..
 DELTA NAVIGATION ..
 İSKETE Deniz Taşı..
 SERHAT Feribot A...
 ALYANS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim