Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Karasu Limanı'na 21 yıl sonra ilk gemi yanaştı !
Sakarya'nın Karasu ilçesinde, yapımına 1994 yılında başlanılan ve 21 yılda inşa edilen Karasu Limanı'na ilk gemi geldi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, yaptığı açıklamada, Karasu Limanı'nın 1994 yılında temelinin atıldığını ve yaklaşık 21 yıldır liman inşaatının devam ettiğini söyledi.

Limanın özelleştirilmesi sonrasında hızlı bir çalışmayla açılacak konuma getirildiğini anlatan İspiroğlu, "Bugün ilk gemi limanımıza gelmiş bulunuyor. Hem ilimizin hem de ilçemizin bu limandan ekonomik olarak kazanacağı birçok şey var. Karadeniz'in karşı yönünden gelen yüklerin, buradan tren yoluyla Akdeniz'e ulaştırılması ve Uzakdoğu’dan gelen yüklerin de trenlerle tekrar Karasu limanını ulaştırılması ilimizin sosyal ve ekonomik yapısını yükseltecektir." diye konuştu.

İçtaş İnşaat İcra Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Bölge Müdürü Murat Kurtuluş da ilk geminin limana yanaşmasıyla tarihi bir gün yaşandığını söyledi.

Bölgeye çok önemli katkılar sağlayacak limanın açılışıyla ilgili hazırlık çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Kurtuluş, şöyle konuştu:

"Başta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız ve Alt Yapı Genel Müdürlüğümüz olmak üzere, tesisi zamanında yetiştirebilmek için idaremizle olağanüstü gayret sarf ediyoruz. Mesaimiz gece gündüz bölgemize, ülkemize, ekonomiye bu tesisi kazandırmakla geçiyor. Çünkü limanımız Karadeniz havzasında çok hareketli bir noktada bulunuyor. Biz de İçtaş gurubu olarak tamamen kendi imkanlarımızla, Hazine garantisi olmadan bu tesisi ayağa kaldırmak için büyük çaba gösteriyoruz. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın katkısıyla bu noktaya geldik. Tesisi 15-20 gün içinde hazır hale getireceğiz."

Karasu Liman Şantiye Şefi Gökçen Erdem de limana yanaşan ilk geminin Almanya'dan geldiğini ve tesiste kullanılacak vinçleri getirdiğini söyledi.

Geminin yaklaşık 15 günlük bir yolculukla Karasu'ya gelebildiğini belirten Erdem, "Bütün resmi izinleri aldık ve indirme faaliyetlerine başlıyoruz. 1,5 gün sürecek indirme faaliyetinin ardından 10-15 günlük bir kurulum faaliyeti sürecek ve limanımız işletmeye geçecek, vinçler de çalışmaya başlayacak. Karadeniz'de ticaret yapan tüm gemilerin yanaşabileceği, teknik eksikliği olmayan, hatta bazı limanlardan üstünlüğü bulunan bir liman olacak." ifadesini kullandı.



Eklenme tarihi: 10.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KİRAZOĞLU Denizci..
 İSTANBULLİNES Den..
 DENİZ RASPA
 IEC Denizcilik
 SARIOĞLU Denizcil..
 NOVA Gemi Acentel..
 İSTKUM Denizcilik
 ALEV Deniz Taşıma..
 OF Shipping
 HALİKARNAS Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim