Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Bugün Türkiye, 185 bin gemi adamı yetiştirmiş durumda'
Başbakan Binali Yıldırım, son 14 yılda, bir Türkiye'yi 3'e katlamanın yanı sıra dış yardımlarla dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alır hale getirdiklerini belirterek, "Türkiye, az gelişmiş ülkelere, öyle veya böyle bir şekilde destek oluyor, yardım ediyor ve onların sorunlarının azalması ve hayatlarının kolaylaşması için katkı sağlıyor" dedi.



Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen Tuzla-Sedef Tersanesi'ndeki gemi uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, inşa edilen ve elektrik üreten gemilerinin sadece gemi inşa sanayimize değil, denizcilik sektörümüze kriz döneminde katkı sağlamanın yanı sıra aynı zamanda dünyanın nüfusunun beşte birinin hala elektriğe ulaşmadığı düşünülürse, bunların çok önemli bir sosyal sorumluluğu da küresel anlamda yerine getirdiğini kaydetti.

"Dünyanın birçok ülkesinde, Afrika'da, Asya'da bu tür gemiler, ısıtıyor, aydınlatıyor, oradaki insanların en temel ihtiyaçlarını karşılıyor" diyen Başbakan Yıldırım, söyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanım, Türkiye liderliğinizde son 14 yılda; sadece 1 Türkiye'yi 3 Türkiye yapmadı, üçe katlamadı. Aynı zamanda küresel dış yardımlarda da Türkiye, en gelişmiş dünyanın önde giden ülkeleri arasında yer aldı. 3 milyar doların üzerinde, Türkiye, az gelişmiş ülkelere, öyle veya böyle bir şekilde destek oluyor, yardım ediyor ve onların sorunlarının azalması ve hayatlarının kolaylaşması için katkı sağlıyor. Denizcilik sektörü dünya için vazgeçilmez bir sektördür. Ancak denizcilik sektörünün dünyada 2009'da başlayıp halen devam eden küresel krizden en fazla etkilenen sektör olduğunu bilmemiz gerekiyor. Çünkü dünyadaki taşımacılığın yüzde 90'ı deniz yoluyla yapılıyor. Dünya ticaretindeki daralma 'der demez' en önce denizcilik sektörü etkileniyor. İşte bunu dikkate alan Türkiye'nin gemi inşa sektörü, krizden çıkabilecek yöntemleri de geliştirmeyi başardı."

"Gemi adamı yetiştirmede önde gelen ülkelerin önüne geçtik"

"Bugün Türkiye, 185 bin gemi adamı yetiştirmiş durumda" diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Yetiştirilen gemi adamı bakımdan dünyanın önde gelen ülkelerinin de önüne geçtik, Çin'den sonra geliyoruz. Neden? Çünkü 14 yılda gemi adamı yetiştirmek için 110 tane eğitim kurumu kurduk. Bunlardan üniversite var, fakülte var, meslek okulu var, lise ve özel kurslar... Tam 110 tane okul, eğitim kurumu faaliyet geçirdik. 2016 yılında deniz yoluyla taşınan araç sayısı önemli ölçüde arttı. 330 bin araç deniz yoluyla taşındı. Ve geçtiğimiz 14 yıl içerisinde Türkiye'nin deniz ticaret gücü de büyüdü. 9 milyon detveyt ton filomuz varken bu rakam 29 milyonun üzerine çıktı. Burada Türk bayraklı gemiler var. Ayrıca Türk sahipli gemiler de var. Bir kısmı yabancı bayraklı. 175 liman tesisimizde yılda 419 milyon ton yük, 8.5 milyon yük konteyner eleçlemesi yapıyoruz. İhracatımızın üç katına çıkması ancak ve ancak liman ve filo kapasitemizin bu denli artmasıyla mümkün hale geldi. Hedeflerimiz bununla sınırlı değil. 2023'e giderken iddialı hedeflerimiz var. İnşallah denizcilik sektörünün de üzerine düşen görevi yapacak ve ülkemizin, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne hazır hale gelecek, adımları birer birer atacağız."

Başbakan Yıldırım, Karadeniz Holding'in Afrika ve Asya'da gelişmekte olan bir çok ülkeye sağladığı hizmetlerle büyük dua aldığını aynı zamanda Türkiye'nin başarısını, sosyal politikalar yönünde ortaya koyduğu başarıyı da tanıtma fırsatı bulduklarını söyledi.

Bunun sadece ticari bir mesele değil aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade eden Yıldırım, "Sosyal sorumlulukta da Türkiye, küresel anlamda bir çok ülkenin önüne geçti. 3 milyon Suriyeli, Iraklı kardeşimizi 6 yıldır ülkemizde misafir ediyoruz, onlarla ekmeğimizi, aşımızı bölüşüyoruz. Biz sizden aldığımız talimatla diyoruz ki ekmeğimizi bölüşürüz ama ülkeyi böldürtmeyiz. Ülkenin bölünmemesi için gerek bölücü terör örgütüyle, gerek FETÖ alçak terör örgütüyle var gücümüzle mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. İnşallah gelecek bugünden daha güzel olacak." diye konuştu.

Türkiye'nin önünde çok güzel yılların olduğunu ifade eden Yıldırım, her ne kadar ülke ekonomisi üzerine bir takım spekülasyonlar yapıyorlarsa da hiç kimsenin endişe etmemesi gerektiğini dile getirdi.Türk ekonomisinin dünyanın en iyi, en gelişmiş ülkelerinin ekonomisinden daha sağlam daha güçlü olduğunu vurgulayan Yıldırım, 2017 yılının üreten, istihdam oluşturan ve ihracatı arttıran gerçek ekonomik kararlarla bir hamle ve başarı olacağını aktardı.

Tören alanına gelişinde, Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karadeniz'in 6 yaşındaki kızı Orka Deniz Karadeniz, çizdiği bir resmi Başbakan Yıldırım'a hediye etti.

Törenin ardından Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla'da Gemi Mühendisleri Odası'nı ziyaret etti ve burada devam eden Gemi Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu toplantısına katıldı.



Kaynak: GazeteVatan
Eklenme tarihi: 14.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ


gemi mi?
gemi adami mi yetistirmissiniz ? hangi egitim kurumunda ? hangi ogreticilerle ? hepsinden onemlisi ; hangi "gemi" adamlarini... bi kontrat atarmisin o yetistirdiginiz arkadaslarla. sizin yetistirdiklerinize koyun gutturulmez birakinki gemi emanet etmeyi. bilgisiz, cahil, kaba, geri kalmis, egoist, paragoz, belesci yan gelip yatmaya calismaktan baska bisey dusunmeyen ve elinden hic bir is gelmeyen zirnik denizcilik egitimi-ogretimi almamis insanlara mi gemiadami diyorsunuz? bizim oylara yazik olmus. yansaymis o sandiklarda icinden bu cikmayaymis cok koydu bana. yaziklar olsun.

Yazan: yazicaklarim daha onemli - 14.11.2016 22:13:34




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇEŞME Balik Turu
 İSKENDERUN Deniz..
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 TUAN Denizcilik
 DESE Crew Managem..
 BİRLEŞİK Denizcil..
 SAMBURCO Denizcil..
 METEAR Deniz İşle..
 SMARİNE Elektrik
 YAMAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim