Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Nusret-2016 Mayın Tatbikatı başladı
Nusret-2016 Mayın Tatbikatı, yabancı ülke gemilerinin de katılımıyla başladı.

Türk Deniz Kuvvetleri'nin her yıl yabancı ülkelerin de katılımıyla gerçekleştirdiği Nusret Mayın Tatbikatı, Ege Denize açıklarında 16 ülkenin katılımıyla başladı. İzmir'de, Heybeliada Korveti'ndeki basın birifiginde, tatbikat hakkında bilgi verildi.



Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın dönüşümlü olarak İzmir ve Çanakkale açıklarında her yıl yaptığı Nusret Mayın Tatbikatı, başladı. Türkiye'nin ev sahipliğinde 25 Kasım- 4 Aralık 2016 tarihleri arasında Ege Denizi'nde, İzmir'in Karaburun İlçesi açıklarında yapımacak tatbikat için gelen gemiler, İzmir Körfezi'ne demirledi. İzmir Limanı'nda Heybeliada Korveti'nde basın toplantısı düzenlendi. Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Ahmet Tunç Veyisoğlu ile yabancı gözlemcilerin hazır bulunduğu toplantıda, tatbikata yönelik bilgi verildi.

16 ÜLKEDEN 6 GEMİ DE BULUNUYOR

Türkiye'den Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 7 mayın avlama gemisi, 1 komuta kontrol gemisi,1 korvet, 1 karakol gemisi, 1 helikopter, 1 mayın toplama botu, 1 sualtı savunma görev timi, 3 Sahil Güvenlik botu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 2 F-16 uçağı ve 1 C-130 ulaştırma uçağının kullanılacağı tatbikatta, 16 ülke, 6 gemi ve 20 gözlemci gönderdi. Tatbikatla, mayın harbi planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitim sağlanacağı, farklı ülkelere ait mayın harbi unsurlarının birlikte çalışabilirliğinin geliştirileceği vurgulandı.

TATBİKAT 3 AŞAMALI YAPILACAK

Tatbikatın komutası TCG Sokullu Mehmet Paşa okul gemisinde olacak. Nusret 2016 Mayın Tatbikatı'nın ilk aşamasında, havadan ve gemilerden mayın döküş harekatı yapılacak. İkinci aşamada, önceden atılmış olan mayınlar, mayın avlama-tarama gemilerince tespit edildikten sonra mayın harbi dalgıçları, EOD (patlayıcı maddeyi etkisiz hale getirme) timleri, insansız sualtı sonarları tarafından teşhis edilip, karşı mayın tedbirleri harekatıyla temizlenecek. Üçüncü aşamasında ise, İzmir Limanı'ndaki TCG Anamur gemisinde, tatbikat sonu kritiği yapılacak.





Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 28.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇANAKKALE Ayna De..
 DALSAN Liman İnşa..
 BAFA Su Ürünleri
 ORSA SU ÜRÜNLERİ
 RANA Denizcilik
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 MİLESTONE Gemi İş..
 CTM Denizcilik
 BORLU Çevik Akary..
 BERRAK Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim