Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
''TCG Nusret'' Çanakkale'ye döndü
Gölcük Tersanesi Komutanlığında planlı ve periyoduk bakım onarım çalışmaları tamamlanan “TCG Nusret” gemisi, Çanakkale’ye ulaştı.

Planlı ve periyodik bakım onarım çalışmaları nedeniyle Gölcük Tersanesi Komutanlığında bakıma alınan “TCG Nusret” gemisi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığındaki iskelesine dönüş yaptı.

Alınan bilgiye göre, Çanakkale Savaşı’nda üstlendiği hayati rolle Türk ulusunun mukadderatında olduğu kadar dünya ve harp tarihi üzerinde de muazzam izler bırakan Nusret Gemisi, Gölcük Tersanesi Komutanlığı tarafından aslına uygun olarak 2011 yılında ”müze gemi” şeklinde yeniden inşa edildi.

Çanakkale Boğazı’nda 18 Mart 2011 tarihinde yeniden göreve başlayan gemi, içindeki görsel anlatım donanımıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerine dünya harp tarihinde önemli bir yere sahip olan Çanakkale Savaşları’nı anlatıyor.

Gemi, planlı ve periyodik bakım onarım çalışmaları nedeniyle 10 Temmuz’da Gölcük Tersanesi Komutanlığında bakıma alındı.

Gerekli onarımların yapılması sonrasında tecrübe ve eğitim seyirlerine iştirak eden TCG Nusret, Donanma Komutanlığı Poyraz Limanı’nda da 10-13 Aralık tarihleri arasında halkın ziyaretine açıldı.

Buradaki ziyaretlerin tamamlanmasının ardından gemi, Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığındaki iskelesine dönüş yaptı.

Gemi, hafta başından itibaren yeniden ziyarete açılacak.

Nusret Mayın Gemisi

Nusret Mayın Gemisi’nin orijinali 1912 yılında Almanya Kiel’de inşa edilerek, 1913 yılında Osmanlı Donanmasına katıldı.

Gemi, Çanakkale Deniz Savaşları’nda, 7-8 Mart 1915’te Karanlık Liman’a döktüğü sahile paralel 26 mayınla 18 Mart 1915 Deniz Zaferi’nin kazanılmasında büyük rol oynadı. 1955 yılına kadar kesintili olarak Türk donanmasına hizmet verdikten sonra görevden ayrılan gemi, 1962 yılında sivil bahriyeye satıldı, 1990 yılında ise Mersin Limanı’nda battı.

İstanbul’da, 1982’de Taşkızak Tersanesi Komutanlığında inşa edilen Nusret Mayın Gemisi’nin 1/1 ölçülerindeki maketi, Çimenlik Parkı içinde özel olarak inşa edilen platformda sergileniyordu. Geminin girişinde plan ve fotoğraflarla, Nusret’in öyküsü anlatılırken, alt güvertede ise Çanakkale Deniz Savaşı’nın tarihi seyri, panolar ve dijital sunuyla ziyaretçilere aktarılıyordu.

Gemide ayrıca, döneme ait orijinal objeler, Çanakkale Boğazı Mayın Grup Komutanı Nazmi Bey’e ait beratlar, Çanakkale Savaşları ile ilgili Osmanlıca ve Latin harfleriyle yayımlanmış gazeteler sergileniyordu.

Yeni geminin yapılması dolayısıyla bu gemi maketi parçalara ayrılarak Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığına götürülmüştü.




Eklenme tarihi: 15.12.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AQUANAUT Diving
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
 DMY Denizcilik A...
 DETEK Deniz Tekno..
 GMARİN
 MİRAGE Hotel
 ALPAGUL Denizcili..
 KOPUZ Denizcilik
 UNİTED Maritime
 İZMAİL Kumanya
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim