Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Hitler'in yatının pencerelerini ofisine taktı
Titanic'in çanı ve Hitler'in yatının pencereleri Türk antika koleksiyoncusunun ofisinde bulunuyor. Ofisinin eşi olmayan antikacının eserlerinin toplam değeri 60 bin doların üzerinde.

Dünyanın en ünlü gemisi Titanic'in çanı ve Almanların en ünlü lideri Adolf Hitler'in yatının pencereleri Samsun'da bir antika koleksiyoncusunun ofisinde bulunuyor.



TITANIC'İN ÇANI SAMSUN'DA

Kendi zamanın en büyük buharlı yolcu gemisi olma özelliğini taşıyan Titanic, 14 Nisan 1912'de buz dağına çarparak batmıştı. Geminin batması sonucunda bin 514 kişi hayatını kaybetmişti. Geminin enkazı ise 1985 yılında bulunmuştu. Batan ünlü gemide bulunan 'çan', Samsun'da bir denizcilik firmasında çalışan antika meraklısı tarafından yıllar sonra Rusya'dan satın alınarak Türkiye'ye getirildi.





OFİSİNİN PENCELERLERİNİ HİTLER'İN PENCELERİYLE DEĞİŞTİRDİ

Antikaya olan merakını çocukluktan beri koruduğunu belirten koleksiyoncu Tuncer Üçüncüoğlu, 9 sene önce de İzmir'de hurdaya ayrılan Almanların ünlü lidere Adolf Hitler'in Regina Maris isimli gemisinde bulunan pencereleri de alarak ofisinin pencereleriyle değiştirdi.





"OFİSİNİN BİR EŞİ DAHA YOK"

Ofisini tarihi eserler ve antikalarla donatan Tuncer Üçüncüoğlu, "30 senedir antikaları satın alıyorum ve ofisimde bulunduruyorum. Bu antikalar hepsi bir anda olmadı. Ofisimin penceresi plastikti. Adolf Hitler'in Regina Maris yatının pencerelerini aldıktan sonra plastik pencerelerin yerine onları taktım. Türkiye'de denizcilik ofislerine baktığınızda benim ofisimin bir eşi daha yok. Ofisimde mesela tahta dümen dolabı var. 150-200 sene önce gemilerin dümeninde kullanılıyordu. Şimdi her şey otomatik yapılıyor. Çok eski gemilerde kullanılan dev pusula da ofisimde bulunuyor ve hala çalışır durumda. Şimdi ise çok küçük pusulalar var. Ayıca Titanic Gemisi'nden çıkartılan çan da bende bulunuyor" dedi.

PAHALI ZEVK! TOPLAM DEĞERİ 60 BİN DOLARIN ÜZERİNDE

Böyle eşi benzeri görülmeyen eserlerin sahibi olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Üçüncüoğlu, "Antika zevki çok pahalı bir zevk. Ofisimdeki antikaların toplam değeri 60 bin doların üzerinde. Elimdeki en pahalı antika 200 senelik dev gemi pusulası. 15 bin dolar değerinde. Titanic çanının değeri 5 bin dolar. Hitler'in yatının 4 penceresi 10 bin dolar değerinde. Gemilerin sancak ve iskelesinde bulunan aydınlatmalardan da var ofisimde. Ayrıca eski haberleşme telefonu, gemi kornası, dürbün gibi antikalar da var. Benden bu eserleri isteyen olursa vermem ama benden sonra ne olur bilemem. Adolf Hitler'in Regina Maris adlı yatı, bundan 9 sene önce İzmir'de hurdaya çıkartıldı. Yat söküldü. Bana haber gelince ben de oradan aldım. Titanic'in çanını da yurt dışından Rusya'dan aldım. Çanı alalı 20 sene oldu" diye konuştu.










Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 02.03.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İYEM Asya Denizci..
 PASİFİK Denizcili..
 AYKIN Deniz Nakli..
 MOBİDİK Yatçılık
 SELAY Shipping
 GÜLNAK Denizcilik
 UTL Denizcilik
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 K-S Denizcilik Lt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim