Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yurt dışına satılan gemilerin yüzde 70'i Yalova'dan
Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Fazıl Uzun, yurt dışına satılan gemilerin yüzde 70'inin Yalova bölgesinde inşa edildiğini bildirdi.

Uzun, Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, Altınovailçesine bağlı Tavşanlı beldesindeki bir otelde düzenlenen 2016 yılı olağan genel kurul toplantısında, Altınova'daki tersane girişimcilerine ait şirketin, bölgede tersane yatırımları için taahhüt ettiği yatırım tutarının 162 milyon dolar olduğunu söyledi.

Şimdiye kadar bölgede yapılan yatırım bedelinin 500 milyon doların üzerinde olduğunu aktaran Uzun, "Taahhüt ettiğimiz istihdam 4 bin kişiyken, 2016 yılı istihdam ortalamamız 11 bin 737 kişiye ulaşmıştır. Bu da bölgemiz için kıvanç verici bir durumdur. Şubat 2017 itibarıyla bölgemizde çalışan sayımız 12 bin 541 kişiyi bulmuştur. Bu sayıya beyaz yakalılar, idari ve mali işlerde çalışan arkadaşlar dahil değildir." diye konuştu.

Uzun, 2008-2016 yıllarında 304 gemi inşa edildiğini belirterek, "2016 yılı sonuna kadar inşa edilen gemilerimiz tonaj olarak 446 bin grostona ulaşmıştır. Bunun yanı sıra bakım onarım için 2 bin 534 gemi ve deniz aracı bölgemizde bulunmuş, bakımları, tamirleri yapılmıştır. Bunların tonajı da 2 milyon 400 bin grostondur." dedi.

Yalova tersaneler bölgesinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü tabliyeleri, Haliç'teki metro köprüsü ve çeşitli yapı elemanlarının inşasının yapıldığına dikkati çeken Uzun, sektörün ihracat rakamlarına da değindi.

Şükrü Fazıl Uzun, şunları kaydetti:

"Sektör ihracatının yüzde 90,21'ini karşılayan iki ilden İstanbul'un ihracat yüzdesi 21,61 düşerken Yalova ihracat yüzdesi 47,77 artmıştır. 2016'da 972 milyon 177 bin dolarlık ihracat yapılmış, bunun 330 milyon dolarlık kısmı Yalova'da, Altınova'da gerçekleştirilmiştir. Aslında bu rakam daha da büyüktür ama bazı şirketlerimizin merkezi İstanbul'da olduğu için oranın kayıtlarına ihracat oranı rakamları girmektedir. Bu sadece 2 tersanenin verileridir. Türkiye'den yurt dışına gönderdiğimiz, sattığımız gemilerin yüzde 70'i Yalova bölgemizde inşa edilmiştir. "

Uzun'un yeniden başkanlığa seçildiği genel kurula AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Altınova Kaymakamı Zafer Ergin, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel de katıldı.





Eklenme tarihi: 25.03.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ABC SHIPSTORE D..
 IBC Güler Dış Tic..
 TURMAR Gemicilik ..
 MAYAMARINECYPRUS ..
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 EFEMAY Denizcilik..
 DOST Denizcilik
 PİRANA Dalış Ltd...
 SALMAKİS Turizm Y..
 MALATYA Büyükşehi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim