Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Batan TINAZTEPE-S gemisinden kurtulan gemici olayı anlattı
Geçen hafta Libya'nın Misurata limanı açıklarında batan " Tınaztepe S" gemisinin 13 kişilik mürettebatından kurtulan 7 kişiden biri olan Ordulu gemici Batuhan Koyulhisarlı, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a seslenerek kayıp iki kişinin bulunması için destek istedi.



Olayı anlattı

Olay anını anlatan Batuhan Koyulhisarlı, “Kötü hava şartları vardı. Bizim limana girişimiz için izin gerekiyordu. Demirlemiştik o izni bekliyorduk. Libya Limanı’na 3 kere ‘batma tehlikemiz var bizi içeri alın’ dedik. Bu sırada dalga boyu internette 4 metre yazıyordu ama geminin ölçüm cihazına göre dalga boyu 8,5 metre civarındaydı. En son gemi kaptanı ‘demir alıp limana girelim cezamız da neyse çekelim’ dedi. Limana girmek için hazırlık yaparken o sırada bir dalga geldi bizim pruvayı kaldırdı. Dalgadan sonra gemi 4-5 metre suya düştü. Geminin önü kalkınca suya vurdu, vurmanın şiddetiyle de gemi tam ortadan ikiye kırıldı.” dedi.

Geminin batması dakikalar içinde oldu

Geminin kırılmasından sonra sirene basıldığını anlatan Koyulhisarlı, “Bunun üzerine kamaralara giderek can yeleği almaya çalıştık ama gemi o sırada çabuk battı. Ben can yeleğimi alamadım, tekrar yukarı çıktım. Bu arada botu denize attılar bu arada gemi hızla battı. Suya düşünler oldu. Geminin demirinden tutum düşmedim. Sonra önce ikinci çarkçı ardından da ben suya atladım. Bu sırada gemi kaptanı ile birinci çarkçıyı göremedim. Onlar gemi ile batmış olabilir. Sonra beni bota aldılar, botta 3 saat bekledik. Bu arada askeri bot geldi bizi gördü ama biz düşündük ki ‘bunlar sağlamda suda olanları alalım’ diyerek bizi almadı. En son bir askeri bot geldi bizi aldı.” diye konuştu.

Kurtulmuş’a arama ekipleri gönderelim çağrısı

Bu olayda 4 kişinin hayatın kaybettiğini aktaran Koyulhisarlı, “Çanakkaleli Gemi Kaptanı Mehmet Denizer ile Giresunlu birinci çarkçıbaşı Giresunlu İbrahim Özdemir halen kayıp. Ben onları baba olarak görüyordum. Şu anda onlar kayıp. Libya arama çalışmalarını bırakmış. Ben Başbakan Yardımcımız Numan kurtulmuşa seslenmek istiyorum. Türkiye’nin çok şükür çok iyi dağlıçları var. Ne olur onları oraya göndererek arama çalışması yapalım. Gece rüyalarımda onları görüyorum. Bir keresinde İbrahim Ağabeyi denizden çıkmış gelmiş gördüm. Benimle aynı yaşta olan kızı var bilgi almak için arıyor utançtan telefona bakamıyorum.” şeklinde konuştu.

Aileleri en azından kabirlerine gidebilsin

“İstanbul’da bir köpek kuyuya düştü herkes seferber oldu.” diyerek sözlerini sürdüren Koyulhisarlı, “Burada insanlar söz konusu. En azından bir helikopter göndersek, dağlıç göndersek. En azından ailelerine naşı gelse, ayda yılda bir mezarına gitsinler sadece isteğim bu. Ailelerine yardım etsinler. En azından Ramazan’da, Kurban’da mezarına gidebilsinler. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, ateş sadece düştüğü yeri yakmamalı. Bu denizcilerin ailelerinin ellerinden tutup, seslerine ses olalım. Dua umuttur ancak insanlar; Allah'ın yeryüzündeki elleridir ve sesidir. Ben halime şükrediyorum sadece onların ailelerine yardımcı olunmasını istiyorum. Başka bir isteğim yok.” dedi.
Hala kendime gelemedim

Koyulhisarlı sözlerini şöyle bitirdi: “Bu kaza hiç yaşanmayabilirdi. Biz limana 3 kez anons yaptık bizi alsalardı olmayabilirdi. Bu olay beni çok etkiledi. Normalde benim kolay kolay korkmadığımı herkes bilir. Ancak geçende dolmuşa bindim dolmuş yolcu alırken kaldırma çıktı. Korkudan olduğum yerde dondum kaldım. Dışarıda araçlar korna çalıyor benim aklıma arama yapılırken çalınan sirenler geliyor bir tuhaf oluyorum. Gemide iki kardeş vardı onlardan biri bağıra bağıra suya düştü. Bu geliyor aklıma. Bunlar aklımdan çıkmıyor. Beraber oturduk kahvaltı yaptık bir saat sonra dünyamız karardı.”

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;

- Libya'da batan gemide ölen 2 kardeş yan yana toprağa verildi
- Libya'da batan geminin 2nci kaptanı son yolcuğuna uğurlandı
- Libya’da batan gemide kaybolan İbrahim Öztürk’ün evinde hüzünlü bekleyiş
- Batan Türk gemisinin mürettebatı geldi
- Tınaztepe-S gemisi kırılarak batmış
- Batan gemiden kurtulan personel olayı anlattı
- 'TINAZTEPE-S' gemisinden acı haber: 3 ölü 2 kayıp
- 'TINAZTEPE-S' gemisi battı 7 personel kayıp






Kaynak: Orduolay
Eklenme tarihi: 30.03.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORION Denizcilik ..
 ALASONYA Denizcil..
 İDÇ Denizcilik
 AKSU Su Dağıtım T..
 MILLENIUM Yachtin..
 BAKAN Denizcilik
 DENSAN Denizcilik
 İMAMOĞULLARI deni..
 ÇAVANOZ Motor
 CANAS Petrol ve G..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim