Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Milli tank çıkarma gemisi 'TCG Bayraktar' tüm testlerden geçti
İlk milli amfibi tank çıkarma gemisi TCG Bayraktar tüm savaş fonksiyonları başarıyla test edildi. Hava, kara ve su üstü hedeflerine yapılan atışlarda tam isabet sağladı

Amfibi Gemi (LST) Projesi kapsamında inşa edilen ilk milli amfibi tank çıkarma gemisi TCG Bayraktar'ın, tüm testleri başarıyla tamamlandı.



Savunma Sanayi Müsteşarlığının, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, 2 amfibi gemi tedarik edilmesi için başlattığı projenin sözleşmesi 2011'de imzalandı.

Projenin birinci gemisi TCG Bayraktar’ın tüm testleri tamamlandı. HAVELSAN’ın komuta kontrol ve savaş yönetim sistemini gerçekleştirdiği projede, 13 Nisan'da geçici kabul yapılarak garanti süreci başladı.

Proje kapsamında modern sensör ve silahlarla donatılmış, komuta kontrol yetenekleri yüksek savaş yönetim sisteminin (SYS) tasarımı, entegrasyonu ve testleri HAVELSAN tarafından sorunsuz olarak gerçekleştirildi.



Geminin Deniz Kabul Testleri'nde (SAT) tüm savaş fonksiyonları başarıyla test edildi. Hava, kara ve su üstü hedeflerine SYS üzerinden yapılan atışlarda da tam isabet sağlandı. TCG Bayraktar, Savunma Sanayi Müsteşarlığı/Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

HAVELSAN’ın GENESİS Savaş Yönetim Sistemi, LST ihtiyaçları kapsamında geliştirildi ve SYS’e ilave olarak entegre çoklu veri link kabiliyeti ve amfibi harekat kabiliyeti gibi yeni yetenekler de kazandırıldı.

TCG Bayraktar’ın veri kaynaklarının ve kullanıcılarının yönetimini sağlayan HAVELSAN ürünü, Gemi Bilgi Dağıtım Sistemi'ne entegre edildi. Tesis edilen Gemi Bilgi Dağıtım Sistemi ile geminin TSK-NET, NATO-WAN ve INTERNET ağlarına bağlantısı sağlandı. Ayrıca geminin emniyetine katkıda bulunmak üzere askeri çalışma ortamı için uyumlandırılmış Kapalı Devre Televizyon Sistemi tesis edildi.

Geminin özellikleri

TCG Bayraktar, yüzde 71 yerli sanayi desteğiyle üretildi. Gemi, nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırılar ic¸in tam personel korumasına sahip bulunuyor.

Boyu 139, eni 19,60 metre olan ve deplasmanı 7 bin 254 ton olarak dizayn edilen gemi, 2 metreden sığ sulara kapak atabiliyor. Gemi, bin 200 ton yük veya çeşitli tank, zırhlı araç ve diğer araç taşıma kapasitesine sahip.

TCG Bayraktar, ikmal yapmadan 30 gün denizde kalabiliyor ve 5 bin deniz milinden fazla yol alabiliyor.

Gemide yerli u¨retim Komuta Kontrol Sistemi ve Stabilize Makineli Tu¨fek Platformu ile pek c¸ok elektronik ve silah sistemi yer alıyor.

TCG Bayraktar, geniş muhabere ve elektronik imkanlarıyla komuta kontrol, harekat ve lojistik görev fonksiyonlarına katkı sağlamanın yanında, gerektiğinde doğal afet yardım görevlerini de yerine getirebilecek.

Amfibi Gemi Projesi'nin ikinci gemisi olan TCG Sancaktar da 17 Temmuz 2016'da denize indirilmisti.



Kaynak: TRThaber
Eklenme tarihi: 14.04.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEYAZ Deniz Taşım..
 GRUP Asm
 LIGHTTOURS Seyaha..
 CEVAHİR Kara ve D..
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 İNKA
 ÇAVANOZ Motor
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 LUNA Roro
 AYSA Denizcilik A..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim