Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Almanya ve Türkiye ortak denizaltı üretecek
Alman Handelsblatt gazetesine göre, Alman şirketi TyssenKrupp Marine Systems (TKMS) adlı şirket, Endonezya’da denizaltı projesinde yer almak için Türkiye ile birlikte hareket edecek.
Ankara-Berlin hattında yaşanan siyasi gerilimin ekonomiye yansıması gelecek dönemde daha net ortaya çıkacak. Turizmden gıdaya bu gerginliğin faturası her iki ülkenin istatistiklerine de olumsuz yansıyacak. Bu gerilimli hava son olarak savunma sanayisinde kendini hissettirmişti.

Almanya Sol Parti Milletvekili Jan van Aken’in soru önergesine yanıt veren Federal Ekonomi Bakanlığı’nın açıklamasıyla, Alman Hükümeti’nin Kasım 2016'dan bu yana 11 kez Türkiye'ye silah sevkiyatına onay vermediği belirlenmişti. NATO’da müttefikimiz Almanya’nın bu ‘ambargosu’ hala tartışılırken Türkiye geçtiğimiz günlerde savunmada önemli adımlar attı. Bilindiği üzere Türk donanmasında Almanya’nın önemli bir ağırlığı var. Yarım asırdır gemi ve denizaltı teknolojisinde Berlin, Ankara’nın en önemli tedarikçilerinden biri oldu.

SSM, yerliliği artıracak

Bu gelişmelere nisan ayının son haftasında Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın (SSM) öncülüğünde Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret (STM) tarafından yürütülen milli savaş gemileri ve denizaltıların inşasında yerlileşme faaliyetleri hızlandırılarak yanıt verildi. STM'nin 25 Nisan'da imzaladığı sözleşmeyle 4 adet yeni tip denizaltı için torpido kovanlarının bulunduğu baş kısmın 4 yıl içinde Türkiye'de kurulacak yeni tesislerde imal edilmesi kararlaştırıldı. Daha önce bu bölümlerin Almanya'da üretimi öngörülüyordu.

İhaleyi TyssenKrupp istiyor

Türkiye-Almanya arasındaki bu gerilimli hava etkisini düşürmeden devam ederken, iki ülkenin ilginç bir işbirliği için çalıştığı iddia edildi. İddia, Almanya’nın önemli gazetelerinden Handelsblatt’tan geldi. Habere göre Türkiye ve Almanya bir proje için ortaklık kararı aldı. Dusseldorf merkezli gazetenin yazdığına göre, Alman şirketi TyssenKrupp Marine Systems (TKMS) adlı şirket, Endonezya’da denizaltı projesinde yer almak için Türkiye ile birlikte hareket edecek. Yani savunmada ‘ambargo’ süreci yaşanırken Berlin ile Ankara, ortak denizaltı üretmek için Endonezya’da ihaleye girecek.

Türk ortak Gölcük Tersanesi mi?

Alman gazete, Türkiye’den hangi şirket veya kurumla bu ortaklığın yapılacağını yazmamış. Ancak Nisan 2017’de yani geçen ay Gölcük Tersanesi’nin Endonezya Donanması’na Type 214 sınıfı dizel elektrikli denizaltı için teklif götürdüğünü hatırlatmak gerekiyor. Ayrıca Gölcük Tersanesi bu kapsamda 7-12 Mayıs tarihlerinde başkent Jakarta’dan bir grup yetkiliyi ağırlayacak.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 04.05.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ELKENZ Denizcilik..
 GARANTİ Denizcili..
 BABAYLON Hotel
 FORSA Yatçılık
 SEA PARTNER Inc.
 DERPINA Denizcili..
 ALDEBARAN Gemi İş..
 GÖCEK Yatçılık
 BUTONİ A.Ş.
 ÇAĞATAY Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim