Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Nisan 2024
Haber
Anket
18. Ulusal Denizkızı Kongresi sona erdi
Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) tarafından 1999 yılından beri düzenlenen ve bu yıl 18’incisi düzenlenen Ulusal Denizkızı Kongresi’nin açılışı 27 Nisan perşembe günü Alanya Mukarnas Spa Resort Hotel’de gerçekleştirildi. Kongreye 40 farklı üniversite ve lise dengi okul; 180 öğrenci katıldı.

Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Can SERBEST’in konuşması ile açılışı yapılan kongre katılımcıların konuşmaları ile devam etti.



Türk Loydu Vakfı Dış İlişkiler Müdürü Mehmet AVCI, Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan DERELİ, Antalya Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet ANILGAN, Piri Reis Üniversitesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet TAŞDEMİR, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin YILMAZ, İstanbul Teknik Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim SÖĞÜT, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Ahmet ERGİN, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz AŞKIN, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlker CİVELEK, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Hızır Reis DENİZ’in de katılımcılar arasında yer aldığı organizasyonda konuşmacıların yoğun olarak üzerinde durduğu konu kongrenin sürekliliği ve başarısı oldu.

Denizci Öğrenciler Derneği'nin Alanya Mukarnas Spa Resort Hotel’de düzenlediği 18. Ulusal Denizkızı Kongresi'nde 2. gün programı West İstanbul Marina Müdürü Fuat ÇİMEN'in marina işletmeciliği konulu konferansıyla başladı.

Fuat Çimen konuşmasında marinacılığın ne olduğuna değindi. Sevgi ve tutkuyla yapmamız gereken bu iş için dört duvarlı bir ofise ihtiyacımız olmadığından, isteyenlere her yerin ofis olduğundan bahsetti ve 'İşiniz hizmet satmak, işinizi sevin!' çağrısında bulundu. Konuşmasını çocuklara deniz sevgisinin aşılanmasının ve kişisel gelişimin önemine değinerek sonlandıran Fuat ÇİMEN, sonrasında öğrencilerin sorularını samimiyetle cevaplandırdı. Öğrencilerin sektör geleceği için kaygılarına ışık tuttu. Denizci Öğrenciler Derneği'nin bir öğrenci derneği olmasına rağmen Türkiye’deki önemli sivil toplum örgütlerinden olduğunu denizci öğrencilerin vizyonunu ve misyonunu geliştirdiğini söyledi.

Fuat ÇİMEN'in ardından Limaş Konteyner ve Yük Terminal Müdürü Uğur KILIÇ, Liman İşletmeciliği konulu konferans verdi. Uğur KILIÇ konferansında liman yapısı, Türkiye'deki ticaret limanı eksikliği, Türkiye'nin limancılık potansiyeli konularına değinirken, sunumdaki zengin görsel içeriğiyle katılımcıların ilgisini kazandı.

Konferanslar sonrası Proje Yönetimi ve Planlama konulu panel Piri Reis Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Serhan GÖKÇAY ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Murat ÖZKÖK tarafından gerçekleştirildi. Profesyonellik içerinde gerçekleştirilen konuşma ve açıklamalar katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Kongre programı CiTiPR Kurucusu ve Yöneticisi Derya ASLAN'ın 'Liderlik ve Yeni Medya' konulu semineriyle devam etti. Aslan, marka algısı yaratmanın önemi üzerinde dururken denizcilik sektörünün iletişim faaliyetleri üzerindeki değerlendirmelerini sundu, sektörün iç iletişim bağının kuvvetli olmasının yanı sıra Ulusal Denizkızı Kongresi'nin de bir iletişim yöntemi olduğunu vurguladı. Konuşma aktif katılımlarla devam etti.

Derya ASLAN'ın konuşmasının ardından Arkas Holding İkinci Kaptanı Bihter Yıldırım ATEŞ ve Med Marine İskenderun Operasyon Müdürü Metin BEKİŞ'in konuşmacı olduğu panel gerçekleşti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Eğitim ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Cem ERDEM 'Eğitim ve Öğrenci Sorunları' konulu konuşmasıyla 18. Ulusal Denizkızı Kongresi 2. Gün konferanslarını tamamlamış oldu.

18. Ulusal Denizkızı Kongresi ikinci günü 'Mesleki Sorunlarımız' konulu öğrenci çalıştayı ile son buldu.

Denizci Öğrenciler Derneği'nin düzenlemiş olduğu 18. Ulusal Denizkızı Kongresi'nin 3. günü RMK Tersanesi Gemi İnşaa Mühendisi Tanju KÖSE'nin 'Gemi İnşa' ve Beşiktaş Tersanesi Gemi İnşaa Mühendisi Salih BOSTANCI'nın 'Bakım-Onarım' konulu panelleriyle başladı. Panel sonrası Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi ONUR, Türk P&I Sigortası Genel Müdürü Ufuk TEKER ve DB SCHENKER Arkas Holding Merkez Müdürü Gürkan KAVRAZLI'nın denizcilik işletmeleri konulu paneli gerçekleşti.

Son dönemelerin popüler konusu 'Deniz Dibi Madenciliği'de Jeofizik Mühendisi Sinan KAVUKÇUN'nun sunumuyla proramda yerini aldı. Kavukçu'nun ardından Özgün Yat Müdürü Emrecan ÖZGÜN 'Yat Tasarımı' konulu konferansını gerçekleştirirken sonrasında SEFT Ship Design(?) Cenker ÇOBAN 'Askeri Gemi' konulu konferansını katılımcılara sundu. 18.Ulusal Denizkızı Kongresi Programı Erdem DİRVANA ve Turgay NOYAN'ın 'Deniz kültürü ve amatör denizcilik' konulu paneliyle katılımcıların beğenisiyle devam edip, Port Akdeniz Limanı Klavuz Kaptan ve IMO Denetçisi Cahit YALÇIN'ın 'IMO hakkında biliglendirme ve klavuz kaptanlık' konulu konuşmasıyla son buldu. Yalçın'ın konuşmasıyla 18. Ulusal Denizkızı Kongresi Konferansları son bulmuş oldu. Bilgi paylaşımı ve yoğun öneri içeren konferanslar katılımcıların büyük ilgisini gördü.

18. Ulusal Denizkızı Kongresi’nin 4. Gününde katılım gösteren okullara plaketleri takdim edildi.

Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeleri konuşmalarını gerçekleştirdiler. Son olarak Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Can SERBEST, 18. Ulusal Denizkızı Kongresi’nin kapanış konuşmasını yaptı ve Denizci Öğrenciler Derneği’nin büyük bir aile olduğu mesajını verdi.

Kongre, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.




**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;

- 18. Ulusal Denizkızı Kongresi başladı !
- DÖDER ''Sektör Söyleşileri'' etkinliği düzenledi
- DÖDER 3. Delegasyon toplantısı yapıldı
- DÖDER son toplantısını Piri Reis Üniversitesi’nde yaptı
- Denizci öğrenciler kahvaltıda buluştu
- Denizci öğrenciler toplantı yaptı
- Denizci öğrenciler derneği geleneksel iftar yemeğinde buluştu
- 17. Ulusal Denizkızı Kongresi yarın başlıyor
- YDÜ I. Uluslararası Denizkızı Kongresi’ne katıldı
- Van Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Öğrencileri Van'a Döndü



www.gemipersoneli.com






Eklenme tarihi: 09.05.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EN-KO Denizcilik ..
 ERC Denizcilik Lt..
 BAFA Su Ürünleri
 UNİCORİMAN
 HEDEF Shipping
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 YAKAMOZ Denizcili..
 GUNGOR Shipping
 FURUNO Denizcilik
 AKIN AKSU Yat
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim