Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
MSC Cruises yeni gemisi Meraviglia'yı suya indirdi
Avrupalı bir gemi firması tarafından denize indirilen en büyük gemi olan MSC Meraviglia, Fransa'nın Le Havre limanında İtalyan sinema oyuncusu Sophia Loren'in de katıldığı görkemli bir törenle denize indirildi.



MSC Cruises şirketinin, dünyanın sekizinci harikası olarak nitelenen gemisi MSC Meraviglia gemisi, 03 Haziran Cumartesi günü Fransa’nın Le Havre limanında, dünyaca ünlü aktris Sophia Loren’in isim anneliğini yaptığı tören eşliğinde denizlere merhaba dedi. 171,598 Gross Ton ağırlığında ve 5.714 yolcu kapasitesi ile bugüne kadar Avrupalı bir gemi firması tarafından yapılan en büyük gemi olarak tarihe geçti.

Avrupa, Güney Amerika ve Güney Afrika’nın pazar lideri olan MSC Cruises, Fransa’nın Le Havre limanında, dünyanın dört bir yanından gelen özel konukları, MSC Cruises programlarını satan seyahat sektöründen partnerleri, yerel otoriteler, turizm sektörünün önde gelen yöneticileri, MSC Meraviglia’nın isim annesi Sophia Loren ile başta Pierfrancesco Vago olmak üzere MSC Cruises’un üst düzey yönetici kadrosu ve firmanın sahibi Gianluigi Aponte’nin de katılımı ile göz alıcı bir törenle tanıtıldı.



MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, “Geleceğe dönük son derece iddialı bir vizyonumuz var. MSC Meraviglia şirketimiz için yeni bir çağın başlangıcı niteliğinde… Gelecek 10 yıl içerisinde hizmete girecek inovasyon harikası gemilerimiz, hem tasarım olarak, hem de son teknolojiyi kullanan, her yaştan seyahat severe hitap eden, unutulmayacak tatil deneyimleri yaşatan gemiler olacak. MSC Meraviglia bu vizyonumuzun başlangıcı olan, kendisi de başlı başına keşfedilmesi gereken, bir destinasyon niteliği taşıyan ilk gemimiz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Avrupa’nın en çok beğenilen komedi sanatçısı Gad Elmaleh’in sunumu ile gerçekleşen törende, dünyaca ünlü sanatçı Patrick Bruel şarkıları ile katılımcıları adeta coşturdu. 6,5 Milyon Euro’ya ulaşan, 67 bin çocuğa kadar uzanan UNICEF desteği ve “Gemiye çocuklar için binin” sloganı ile yürüttüğü kampanyasının iyi niyet elçileri olan Kids Unitedkorosu da, hep beraber söyledikleri şarkılar ve dansları ile tüm katılımcıları büyüledi.



Sophia Loren’in gemiye MSC Meraviglia ismini verdiğini belirterek, bir ucu gemiye bağlı olan kurdelayı kesmesi sonrası, havai fişek gösterileri ile göz alıcı Christening Ceremony etkinliği sona erdi. Ardından katılımcılar, 2 yıldızlı Michelin şefi Hélène Daroze’nin hazırladığı özel mönü ile son derece leziz bir gala yemeğinde buluşup, gecenin keyfini çıkarttılar.



MSC Cruises’un, 9 Milyar Euro’luk yatırım planının bir başlangıcı olan, filonun 13.cü gemisi MSC Meraviglia ile birlikte, gelecek 10 yıl içerisinde toplam 23 gemiye ulaşılması planlanmış. Önümüzdeki senelerde filoya katılacak yeni gemilere öncülük eden MSC Meraviglia ile birlikte bir çok inovatif özellik de denizlerdeki standartları belirleyecek. Dünyanın en popüler şovlarından Cirque du Soleil’in MSC Meraviglia misafirlerine özel 2 özel şovu gösterimde olacak. Ayrıca MSC Meraviglia’da 20 saat yemek imkanı sunan, 12 yemek alanı, 20 Barı, çocuklu ailelerin konforu için özel bölümleri, MSC for Me mobil aplikasyonu ve bileklik sistemi ile gemide harcama, kolay giriş-çıkış, gemideki promosyon ve duyuruları anlık olarak alabilme, odaların kapısını açma-kapama ve çocuklu ailelerin, çocuklarını mobil uygulama üzerinden takip etme imkanları bulunuyor.



Akdeniz tipi 96 metre uzunluğundaki son derece keyifli yürüyüş yolu ve tepesinde konumlanmış 80 metrelik dünyanın en büyük gök kubbe LED ekranı ile misafirlerine bazen tarihi bir mekanın içinde, denizin içinde balıklarla, bazen de uzayda seyahat ediyorlar deneyimini yaşatıyor.




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 07.06.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SENKRON Travel
 DEK Shipping
 ALAPINAR Su Ürünl..
 ERS Denizcilik
 LOTUS Shipping
 YALOVA Sualtı Su ..
 ARSLAN Shipping
 IEC Denizcilik
 ADA YATCILIK ve T..
 H M Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim