Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Başbakan Yıldırım, Piri Reis Üniversitesi mezuniyet törenine katıldı
Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da Piri Reis Üniversitesi'nde konuşma yaptı, fahri doktora ünvanı aldı.

Başbakan Binali Yıldırım İstanbul Tuzla'da Piri Reis Üniversitesinin mezuniyet törenine katıldı. 16:45'de başlaması planlanan tören Başbakan Yıldırımın Ankara'daki programının uzaması sebebiyle 1.5 saat gecikmeyle başladı.

Ankara'da Bulgaristan Başbakanıyla yaptığı görüşmenin uzun sürdüğünü söyleyen Başbakan Yıldırım öğrenci ve velilerden özür dileyerek konuşmasına başladı.

Yıldırım, "Siz denizcisiniz, sizin hayatınız dayanıklılık testiyle geçiyor. İlk test başlamış oldu" dedi.

DİPLOMA ESPRİSİ

Başbakan Binali Yıldırım'a konuşmasından önce fahri doktora tevcih edildi. Piri Reis Üniversitesi Senatosunun, 'büyük projelerin hayata geçirilmesindeki üstün başarıları dolayısıyla Yıldırım'a fahri doktora verilmesini oybirliğiyle kabul ettiği duyuruldu. Cübbe giyen Başbakan Binali Yıldırım'a fahri diplomasının büyütülmüş hali çerçeveli halde hediye edildi. Başbakan Yıldırım buna atıf yaparak, "Diploma çok büyük. Birçok fahri doktora aldık, nereye koyduk bulamıyoruz. Bu kaybolmaz herhalde" şeklinde espri yaptı.



"MEZUN OLAN HER ÖĞRENCİ, PİRİ REİS'İN ÖĞRENCİSİDİR"

Üniversitenin adını Osmanlının unutulmaz denizcisi Piri Reis'den aldığını hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Aynı zamanda bilgin. Piri Reis 500 yıldan fazla bir süre önce bugün de hala merak konusu olan dünya haritasının orijinaline yakın bir şekilde yapmayı başarmış bir büyük denizcidir. Kitabı Bahriye adlı eseriyle kendinden sonraki nesillere çok büyük eser bırakmıştır. Bu üniversiteden mezun olan her öğrenci, Piri Reis'in öğrencisidir" dedi.

"15 TEMMUZ ALÇAKLARI DENEDİ, BAŞARAMADI..."

Hükümet olarak hayata geçirdikleri hizmetlerden söz eden Başbakan Binali Yıldırım, "Allah'ın izniyle insanlığa hizmet yolunda bizi kimse durduramaz. 15 Temmuz alçakları bunu denedi, başaramadılar. Millet gereken dersi verdi. Bayrak inmedi, ezan dinmedi" diye konuştu.

"TOPRAĞA YAPILAN YATIRIMIN ÖMRÜ VAR, İNSANA YATIRIM NESİLDEN NESİLE GEÇER"

Hayata geçirdikleri eserlerin, toprağa yapılan yatırımın bir ömrünün olduğunu ancak eğitime yapılan yatırımın nesilden nesile ulaşacağını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: Unutmayalım bütün bu eserler, bunların ömrü var. Bunların ömrü bilemediniz 50 yıl, 100 yıl. İnsana yapılan yatırımın ömrü, nesilden nesile, sonsuza kadar devam eder. En önemli atılımın eğitim öğretim alanında yapılması gerektiğini gördük, buna göre hareket ettik. Her geçen yıl eğitim bütçesi arta arta bugün 2002'ye göre 11 kat daha fazla eğitim bütçemiz var. Toplam bütçe içindeki payı 122 Milyar. En büyük payı alıyor. İnsana yatırım, geleceğe yatırımdır.

"KATAR'IN 2 MİLYON NÜFUSU VAR. BİZİM ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ SAYIMIZ 7 MİLYON"

Türkiye'de eğitim camiasının nüfusunun 25 Milyon'a ulaştığını hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, 7 Milyon sadece üniversite öğrencimiz var. Katar'ın 2 milyon nüfusu var. Bizim üniversite öğrenci sayımız 7 milyon. Kıyaslamayı yapın" dedi.

"EGE'DE BİR TAKIM KONULARIMIZ VAR. BUNLARI İNCELEYECEK, DENİZ HUKUKÇULARINA İHTİYAÇ VAR"

Türkiye'denin deniz kıyılarının kara sınırlarından uzun olduğunu hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Deniz komşularımız var. Adalar da var. Kıta sahanlığı meselesi var. Uluslararası sular var. Özellikle Ege'de bir takım konularımız var. Bunları inceleyecek, deniz hukuku çerçevesinde, ülkemizin hakkını hukukunu takip etmek için sadece hukukçu değil, yetişmiş deniz hukukuna vakıf, gençlerimize ihtiyaç var. Piri Reis üniversitesine Hukuk Fakültesi kurulması için gereken yapılacak" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE BU ŞOKLARDAN BAŞARIYLA GEÇMESİNİ BİLDİ"

Eğitim öğretim alanında çağın gereklerine cevap vermeyen hiçbir ülkenin iddialı olamayacağını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye bugün, G-20 ülkeleri arasında yer alıyor. 2016'nın sonlarında başlayan kurdaki dalgalanmayla birlikte bir panik oluştu. Ne dedik? 'Bunlar gelip geçicidir'. Türkiye bu şoklardan başarıyla geçmesini bildi. Bu da geçecek. Gelecek bugünden daha iyi olacak. Onun için yüzde 5 büyümeyi yakaladık. Avrupa'nın büyümesinden fazla. Dünyada Çin ve Hindistan'dan sonra en büyük büyüme... Büyük bir değişim içinde olan böyle dünyada, her ülke nesillerini geleceğe hazırlamaya çalışıyor. İnsan kaynağını iyi değerlendiremeyen bir ülkenin başarılı olması mümkün değil" diye konuştu.

"BİZİM DOĞAL KAYNAKLARIMIZ YOK AMA İNSANIMIZ VAR."

Başbakan Binali Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı: Petrolünüz varsa bitebilir. Doğalgazınız varsa bitebilir. İnsan kaynağınız varsa gerisini düşünmeyin. Bizim doğal kaynaklarımız yok ama insanımız var. Gençlerimizin neye muktedir olduğunu yakın zamanda yeterince gördük. Gelecek sizin...

DİPLOMALARINI VERDİ

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere diplomalarını verdi. Yeni mezun denizcilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.



Kaynak: Haber7
Eklenme tarihi: 14.06.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEYAZ Deniz Taşım..
 V-GO Yachting
 ALUNA ESTATES S.A
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 İMDAT Gemicilik S..
 ORION Denizcilik ..
 BATU Shipping
 BEREM Denizcilik
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 ADAKENT Gemi İşle..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim