Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Muharip gemi ihraç edecek duruma geldik
Selah Tersanesi'ndeki Şehit Kıdemli Üsteğmen Arif Ekmekçi Lojistik Destek Gemisi'nin denize indirilme törenine katılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, 2016 ve 2017’de, askeri ve özel sektör tersanelerinde, yardımcı sınıf gemilerden, ada sınıfı korvetlere, "i" sınıfı fırkateyne ve çok maksatlı amfibi hücum gemisi Anadolu’ya kadar birçok platformun inşasına, denize inişine veya hizmete girişine şahit olduklarını söyledi.



Bostanoğlu, bugün de 1993'te gece şartlarında dalmış durumdaki denizaltıdan çıkış eğitimi esnasında şehit olan deniz üsteğmen Arif Ekmekçi’nin ismini verdikleri lojistik destek gemisinin denize indiriliş törenini düzenlediklerini anımsattı.

Geminin, üstün özellikler ve yüksek oranda yerli sistem ve cihazlarla donatılmış olduğunu anlatan Bostanoğlu, şu bilgileri verdi:

"Gemimiz, 08 Ekim 2016'da denize indirilen Yüzbaşı Güngör Durmuş gibi unsurlarımızın akaryakıt, su, yiyecek ihtiyaçlarını karşılayabilecek, asimetrik tehditlere karşı kendini koruyabilecek, görev ihtiyacına bağlı olarak uygun şekilde tasarlanan görev konteynırlarını taşıyabilecek, helikopter harekatı yapabilecek, küçük çapta cerrahi müdahaleleri icra edebilecek imkan ve kabiliyetlere sahip olacaktır. Yüksek oranda modern yerli sistem ve cihazlarla donatılacak olan üsteğmen Arif Ekmekçi’nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız envanterine dahil edilmesi, sadece donanmamızın modernizasyonu ve askeri gemi inşa sanayimizin gelişmesi açısından değil, aynı zamanda lojistik destek gücümüzün katlanarak büyüyecek olması, böylelikle dost ve müttefik ülkelere destek imkan ve kabiliyetimizin de artacak olması açılarından da büyük önem arz etmektedir."

Oramiral Bülent Bostanoğlu, yakın zamanda inşasına başlanacak, denizde ikmal muharebe destek gemisi projesinin realize edilmesiyle, Deniz Kuvvetlerinin lojistik destek gücünde, sürat ve taşıma kapasitesindeki artışa paralel olarak, etkinlik ve esnekliğinde de büyük oranda gelişme sağlanacağını dile getirdi.

"Günümüzde gemileri tasarlayıp, inşa edenler saygı görüyor"

Milli savunma sanayinin, kendi gemilerini kendi tersanelerinde dizayn ve inşa edebildiğini aktaran Bostanoğlu, "Günümüzde, modern gemilere sahip olan bahriyeler değil, bunları kendi tasarlayabilen, inşa ve idame etme kabiliyetinde olanlar saygı görmekte, etkin, caydırıcı ve kalıcı olabilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti olarak asıl gücümüzün, sistem, silah ve platformları üretip, idamesini ve modernizasyonunu yapabilecek teknolojik kabiliyete dayandığını, hem askeri hem de özel sektör tersanelerimizde gerçekleştirdiğimiz projelerle tüm dünyaya göstermekteyiz." diye konuştu.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, ilk defa bu büyüklükte muharip gemi inşa edecek özel sektör tersanelerinin, kritik bir yetenek kazanmış olacağının altını çizerek, Deniz Kuvvetleri olarak özel sektör tersanelerinin ihraç yeteneklerinin gelişmesi için her türlü gayreti gösterdiklerini ifade etti.

"Muharip gemi ihraç edecek duruma geldik"

Gemileri, potansiyel alıcı olan dost ve müttefik ülkelere tanıtmak maksadıyla liman ziyaretleri ve ikili eğitimler icra edip, gemilerin fiili atışlarına yabancı gözlemciler davet ettiklerini anlatan Bostanoğlu, şöyle devam etti:

"Muhataplarımıza gemilerimizin imkan ve kabiliyetlerini gösteriyoruz. Donanma Cemiyetinin başlattığı 'kendi gemini kendin yap' kampanyasından 52 yıl sonra, savunma sanayindeki tüm paydaşların gayretleriyle Türkiye, korvet büyüklüğünde muharip gemi ihraç edebilecek konuma gelmiştir. Katkı veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Selah tersanesinin değerli yetkili ve çalışanları Yüzbaşı Güngör Durmuş ve Üsteğmen Arif Ekmekçi Lojistik Destek gemilerimizin, 2018 yılının ilk yarısında en mükemmel şekilde teslim edileceğine olan inancımız tamdır. Gemi inşa sanayimizin son yıllarda gerçekleştirdiği projelerden elde edilen olumlu sonuçlar, bu projenin başarısı adına geleceğe güvenle bakmamızı sağlamaktadır."




Kaynak: bloomberght
Eklenme tarihi: 09.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SUDE Denizcilik
 ARZU YATCILIK TUR..
 YEĞİNER SHIPPING ..
 YAREN Denizcilik
 ST Shipping Surve..
 URANUS Denizcilik
 MCS Denizcilik Na..
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 TEXPERT Teknoloji..
 TRIMORYA Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim