Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Dünyaya 165 askeri gemi ve bot sattık
Başbakan Yıldırım, "Yarım asır önce 'Türkiye gemi yapar mı yapmaz mı' tartışması sürerken bugün her cins ve kabiliyette gemiyi yapabiliyoruz, yapmakla da kalmıyoruz, diğer ülkelerin de ihtiyaçlarını karşılayacak bir noktaya geldik. 165 askeri gemi ve bot ihracatı yaptık" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin savunma sanayiinde son 15 yılda çok büyük ilerlemeler kaydettiğini belirterek, "Yüzde 24'lerden, yerlilik payını yüzde 60'ın üzerine çıkardık. Hedef daha büyük. Bunu da gerçekleştireceğiz. Bunu gerçekleştirmeye kapasitemiz de var, kabiliyetimiz de var, imkanımız da var. En büyük dayanağımız milletimizdir" diye konuştu.



Başbakan Yıldırım, Selah Tersanesi'nde Şehit Kıdemli Üsteğmen Arif Ekmekçi Lojistik Destek Gemisi'nin denize indirme törenindeki konuşmasında, Deniz Kuvvetleri'nin gücüne güç katacak bir lojistik destek gemisinin sularla buluştuğunu söyledi.

Yerli sanayinin gücü

Denize indirilen gemiler ve dev ulaştırma projeleriyle yerli savunma sanayiinin gücünü dünyaya ve bölgeye gösterdiklerini vurgulayan Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Yarım asır önce 'Türkiye gemi yapar mı yapmaz mı' tartışması sürerken bugün her cins, her kapasitede, her kabiliyette gemiyi yapabiliyoruz, yapmakla da kalmıyoruz dostlarımıza ve diğer ülkelerin de ihtiyaçlarını karşılayacak bir noktaya geldik. Savunma sanayiinde son 15 yılda çok büyük ilerlemeler kaydettik."

Dev akaryakıt deposu

Yıldırım, şöyle devam etti: "Arif Ekmekçi gemisiyle Deniz Kuvvetlerimiz çok daha güçlenmiş olacak. 4 bin ton motorin, yani dünyanın etrafını bir buçuk kere dolaşacak kadar deposunda yakıt olabilecek kabiliyeti var. 335 ton helikopter yakıtı, 630 ton içme suyu ve 108 metreküp yiyecek, kargo, kumanya kapasitesi var. Bu kapasiteyle tekne, Deniz Kuvvetlerimizin bütün muharip unsurlarının akaryakıt ihtiyacını karşılayacak. Helikopter platformuyla 15 tonluk en ağır helikopterlerin bile gece gündüz iniş kalkış yapacağı, havada yakıt ikmali yapması için de uyumludur."

İşçilere bir maaş ikramiye sözü

Geminin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Yıldırım, Erkan Selah'ın konuşmasında kendisinin bir müjde vereceğini söylediğini belirterek, "Kendisine 'Bu gemide emeği geçen bütün çalışanlara ikramiye verir misin?' dedik. 'Tabii Başbakanım' dedi. Bütün kardeşlerimiz birer maaş ikramiye alacak" dedi.

'Kontrollü darbe' demek milletin hissiyatıyla alay etmektir

Başbakan Yıldırım ayrıca, "Ne zaman Türkiye ayağa kalksa, büyümeye doğru gitmeye başlasa, bundan birileri rahatsız oluyor. Karanlık planlar hemen devreye giriyor. Terörle bu milleti dize getireceklerini zannedenler yanılmaya devam edecek" diye konuştu.

Adaletin yeri meclis

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: "Yollarda adalet aramak olabilir ama önce adil olacağız, milletin canıyla bedel ödediği 15 Temmuz zaferine 'kontrollü darbe' demekten vazgeçeceğiz. Bu milletin hissiyatıyla adeta alay etmektir. Milletimizin şehir şehir, meydan meydan verdiği o destansı özgürlük mücadelesine halel getirmek, leke sürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi olmamalıdır. Adaletin yeri Meclis'tir, yollar değildir."

Havada, karada, denizde en ileri teknoloji

Başbakan Yıldırım, özel sektörün de askeri gemi inşaatında büyük başarılara imza attığını belirterek, aralarında Malezya, Bahreyn, Tanzanya, BAE, Katar, Mısır, Gürcistan, Pakistan, Türkmenistan'ın bulunduğu ülkelere çeşitli tip ve boyutlarda 165 gemi ve bot ihracatı yapıldığını kaydetti. Daha güzel hedef ve hayalleri olduğunu ifade eden Yıldırım, "Hedefimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin önüne geçmektir. Bu hedeflere ulaştığımızda Türkiye olarak havada, karada ve denizlerde en ileri teknolojiye sahip bir donanıma geçmiş olacağız" dedi.

Amacımız millileştirmek

Yıldırım, şunları söyledi: "15 yılda savunma sanayimize 30 milyar doların üzerinde kaynak sağladık.Bunun en önemli kısmı şudur; amaç yerlileştirmek ve millileştirmek."

Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 09.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 INTERGLOBAL Deniz..
 POYRAZ Denizcilik
 ARSLAN Shipping
 YALTUR
 EFYA Denizcilik N..
 ARMADOR Denizcili..
 DOKA MARİN Gemici..
 CAN Dış Tic. ve L..
 LORİ Denizcilik
 NİSA Uluslararsi ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim