Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Denizde başkanlık yarışı başladı
Deniz Ticaret Odası (DTO) başkanlık seçimleri yaklaşıyor. Kasım ayında yapılacak seçimler için adaylar yavaş yavaş belli olmaya başladı. İlk olarak mevcut Başkan Metin Kalkavan, yeniden adaylığını koyacağını açıkladı. Kalkavan'ın açıklaması sektörde tartışmaları da alevlendirdi. Çünkü Kalkavan'ın kalmasından yana olanlar olduğu gibi, üç dönemdir başkanlık yapan Kalkavan'ın yerine yeni bir isimle devam etmek isteyenler var. Son birkaç haftadır kulislerde denizcilerin ana gündemi de bu konu.

Metin Kalkavan, tekrar aday olacağını geçtiğimiz haftalarda yapılan DTO haziran ayı meclis toplantısında açıklamıştı. İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu ise Kalkavan'a çağrıda bulunarak, “Bir kan değişimine ihtiyaç var. Benim yaşım artık 70'e geldi. Görevi gençlere bırakacağım. Gel meclis başkanı ol, yönetim kurulu başkanlığına da gençler aday olsun ” dedi. Ancak önceki gün telefonda görüştüğüm Metin Kalkavan, adaylıkta kararlı. Kalkavan, “Ben adaylığımı açıkladım. Umarım başka adaylar da olur ve dostane bir seçim olur. Başarılı, seviyeli bir seçim yaşarız diye umuyorum” dedi.

Peki başkanlık yarışında Kalkavan'ın rakipleri kimler olacak? Kulislerde neler konuşuluyor?

Bir önceki seçimlerde Kalkavan yeniden adaylığını açıklarken tek rakibi Sefine Tersanesi’nin sahibi Kaptan Salih Zeki Çakır olmuştu. “Değişim Grubu” ile çok yoğun bir seçim kampanyası yürüten Salih Zeki Çakır, oldukça çekişmeli geçen başkanlık yarışında yüzde 45 oy almıştı. Salih Zeki Çakır'ın bu seçimlerde de aday olması bekleniyor. Haziran ayında yapılan DTO meclis toplantısında Çakır, adaylık için henüz tam bir karar vermediğini, sektörün de nabzını tuttuktan sonra önümüzdeki haftalarda kesin kararını vereceğini açıklamıştı. Bu konuda bir karar aldı mı diye kendisine sordum... “Henüz kesin kararımızı vermedik. Çalışmalarımız sürüyor, önümüzdeki günlerde kararımı açıklayacağım” dedi. Çakır'ın değişimden yana olan Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu ile ittifak oluşturması da gündemde. Metin Kalkavan'dan da duyduğum bu konuyu Salih Bey'e sorduğumda “Bu bir seçim. Her şey doğaldır. Görüşmelerimiz sürüyor. Seçim ilkeleri çerçevesinde bu tür birliktelikler olabilir” dedi.

Adaylık için ismi geçenlerden biri de Şadan Kaptanoğlu. Geçtiğimiz haftalarda dünyanın en önemli denizcilik örgütlerinden BIMCO'nun 2019 Başkanı seçilmişti Kaptanoğlu. Konuştuğum bazı sektör temsilcileri Şadan Kaptanoğlu'nun DTO Başkanı olmasının hem BIMCO Başkanlığı gibi önemli bir göreve gelecek olması hem de bir kadın olması nedeniyle çok şık olacağı görüşünde. Ancak bazılarına göre Kaptanoğlu'nun Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu'nun kızı olması bir handikap. Bu durumun Şadan Kaptanoğlu'na zarar verebileceği, sektörde çeşitli spekülasyonlara neden olabileceği görüşü var. Fakat Cengiz Kaptanoğlu bu görüşte değil.
Kaptanoğlu, "Kızım Şadan Kaptanoğlu'nun aday olması halinde kızımı desteklemekten daha doğal ne olabilir. Tabii ki kızımı destekleyeceğim" demişti.

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran henüz bir yorum yapmak istemediğini belirtirken, gemi inşa sektörünün önde gelen başka bir ismi ise sektörün artık değişim istediğine vurgu yaparak, “Yıllardır başkanlık Kalkavan ve Kaptanoğlu aileleri arasında gidiyor. Sektör değişim istiyor. Bence aynı kişi iki dönemden fazla başkan olmamalı” dedi. Aynı zamanda İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan Düzgit Grup CEO'su Recep Düzgit de değişimden yana olduğunu açıklayan isimlerden. Düzgit, "Sektörde değişim beklendiğini biliyorum. Bu değişim, “bir aile gitmiş öbürü gelmiş" şeklinde değil de yapısal bir değişiklik şeklinde olmalı" dedi. Henüz vakit var. Yepyeni adaylar da çıkabilir. Bunu hep birlikte göreceğiz. Ama başta da söylediğim gibi değişimden yana olanlar olduğu gibi, Kalkavan'ın başkanlığını devam ettirmesinin sektöre daha faydalı olacağını savunanlar var. Bunlardan biri de Armatörler Birliği Başkan Vekili Erol Yücel. Yücel, kişisel görüşünü bana şöyle anlattı: "Metin Bey'in başkan kalmasını destekliyorum. Başkan kalıp yönetimi değiştirmesi gerektiğine inanıyorum. Metin Bey şu anda en tecrübeli, en verimli çağında. Çünkü 4 senede Ankara'yı, bu ülkeyi yöneten bürokrasiyi ancak öğreniyorsunuz." Ben de tüm adaylara şimdiden başarılar diliyorum. Umarım sektör için en hayırlı sonuç çıkar.”




Kaynak: Dünya (Aysel Yücel)
Eklenme tarihi: 13.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DİNÇ denizcilik
 BANDIRA Maritime ..
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 EFEMAY Denizcilik..
 ALPAGUL Denizcili..
 SEAHORSE Shipping..
 ADRASAN Denizcili..
 HEDEF Shipping
 HORİZON LTD.
 NOSA Den. Loj. It..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim