Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Kusurlu yakıt, gemiyi yolda bıraktı
ZEB Denizcilik, yük gemisine İstanbul’dan 550 ton yakıt aldı. Ancak gemi Çeşme’de bozuldu. Mahkemeye başvuran firma arızanın yakıttan kaynaklandığını tespit ettirdi.



Uluslararası deniz taşımacılığı yapan ZEB Deniz Taşımacılığı Limited Şirketi'nin acenteliğini yaptığı 22 bin tonluk Black Sea isimli yük gemisi Rus limanından kütük demir yükleyerek Manila'ya yola çıktı. İstanbul Ahırkapı'da geminin ağır bakımlarını yaptıran ZEB Denizcilik, 25 Nisan'da İstanbul Boğazı'nda bir akaryakıt firmasından yük gemisine yolculuğu için 200 bin dolara 550 ton yakıt aldı. 2 Mayıs'ta yola çıkan gemi 3 gün sonra ana makinedeki arızadan dolayı Çeşme açıklarına demirlemek zorunda kaldı.

STANDARTLARA UYMUYOR

Gemide makine mühendisi olan çarkçıbaşı firmayı arayarak arızanın yakıt kaynaklı olabileceğini söyledi. Bunun üzerine yakıtın incelenmesi için gemiye uzman gönderen firma, yakıt aldıkları şirkete durumu bildirdi. Bir süre önce el değiştirerek yabancı bir enerji şirketine devrolan akaryakıt firması ile ZEB Denizcilik'in katılımıyla uzman kişilerce gemiden alınan yakıt numunesinin analiz sonucuna göre yakıtın olması gereken yoğunlukta ve standartta olmadığı bu sebeple gemi makinesinin arızalandığı belirlendi.

Firma, Çeşme Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak 2017/89 dosya ile bilirkişi başvurusunda bulundu. Yine bilirkişi raporuna göre, gemi üzerinde ve yakıtta yapılan incelemeye göre satın alınan yakıtın standart dışı olduğu bu nedenle gemide arıza meydana geldiği belirlendi.

Bunun üzerine ZEB Denizcilik, akaryakıt firmasından yakıtı gemiden boşaltarak standartlara uygun yeni yakıt ikmali yapılmasını istedi.

İKİ AY BEKLEDİLER

Ancak bir süre önce yabancıların satın aldığı akaryakıt devinden “Siz bu yakıtla da yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz” yanıtını aldı. İki ay Çeşme açıklarında tamir ve yeni yakıt için beklemek zorunda kalan yük gemisi için akaryakıt firmasından olumlu bir yanıt alamayan ZEB Denizcilik, geminin tamirini yaptırarak boş olan 120 tonluk tanka yeni yakıt aldı. Geminin iki yakıt tankındaki 550 tonluk kusurlu yakıt için çare arayan ZEB Denizcilik, akaryakıt firmasını mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

İFLASTAN DÖNDÜK

12 Temmuz'da avukatları aracılığıyla akaryakıt firmasına ihbarname yollayan ZEB Denizcilik yöneticileri ihbarnameye cevap alamadı. Mahkeme sürecinin başlatılacağını belirten firma yetkilisi, “Teknik olarak bize verilen yakıtın yoğunluğu normalin iki katındaymış. Yani olması gerekenden çok daha yoğun. Sadece şimdiye kadar beklemeden dolayı oluşan zararımız 400 bin dolar. Yük kaybımız da oldu. 2 ay bekleme sebebiyle gelecek olan işimizi de kaybettik. Akaryakıt firmasıyla 3 toplantı yapıldı ama sonuç alınamadı. İflasın kıyısından döndük. Bu sorun başka bir armatörü iflasa sürükleyebilirdi” diye konuştu.





Kaynak: Sözcü
Eklenme tarihi: 24.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MUÇO Yatçılık San..
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 BEYKİM Petrolcülü..
 AYNACI Denizcilik
 KARE Eğitim Ltd v..
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 GENÇER Denizcilik
 AGS Union İnşaat ..
 APM Denizcilik Na..
 TİM Gemi Mühendis..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim