Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye bunu yapabilen 10 ülke arasında
Türkiye, dünyada bir savaş gemisini milli olarak tasarlayan ve inşa eden 10 ülke arasında yer alıyor.

Tamamen milli olarak tasarlanmış MİLGEM projesinde ise çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İnşasına başlanan yerli ve milli silahlarla donatılacak İ Sınıfı İstanbul Fırkateyni 2021 yılında donanmaya teslim edilecek.



Türkiye'nin yoluna emin adımlarla devam etmesi için güçlü demokrasi, güçlü ekonomi ve güçlü bir orduya sahip olması gerekiyor. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin güçlü bir ordusu için de yerli ve milli imkanlarla donatılmış güçlü bir donanmaya sahip olması gerekiyor.

İLK KAYNAĞI CUMHURBAŞKANI ATTI

MİLGEM konseptinin devamı olarak faaliyetleri sürdürülen "İ" Sınıfı Fırkateyn projesinde, ilk geminin dizayn ve inşasının İstanbul Tersanesi Komutanlığında yapılmasına yönelik Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı 30 Haziran 2015 tarihinde alındı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, İ sınıfı fırkateynin tasarımını, ada sınıfı korvet dizaynını esas alarak yaklaşık 2 yılda tamamladı. Beşinci gemi İstanbul Fırkateyni'nin ilk kaynağı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Temmuz 2017 tarihinde atıldı.

"İstanbul" için, inşa edilen ilk 4 gemiden edinilen tecrübeler, teknoloji ve tehditlerdeki gelişmelere bağlı olarak harekat manevra fonksiyonları geliştirilecek. Hava savunma kabiliyeti artırılacak ve geliştirilen milli silah sistemlerinin entegre edileceği modern fırkateynlerin birincisi olacak.

SOMALİ'YE YAKIT İKMALİ YAPMADAN ULAŞACAK

113,2 metre boyunda, 14,4 metre genişliğinde ve 3 bin ton deplasmana sahip olması planlanan İstanbul Fırkateyni, su üstünde saatte 54 kilometre üzerinde sürat yapma kabiliyetine sahip olacak. Boyu ve menzili ada sınıfı korvetlerden daha uzun olacak İ sınıfı fırkateyni İstanbul'dan Somali veya Yemen'e yakıt ikmali yapmadan ulaşabilecek.

Gemiye Dikey Atım Sistemi (DAS) ile su üstü ve hava hedeflerine karşı "Evolved Sea Sparrow Missile" (ESSM) güdümlü mermi atma kabiliyeti kazandırılan fırkateyni, ESSM güdümlü mermi entegrasyonuyla hava hedeflerine karşı kullanılabilecek güdümlü mermi sayısı 21'den 64'e, menzili ise 5 kilometreden 18,5 kilometreye çıkartılacak.

3 YIL 10 AY İÇİNDE TAMAM

Toplam 123 personelin görev alacağı ve "İ sınıfı" fırkateynin ilk gemisi İstanbul Fırkateyni'nin inşasının 3 yıl 10 ay içinde tamamlanması, geminin 2021'de hizmete alınması hedefleniyor.




Kaynak: Haber7
Eklenme tarihi: 29.07.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALABANDA Deniz Ta..
 DELTA Marine Yach..
 YÜTEK Denizcilik
 REYSAŞ Denizcilik
 MFS Line
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 ADATEPE Denizcili..
 CANAS Petrol ve G..
 MELİH Denizcilik
 ALMEYDA
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim