Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
MSC, 11 adet 22 bin TEU kapasiteli gemi siparişi verdi
Mediterranean Shipping Corporation, 11 adet 22 bin TEU sınıfı konteyner gemisinin yapımı için Güney Koreli Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering ile anlaştı.

Dünyanın ikinci en büyük konteyner taşımacılığı şirketi Mediterranean Shipping Corporation (MSC), 11 adet 22 bin TEU sınıfı konteyner gemisinin yapımı için Güney Koreli Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) ile anlaştı. Konteyner sektörünün 62 yıllık tarihinin en büyük siparişi olarak kayıtlara geçen siparişin fiyatı ile ilgili bilgi verilmedi.



Şirketin Cenevre’deki merkezinden bir yetkili şu açıklamaları yaptı: “Önümüzdeki yıl kaydadeğer sayıda 13 bin ve 14 bin TEU sınıfı gemimizin kiralama sözleşmesi sona erecek. Bu sipariş ile filomuzun kapasitesinde büyük bir artış gerçekleştirmek yerine kaybedeceğimiz bu kapasiteyi etkin şekilde geri kazanmayı hedefliyoruz.”

MSC’nin siparişinin, rakibi CMA CGM’in dokuz adet 22 bin TEU kapasiteli gemi siparişinin hemen peşinden gelmesi dikkat çekti.

Kopenhag merkezli danışmanlık şirketi Seaintelligence’in yaptığı analize göre her iki şirketin siparişlerinin toplamı 440 bin TEU’luk bir kapasiteye karşılık geliyor ve bu da global kapasitede yüzde 2’lik bir artış anlamına geliyor.

Seaintelligence’in kurucusu Lars Jensen’e göre MSC ve CMA CGM’in bu kapasite artışları piyasaya çok büyük bir etki yapmayacak. Ancak diğer şirketlerin de bu trendi takip etmesi sorun teşkil edebilir.

Jensen, “Eğer diğer şirketler bu “devasa gemi sipariş etme” trendini takip etmezse bu durum Fransız ve İsviçreli şirketlerin piyasadaki rekabet güçlerini artırması olarak kalır. Ama diğer şirketler bu yarışa katılmaya karar verirlerse o zaman sektör geleneksel “aşırı sipariş” döngüsüne girer ve 2020-2021 civarı yeni bir buhran ile karşı karşıya kalırız.” şeklinde konuştu.




Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 22.09.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSTKUM Denizcilik
 YAKAMOZ Denizcili..
 BELUGA Yatcılık
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 CHISIEL Dış Ticar..
 EGE KUMANYA
 NARAL Denizcilik
 MİLESTONE Gemi İş..
 GENTA
 SALMAKİS Turizm Y..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim