Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
BP Shipping, 6 yeni LNG tankeri siparişi verdi
KMarin ve ICBC Leasing, BP Shipping'in 6 adet yeni LNG tankerini charter usulü ile 20 yıllığına alımı işine 1 milyar doların üzerinde yatırım yapıyor.

Asyalı gemi finansmanı şirketleri KMarin ve ICBC Leasing, BP Shipping'in 6 adet yeni LNG tankerini charter usulü ile 20 yıllığına alımı işine 1 milyar doların üzerinde yatırım yapıyor. Yeni tankerler Teksas’ta yer alan Freeport LNG Tesisleri’ne bağlı olarak hizmet verecek.



Yeni inşa edilecek tankerlerin 2018 ve 2019’da teslim edileceği belirtilirken, BP Shipping tankerlerin hangi tersanelerde inşa edileceği bilgisini kamuoyuna açıklamadı.

BP Shipping CEO’su Susan Dio yaptığı açıklamada “Bu gemiler BP’nin LNG’yi dünyanın her yanına güvenli bir şekilde ulaştırma kabiliyetini artırarak şirketimizin global doğal gaz stratejisini destekleyecek. Ayrıca bunlar şu ana kadar inşa edilmiş en yüksek yakıt verimine sahip tankerler olacaktır.” dedi.

İnşa edilecek bu yeni gemiler, mevcut gemilere göre yüzde 25 daha yüksek yakıt verimine sahip olacak ve yeniden sıvılaştırma ekipmanı ile donatılacak.

BP Shipping'in Teksas Freeport LNG tesisi için uzun dönemli bir sözleşmesi bulunuyor. Freeport LNG tekrar sıvılaştırma tesisi halen yapım aşamasında ve ilk sevkiyatın 2018 sonlarında gerçekleşmesi bekleniyor.

BP Global Tedarik ve Ticaret CEO’su Alan Haywood, “BP hem gelişmiş hem de gelişen marketleri kapsayan, çeşitliliği yüksek bir LNG portföyü oluşturdu. Freeport bizim LNG işimizin boyutlarını nasıl genişletip müşterilerimize daha esnek çözümler sunduğumuzun ve küresel olarak sürekli büyüyen LNG sektöründe en önlerde yer alma vizyonumuza olan adanmışlığımızın somut bir örneğidir.” şeklinde konuştu.

BP 2017 Enerji Projeksiyonu Raporu’na göre küresel LNG ticareti, boru hatları üzerinden gaz ticaretine kıyasla yedi kat daha hızlı büyüyecek. Öyle ki 2035’e geldiğimizde LNG ticareti toplam global gaz ticaretinin yarısını oluşturacak. BP Deniz Taşımacılığı, yeni genişlettiği filosuyla dünyanın birçok farklı noktasındaki müşterilerine LNG teslimatı yapacak.





Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 06.10.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SEALİON Shipping
 TRAMOLA Deniz Taş..
 UNİCORİMAN
 ARIF KALKAVAN
 ULUÇAY Yatçılık
 IBC Güler Dış Tic..
 UNIMARIN Denizcil..
 ŞENER Tersanecili..
 HACIBEKİROĞLU Den..
 CTM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim