Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
17 Nisan 2024
Haber
Anket
Uludağ Üniversitesi Rektörü Ulcay'dan denizcilik fakültesi müjdesi
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay "Şimdiki hedefimiz meslek yüksekokulunu denizcilik ve deniz bilimleri fakültesine dönüştürmektir." dedi.

Uludağ Üniversitesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Ulusal Çevre, Deniz ve Kıyı Kirliliği Sempozyumu’nda konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay konuşmasında en önemli hedeflerinden birisinin Bursa’ya denizcilik fakültesinin kazandırılması olduğunu açıkladı. Hukuki anlamda bir denizcilik meslek yüksekokuluna sahip olduklarını, ancak herhangi bir öğretim üyesi olmadığı için eğitim verilemediğini vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay, “Denizcilik yüksekokulu dediğimizde sadece tek bir programımız var. Şuanda dosyayı hazırladık. Üniversite Senatosu olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Şimdiki hedefimiz meslek yüksekokulunu denizcilik ve deniz bilimleri fakültesine dönüştürmektir. Sadece denizin üstüyle değil, denizin altıyla da ilgilenecek ve bilimsel çalışmaları yürütecek bir fakülteyi hayata geçirmek istiyoruz” dedi.



Denizlerin insan eliyle kirletildiğine işaret eden Rektör Ulcay, “Denizin buna rağmen kendisini temizleme kabiliyeti var, ancak bizim denizi kirletme hızımız kendisini temizleme hızından daha fazla. Bu yüzden biran önce ciddi bir bilimsel çalışmanın başlatılması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi ile bu işbirliğini geçtiğimiz yıldan itibaren başlattık. Sanayicilerimize de önemli görevler düşüyor. Marmara’ya kıyısı olan bütün sanayiciler için illa zorlayıcı tedbirler gerekmiyor. Bu kirli atıkların kendileri tarafından deşarj edilmesi gerekiyor. Farklı alanlarda çalışmalar yapılıyor ancak, tam anlamıyla yeterli olduklarını söyleyemeyiz. Topyekûn bir mükemmelleşme için Marmara Belediyeler Birliği’nin bu alanda almış olduğu kararları ciddi bir şekilde uygulamaya sokmalıyız” şeklinde konuştu.

Sempozyum aracılığıyla Çevre İl Müdürlüğü’nü daha hassas olmaya davet ettiklerinin altını çizen Başkan Refik Yılmaz, defalarca çağrı yapmalarına rağmen ciddi bir girişimin olmadığını aktardı. Açılış konuşmalarının ardından sempozyum akademisyen ve BUSKİ yetkililerinin katıldığı oturumlarla devam etti.





Kaynak: Bursatv
Eklenme tarihi: 11.10.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PEARL NAVAL GLOBA..
 PASİFİK Gemi Onar..
 ECA Ship Trade Co..
 YENAL Denizcilik
 ADATEPE Denizcili..
 MARİN Römorkör ve..
 TANGO Denizcilik
 DOĞRU Denizcilik
 YALİ Denizcilik
 DİNÇER Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim