Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Gürcistan'da Türk kaptana 24 yıl hapis
Karadeniz açıklarında seyrederken Gürcistan sahil güvenlik birimlerince alıkonulan geminin Türk kaptanına 24 yıl hapis cezası verildi. Kaptanın İstanbul'da yaşayan ailesi cezayı öğrenince büyük şok yaşadı. Densa Tanker İşletmeciliği şirketi tarafından işletilen Panama bandıralı "M/T Buket" isimli gemi, İzmit Yarımca Limanı'ndan Abhazya'nın Suhumi limanına gitmek üzere 12 Ağustos'ta 2 bin 800 ton benzin ve motorin yüküyle yola çıktı. Gemi, üç gün sonra Sinop'un 96 mil açığında 'uluslararası sulardayken' radardan kayboldu. Gemideki 4'ü Azeri 17 personelden haber alamayan şirket yetkilileri, durumu Gemi Arama Kurtarma Genel Müdürlüğü'ne bildirdi. İki gün sonra geminin Gürcü sahil güvenliği tarafından, izinsiz olarak "Gürcü toprakları sayılan Abhazya'ya yakıt taşıdığı" gerekçesiyle alıkonularak Poti Limanı'na götürüldüğü belirlendi.

TEKRAR HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Olayın ardından Türkiye'nin Batum Konsolosluğu devreye girerek konuyu takibe aldı. Ancak konsolosluğun girişimlerine rağmen olumlu bir sonuç alınamadı. Gemi personeli önceki gün Gürcistan'da mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, 37 yaşındaki kaptan Coşkun Mehmet Öztürk 'ü 'deniz ulaşımı kurallarını ağır şekilde ihlal ettiği' iddiasıyla 24 yıl hapse mahkum etti. Personel ise kefaletle serbest bırakıldı. Öztürk'e verilen cezaya bir üst mahkemede itiraz edildi. İtirazın 30 gün içinde değerlendirileceği ve kaptanın yeniden hakim karşısına çıkarılacağı öğrenildi.

HUKUK DIŞI BİR OLAY

Densa Tanker İşletmeciliği'nin ortaklarından Hüseyin Avni Şan, "Geminin alıkonulduğu nokta Gürcistan karasuları değil. Gürcü sahil güvenliği gemiye 'Rus askeriyiz' diyerek girip personeli adeta esir gibi bir odaya hapsetmiş. Tamamen hukuk dışı bir olay. Uluslararası sularda ticari gemiye müdahale BM Deniz Hukuku Sözleşmesi'ne aykırı" dedi. Kaptanın annesi Nurten Öztürk de eşini iki ay önce kaybettiğini belirterek oğlu için dua ettiğini söyledi. Bu arada geminin ve içindeki 2.1 milyon dolar değerindeki yakıtın açık artırmayla satışa çıkarılacağı belirtildi.

TÜRK DENİZCİLER SAHİPSİZ KALMAMALI

Öncelikle Gemipersoneli.com sitemizin değerli üyelerinden Kaptan Coşkun Mehmet Öztürk ‘e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bütün Türk Denizcileri adına en kısa zamanda bulunduğu durumdan kurtarılarak ülkemize getirilmesini bekliyoruz.

Eklenme tarihi: 02.09.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSTANBUL34 Vap. H..
 MILLENIUM Yachtin..
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 ESENKIYI Denizcil..
 İSTANBUL Denizcil..
 BEYKİM Petrolcülü..
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
 SUDE Denizcilik
 NAMAR Denizcilik
 YELKEN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim