Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Maaşlarını alamayan tersane çalışanları eylem yaptı
Zonguldak`ın Ereğli ilçesindeki bir gemi tersanesinde çalışan işçiler 4 aydır maaş alamadıklarını iddia ederek eylem yaptı.

USMED Gemi İnşa Sanayi`nde Hilal Can adlı taşeron firmada çalışan 40 işçi, maaşlarının verilmediğini, sigortalarının da tam ödenmediğini söyledi.

İşyerinde iş güvenliğinin olmadığını ileri süren işçiler, kaza geçirdikleri zaman firma yetkilileri tarafından olayın örtbas edildiğini iddia etti.

Tersane işçilerinden Ali Cantürk(40), haziran ayından bu yana çalıştıklarını, maaş alabilir ümidiyle işi bırakmadıklarını ifade ederek, `Bize çalışırken ne iş elbisesi, ne de bot verdiler. Onları da kendi imkânlarımızla karşıladık. Ufak tefek iş kazaları yaşandığında da kendilerini temize çıkartmak için bizleri tehdit bile ettiler. `Şimdi paramızı istiyoruz` diye tehdit ediyorlar. Parayı istediğimiz ve çıkacağımızı söylediğimizde başka bir yerde çalışamayacağımızı ve bize kırmızı kalem çektiklerini söylediler.` diye konuştu.

Bayramdan önce maaşlarının yatacağının söylendiğini kaydeden Cantürk, `Bankalara gittiğimiz de kiminin hesabına 50, kiminin hesabına ise 100 lira yatırmışlar. Sigorta primlerinde oynama yapmışlar. Vergi iadesinden alacağımız parayı vermediler. Şirket sahibi Metin Çakır olarak görünüyor. Ama bizimle her konuda ilgilenen ve bizlerle muhatap olan iki kişi var. Bunlardan bir tanesi Yılmaz Kurt diğeri ise muhasebeye bakan İlker Acun, sabahtan bu yana ikisi ile de görüşmeye çalışıyoruz. Bize net bir şey söylemiyorlar. Bizlerde ne yapacağımızı şaşırdık. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Burada herkes aynı şekilde. Borcu olan var. Çocukları okula başlayan var. Ama onlar bunu düşünmüyorlar. Paramızı almak için ne yapacağız. Hükümetimiz yetkililer artık bu soruna bir el atsın.` şeklinde sıkıntısını dile getirdi.

Firma yetkilisi Yılmaz Kurt ise, `İşçiler ne diyorlarsa doğrudur. Bunun dışında bir şey demeyeceğim` diyerek telefonu kapattı. Tersane çıkış kapısına kadar gelen taşeron firmanın muhasebecisi İlker Acun da önce işçilerle daha sonra da kendisine soru sormaya çalışan gazetecilere bağırdı.

Her iki yönetici de yaşanan olayların sonrasında tersane içerisine doğru yürüyerek gözden kayboldu.

Eklenme tarihi: 25.09.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BLUETANKERS
 DENİZSAN
 GÖKALP Denizcilik
 ÜÇEL Denizcilik A..
 GM Denizcilik Kur..
 ÜSTÜN Denizcilik
 SEAHORSE Shipping..
 ALDEBARAN Gemi İş..
 SEFER Chartering
 ASWAN Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim