Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
TCG ANADOLU'nun blok montaj işlemine başlandı
Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) Projesi kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacına binaen, Sedef Gemi İnşaatı A.Ş yükleniciliğinde inşa edilen Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu’nun blok montaj işlemine başlandı.



Türk Deniz Kuvvetleri için inşa edilen, TCG Anadolu’nun ilk blok montaj işlemi bugün Tuzla Sedef Tersanesi’nde düzenlenen törenle yapıldı.

Türkiye’yi ilk uçak gemisine ulaştıracak TCG Anadolu Projesi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile SEDEF Gemi İnşaatı A.Ş arasında 2015 yılında imzalanan anlaşmayla başlamıştı. Tasarım desteğini İspanyol Navantia firmasından alan ve Sedef Gemi İnşaatı A.Ş tarafından inşa edilen 231 metre uzunluğa, 32 metre genişliğe sahip olacak dev geminin, 2021 yılında DZKK envanterine girmesi bekleniyor.

Türk Deniz Kuvvetleri’nin ilk LHD Gemisi olacak TCG Anadolu’nun Sac Kesim Töreni 30 Nisan 2016’da yapılmıştı. 114 bloktan oluşacak gemi tamamlandığında, içinde kullanılan malzemelerin yüzde 68'inin yerli olması planlanıyor.

Denizaşırı muharebe aracı olacak

TCG Anadolu’ya yeni nesil av ve bombardıman uçağı F-35’ler kalkıp inebilecek. Gemide yer alacak tanklar bir harekatta çıkarma yapabilecek. 30 tona kadar diğer tekerlekli, paletli araçları ve standart konteynerleri de taşıyabilecek. 13 tank, toplam 27 adet Amfibi Zırhlı Aracı (AAV) (21 adet personel AAV, 3 adet komuta AAV, 3 adet kurtarma AAV), 6 adet Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) ve 33 adet çeşitli araç kıtalararası taşınabilecek. Gemi havuzunda taşıyacağı çıkarma araçları ile gerekli yerlerde çıkarma operasyonlarına katılabilecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacı doğrultusunda Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de asgari bir tabur büyüklüğündeki kuvveti (700 kişilik amfibi taburu) ana üs desteği gerektirmeksizin, kendi lojistik desteğiyle kriz bölgesine intikal ettirebilecek. Gemide, bin 400 personel çalışabilecek. TCG Anadolu, gerektiğinde Hint Okyanusu’na, Atlantik Okyanusu’na açılabilecek mukavemetiyle bir denizaşırı muharebe aracı olarak da TSK’nın gücüne güç katacak.

Envanterdeki en büyük gemi olacak

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, platform ile hala sahip olduğu bölgesel güç aktarımı yeteneğini, orta seviye küresel güç aktarımı yapabilecek seviyeye çıkaracak. Tam yüklü deplasmanda 27 bin 436 ton ağırlıkta ve 231 metre boyunda inşa edilmesi planlanan gemi, silahlı kuvvetlerin envanterinde yer alan en büyük deniz platformu olacak. Aselsan-Havelsan iş ortaklığı tarafından, STAMP VE STOP Silah Sistemleri Savaş Yönetim Sistemi Entegrasyon ve İşletim Yazılımı Genesis-Advent, Radar Elektronik Taarruz ve Karşı Tedbirleri sistemlerini içeren Elektronik Harp Suiti, Kızıl Ötesi İz Takip Sistemi, Elektro Optik Dayrektör, Torpido Karşı Aldatma Sistemi gibi sistemler de milli olarak geliştirilecek.

İnsani yardım faaliyetlerinde de kullanılacak

2021’de hizmete girmesi planlanan geminin ana görevi amfibi görev gücünü nakletmek ve helikopter operasyonu yapmak olarak tanımlanırken, ikinci görev olarak da insani yardım ve kriz bölgelerinden insani transferi gibi amaçlar gösteriliyor. Bu doğrultuda TGC Anadolu, insani yardım faaliyetlerinde de büyük imkan ve kabiliyetler kazandıracak. Doğal afetler veya başka felaketlerde dost ve müttefik ülkelere yönelik İnsani Yardım Operasyonlarında, dev hastane gemisi olarak görev yapabilecek. 34 yataklı, bünyesinde yoğun bakım, enfeksiyon üniteleri hatta ameliyathanesi bulunan tam teşekküllü bir hastane olarak hizmet verebilecek. İnsani yardım kapsamında geminin kapalı, açık bölgelerine konteyner konulabilecek. Konteynerlerle herhangi bir yere nakil yaparak insani yardım araçlarını gönderebilecek.

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) TCG Anadolu'nun özellikleri;

Uzunluk: 231 metre
Genişlik: 32 metre
Maksimum hız: 21 knot
Mürettebat: bin 443 kişi

Teçhizat

4 adet 20 mm’lik top
4 adet 12.7 mm’lik STAMP
Hava Savunma Sistemleri

Amfibi harekâtlar

46 adet Tank ve 77 hafif araç

Amfibi Gemi Havuzu

Uzunluk: 70 m
Genişlik: 17 m

Taşıma kapasitesi

4 çıkarma gemisi
4-6 lastik bot
1 paletli araç





Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 06.02.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 ORSA SU ÜRÜNLERİ
 TRUVA Denizcilik
 INTERGLOBAL Deniz..
 RABİA Denizcilik
 OZKAN DENİZCİLİK
 MARMARA Deniz Taş..
 ALPAGUL Denizcili..
 LİDER Gemi San.Tu..
 LNS Marine Ltd. Ş..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim