Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Bartın Üniversitesi yat kaptanı ve sınırlı vardiya zabiti yetiştirecek
Bartın Üniversitesi Bartın Meslek Yüksekokulu, yat kaptanlığı, sınırlı vardiya zabitliği ile gemi adamı uzmanlığı eğitimleri verme konusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yetkilendirildi.

Bartın Üniversitesi Bartın Meslek Yüksekokulu’nun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile YÖK arasında imzalanan YÖK’e bağlı denizcilik eğitimi veren kurumların sınırlı vardiya zabitliği ve yat kaptanlığı (499 GT) ehliyeti verebilmesi için gerekli olan STCW (Gemiadamları Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Uluslararası Standartları) belgesi başvurusu kabul edildi.



Rapor doğrultusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Bartın Üniversitesi Bartın Meslek Yüksekokulu’nun Kurucaşile ilçesinde bulunan Yat İşletme ve Yönetimi Programında yat kaptanı yetiştirilecek. Ayrıca aynı programda gemiadamı uzmanlık eğitimleri verilmesi de uygun bulunurken, Deniz ve Liman İşletmeciliği Programında ise sınırlı vardiya zabitliği eğitimleri verilecek. Karar doğrultusunda Bartın Üniversitesi Bartın Meslek Yüksekokulu Bakanlık tarafından yetkilendirilen 22 fakülte ve yüksekokuldan biri oldu.



Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun gerekli hazırlıklarla kalite standartlarının sağlandığını belirterek, yüzlerce yıllık denizcilik geleneği olan Kurucaşile ilçesinde bu alanda insan kaynağı yetiştirilmesinin önemini vurguladı.



Rektör Uzun, “Bu sertifikayı verebilmek amacıyla Bartın Meslek Yüksekokulumuzun Kurucaşile’de bulunan ilgili programların yeterliliği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Denizcilik Eğitimi Denetleme Kurulu (DEDK) tarafından incelendi. Gerekli standartların sağlandığının görülmesi üzerine Bakanlığımız tarafından olumlu rapor verilerek, yetkilendirildik. Üniversitemizin yetkinliğine güvenen Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a, Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç nezdinde tüm YÖK üyelerine teşekkür ederim. Gösterdikleri gayret için öğretim elemanlarımızı da tebrik eder, başarılarının artarak devam etmesini temenni ederim" dedi.

Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Bakır ise verilen yetkilendirmenin önemine değinerek, “Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı ile Yat İşletmeciliği ve Yönetimi Programından mezun olacak öğrencilerimiz, Uluslararası geçerliliği olan STCW ve yeterlilik belgeleri sayesinde uluslararası deniz ticareti yapan işletmelerde çalışma imkanı bulacaklardır. Ayrıca bölge halkına gemi adamları eğitim kurslarının verilmesi için de çalışmalar hızlandırılmıştır” diye konuştu.





Kaynak: Mynet
Eklenme tarihi: 16.03.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EKOL Denizcilik
 ONEY Denizcilik G..
 RTS Denizcilik Sa..
 HDR Denizcilik
 MIRAY Internation..
 GEMAK Şirketler G..
 KALYONCU Denizcil..
 ALASONYA Denizcil..
 ŞAHPET Denizcilik..
 BERRGANİ Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim