Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Doğu Akdeniz'de savaş sesleri
Doğu Akdeniz’de gerilim her geçen dakika yükseliyor... Fransa ve İngiltere’yi yanına alan Trump, Guta’da kimyasal katliam yapan Esed rejimini vurma hazırlıkları yapıyor. ABD ve Fransız savaş gemileri Suriye’ye yönelince, Rusya karşı hamleyle Kıbrıs açıklarındaki iki gemi ve bir denizaltının rotasını aynı yöne çevirdi.



Duma'daki sivillerin üzerine Esed rejiminin attığı kimyasal bombalar, dünyayı DoğuAkdeniz merkezli büyük bir savaşın eşiğine getirdi. Rejimin sergilediği vahşeti Suriye'de etkinlik için fırsat olarak gören ABD, yanına Fransa ve İngiltere'yi de alarak Esed,Rusya ve İran'a meydan okumaya hazırlanıyor. Buna ilişkin en ciddi işaret fişeği dün denizde atıldı. ABD ordusunun başındaki Joseph Dunford'dan Beyaz Saray'da brifing alan Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la telefonda görüştü; ardından ABD Dışişleri, İngilizlerle temasa geçti. Görüşme trafiğini izleyen saatlerde Güney Kıbrıs'taki Larnaka Limanı'nda konuşlu Amerikan savaş gemisi Donald Cook, limandan ayrılıp Suriye'ye doğru hızla ilerlemeye başladı. Hava savunma fırkateyni Donald Cook'a Suriye açıklarında aynı özelliklerdeki Fransız Aquitaine gemisi de eşlik etti. ABD’nin Norfolk limanından ayrılan Harry Truman uçak gemisi de rotasını Doğu Akdeniz’e kırdı.

UÇAKLARI GÖTÜRDÜLER

ABD ve Fransa'ya ait 2 geminin Suriye'ye yaklaşması, Şam rejiminde paniğe yol açtı. CIA ve Pentagon'un belirlediği 20'den fazla hedefin gemilerden atılacak seyir füzeleriyle imha edileceğini öngören Suriye ordusu, envanterdeki araçları korumak için bir dizi önleme başvurdu. Esed rejimi, Şam, Humus, Kuneytra, Halep ve Dera'da bulunan askeri üslerdeki güçlerinin bir kısmını farklı bölgelere kaydırdı. ABD füzelerinin muhtemel hedefleri arasındaki askeri havaalanlarında konuşlu savaş uçakları da aceleyle Rus üslerine taşındı. Uçakların götürüldüğü Rus üsleri de Şam ordusuyla aynı hareketliliği yaşadı. Lazkiye, Tartus, Hama ve Humus'ta inşa edilen Rus üslerinde kırmızı alarm verildi.

VURULABİLECEK NOKTALAR

Rejim envanterindeki Rus helikopterleri de tıpkı uçaklar gibi kamufle amaçlı farklı noktalara taşındı. Götürülen hava araçlarına ek olarak bazı tank ve kimyasal araştırma merkezlerinde bulunan cihazlar da Tartus, Hama ve Humus’ta Rus bayrağı çekilen üslere taşındı. Esed rejimine destek amacı ile Suriye savaşına 2015 yılında doğrudan müdahil olan Rusya’nın bölgede inşa ettiği 8 askeri üs bulunuyor. ABD füzelerinin vurabileceği muhtemel rejim üslerinin şunlar olduğu belirtiliyor: "Humus-Tifor, Şam-Matar Sin, Humus-Matar Dumeyr, Halep-Sifira Üssü, Şam-Matar Mezze, Halep-Matar Neyrab, Kuneytra-155. Tugay, Şam-Deraya Üssü, Şam-Berze'de Camraya kimyasal silahlar araştırma merkezi."

KÖRFEZ’DEN DE GETİREBİLİRLER

Emekli Pilot General Beyazıd Karataş, Fransa ve İngiltere ile birlikte Esed mevzilerine saldırı hazırlığı yapan ABD'nin, Suriye ordusunu Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Körfez’de konuşlu gemileri kullanarak vuracağını kaydetti. ABD’nin siyasi konjoktür itibariyle en zayıf dönemini yaşadığını vurgulayan emekli Tuğgeneral Karataş, saldırının 'cruise' tipi (seyir) füzelerle yapılma ihtimalinin güçlü olduğunu ve koalisyon hava unsurlarının bu savaşa dahil olmayacağını düşündüğünü ifade etti.

RUS GEMİLERİ DÜMEN KIRDI

Gerilimin doruğa tırmandığı saatlerde Lazkiye'deki Hımeymim Havalimanı'ndan kalkan Rus uçaklarının, Doğu Akdeniz'e yönelen ABD ve Fransız gemileri üzerinde alçaktan uçtuğu iddia edildi. Rus savaş uçaklarının önleyici devriye uçuşlarına paralel olarak Kızılordu'ya bağlı deniz unsurları da Suriye'ye doğru dümen kırdı. Kıbrıs yakınlarında bulunan Amiral Grigoroviç fırkateyni, Nikolai Filchenkov tank çıkarma gemisi ve Veliky Novgorod denizaltısı Akdeniz'de rota değişikliğine giderek Suriye kıyılarına yönlendirildi.

ZİYARET İPTAL

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki kriz nedeniyle bu hafta yapacağı ilk Latin Amerika ziyaretini iptal etti. Trump'ın Suriye’deki gelişmeleri değerlendirmek üzere ABD’de olacağı belirtildi. Trump'ın ziyaret takviminde cuma günü Peru, ardından Kolombiya vardı. Beşşar Esed'e daha önce 'hayvan' diyen Trump, Suriye için 24 veya 48 saat içerisinde kritik bir karar alacaklarını açıklamıştı. Amerikan sivil ve askeri yönetimi Suriye'de yapılabileceklere ilişkin dün Beyaz Saray'da Trump'a geniş bir brifing sundu.

RUSYA, YİNE ESED’İ SAVUNDU

Rusya, Suriye'de kimyasal silah kullanımı soruşturması ve sorumluların belirlenmesi için Birleşmiş Milletler (BM) mekanizması kurulmasını talep eden tasarıyı veto etti. 15 üyeli BMGK'de veto yetkisi bulunan Rusya ve konseyin geçici üyelerinden Bolivya tasarıya karşı çıkarken, veto yetkisi bulunan Çin çekimser kaldı.




Eklenme tarihi: 13.04.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 EGE RORO
 İSKOMARİNE Denizc..
 DESTİNA Deniz Taş..
 SANOVEL İlaç
 MALATYA Büyükşehi..
 HİLAY Denizcilik ..
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 ORION Denizcilik ..
 RECA MARMARA Nak...
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim